reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

dzieki dziewczyny za ten kwas f, moze to ja sie zle z tym lekarzem zrozumiałam? ale gdzies w nedcie wyczytałam ze w ciazy powinno sie spożywać do 1mg a jeden folik ma 400, wiec x 3 to 1.20 mg ?? hmm.. zadzwonie jutro i sie jeszcze raz upewnie.

augustynka czemu taki dołek? cos mi uniknęlo a teraz nie ligę sie doszukać :( ja mam także wzdecia ale rano spokojnie, a znkazda godzina brzuh coraz wieksy osiągając epogeum na wieczor i gazy niestety tez wieczorem, jakby powietrze uchodziło.
naszczescie z dwójka w kibelku nie ma problemu - moze to przez śliwki którymi sie zajadam?

magdusia gratulacje po pierwszym dniu, ale wiem jak to cieżko :( ja niestety nie mam tyle siły ani energii jak przed ciaza i jak zajmowałam sie obiadem etatu hm to przez następne dwa dni miałam ochote tylko leniuchowac.

annusia ja po prostu używam bb przez stronę internetowa e komórce, ale trudniej mi śledzić wszystkie wątki i nie wszędzie mam dobry zasieg (szczególnie w pracy, a jestem tam prawie codziennie dlatego tak mało do Was pisze)

witaj kingaa ! :) jak to fajnie ze jest nas coraz wiecej

sorki dziewczyny ze nie pisze za dużo, ale nadrobienia wszystkich stron zajmuje mi dużo czasu i juz nie wszystko pamietam co chciałam napisac..

a co do tego klocia w plecach do dole to jest coraz gorzej :/ jakbym miała cos ucisniete w jedym miejscu i nie moge tego nijak rozmasowac ani nic :(

reklama
cześć

Mateusz dziś mi zrobił pobudke o 6 rano:confused2: super po prostu:dry:

mam problem, no więc wczoraj byłam u lekarza no i o zwolnieniu nie wspomniał, stwierdziłam że nie będę wyskakiwać tym bardziej że w miarę ok się czuję no i bałam się tak z dnia na dzień przynieśc zwolnienie do pracy, jakby nie było planuję tam wrócić, no i dobra, w pracy zebrałam się na odwagę i powiedziałam przełożonej, a ona... uśmiechnęła się pogratulowała mi
shocked.gif
powiedziała że dzieci kiedyś trzeba urodzić, mam się cieszyć i... od dziś nie pokazywać się w pracy tylko prznieść zwolnienie, jak mi ten lekarz nie da to mam szukać innego a do pracy nie wracać, bo praca stojąca i za cieżka dla kobiety w ciąży,
dziś do niego pojadę i mam wielki stres czy mi da, bo jak nie to gdzie ja znajdę lekarza co mi tak po prostu da zwolnienie.....

co do ilości wątków to też myślę że nie ma co szaleć bo z czasem pewnie i tak będziemy pisać na kilku tylko;-)

Edytka Kingaa
witajcie:-)
Sonisia
jak nie ma żadnych problemów to jedna tabletka wystarczy, niektóre dziewczyny biorą dużą dawkę ale to są wyjątkowe sytuacje
Augustynka
ja niestety też miewam wzdęcia, ale wróciłam do codziennej aktivii i jest lepiej

Marcelinka Dziękuję Bardzo, normalnie takie wypaśne śniadanko. już mi ślinka cieknie jak je widzę

Tak wogóle to dzień dobry z rana, całuski w brzuszki :-)
Witamy nowe kwietniówki :-)

a plose baldzo :) mi też ślinka cieknie.....heheh :)

hmm takie śniadanko codziennie jeść, fajnie by było ;-)

Kurcze idę chyba dzisiaj do lekarza, męczy mnie przeziębienie już od poprzedniej środy, na początku tylko gardło, i zdrowieć to dzisiaj obudziłam się z takim katarem, że nie mam jak oddychać. I chyba pójdę do lekarza bo już się poddaję, babcine mleko z czosnkiem i miodem już mi jakoś nie pomaga. Może przynajmniej będzie kazał leżeć w łóżku na zwolnieniu.

Dzień dobry:-). Nie wiem jak Wy ale ja bez kawy to nie mogę.Właśnie ją piję wprawdzie 1/3 tego co zawsze piłam i z trzech kaw dziennie zeszłam na jedną ale odmówić sobie ją całkowicie to jeszcze nie potrafię.
robaczek_25
Moja córcia jak miała około roku to wstawała o 4 rano a my z m. na zmiane warty. Teraz jako ośmioletnie dziecko wstaje o 7 :-(i jest to jej normalna pora.
Kurczaczek_k ale jeśli na zwolnienie to tylko na ciąże bo wtedy masz płatne 100%. No chyba że jeszcze ukrywasz to wtedy normalne.

Ostatnia edycja:
reklama
Kurczaczek_k ale jeśli na zwolnienie to tylko na ciąże bo wtedy masz płatne 100%. No chyba że jeszcze ukrywasz to wtedy normalne.[/QUOTE]

No właśnie na razie nic jeszcze nie mówiłam, chciałam powiedzieć jak będzie biło serduszko i wszystko będzie ok, ale dzisiaj to już może powiem jak taka sytuacja i może pójdę na zwolnienie.

Do góry