reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

też miałyście ten dreszczyk emocji widząc 2 kreseczki? mi to aż łezki poszły:p
a narzyczony teraz co rano budzi mnie słowami "cześć mama":) w końcu nasza 1 dzidzia mamy nadzieje że będzie chłopczyk:)

reklama
Co za dzień ... dopiero 11, a ja już mam wszystkiego dość, mała wstała dziś kompletnie lewą nogą i od 7 jest non stop ryk i tylko chce na rączki, ale nie mam sił żeby ją ciągle nosić, ząbek jeszcze nie wyszedł choć już pod dziąsłem widać białe punkciki, zobaczymy ile to jeszcze potrwa :-( jak się obudzi to zobaczę czy będzie coś lepiej, bo jak nie to sama z nią się nie wybieram na spacer ,bo nie dość ,że będę ciągnąć wózek, to jeszcze ją na rękach nieść...
aga_cina jasne masz rację, trzeba uważać na to by mieso nie było surowe, ale jak dla mnie taka możliwość dotyczy załóżmy karkówki , krwistych steków itp a nie kiełbaski jak dla mnie popadanie w paranoje i unikanie wszystkiego z dłuuugiej listy czego nie wolno jak choćby wcześniej poruszany temat wątróbki, itp jest przesadą ,bo jeśli zjem raz czy dwa coś z grilla to nic nikomu nie będzie. To tylko moje zdanie ktoś może mieć odmienne.
syneczki- to super ,że tak łatwo przychodzi Ci powrót do wcześniejszej wagi, mi niby dużo do starej wagi nie zostało ,bo 3/4 kg ,ale źle się czuję z tym nadmiarem i mimo, że jem niewiele, sporo warzyw i owoców a rzadko coś tłustego i słodycze to waga uparcie stoi w miejscu...:wściekła/y:
kivinko- super, że mdłości odpuściły, to teraz zasiadaj do pisania i czytania :-D
robaczek- super, że widziałaś serduszko, ja jeszcze nieco muszę poczekać na wizytę, ale już bliżej niż dalej ;-)
Nie pamiętam już teraz która z Was pytała- ale żona chrzestnego Ninki jest dopiero w pierwszej ciązy i dlatego jej się nieco dziwię ,że się nie oszczędza maxymalnie, z dziećmi wiadomo, że już nie jest tak łatwo ...

dziewczyny!! Pomyślcie o tych biednych mamach, które nie mają czasu :-p wpadam wcześnie, żeby mało było a tu epopeja!
Witam nowe mamy!

2 kreseczki to zawsze emocje. Ja robiłam test 3 razy, z racji tego, że nikt mi na razie nie potwierdzi to się upewniałam co 3 dni hahahaha mój m się śmiał, że jak wezmę do ręki czwarty to tylko otworzę paczkę a tam pozytyw będzie :)

Włosy będę farbować za 2 miesiące jak będę w pl. Praktycznie całe życie nie farbowałam a tu siostra mnie podkusiła i mam na sam początek ciąży odrosty bleee (raz tylko zafarbowałam, ale odrosty tak mnie wkurzała, że zgoliłam całość na 1cm - teraz już tego nie zrobię ;-p)

Wy chudzieńkie jesteście. Ja nabawiłam się 2 kg, ale przez pobyt w pl i pilnuję bardzo, żeby na razie nie szło wyżej. Poprzednią ciążę zaczynałam z 71kg, teraz z 66...
kivinka super, że bez mdłości!
robaczek wspaniale!
agatka a próbowałaś kiedyś małą w chuście nosić?
mi też waga uparcie stała, po ciąży przez rok dorobiłam się dodatkowych kg i wyglądałam jak kaszalot. Uczepiłam się wszystkiego i na dukanie schudłam 15kg

lecę do młodego

Ostatnia edycja:
_agata, chodzilo mi wlasnie o surowe mieso pieczone na ruszcie, bo istnieje mozliwosc zarazenia listerioza. Zreszta, kazda z nas ma swoj rozum i niech je co chce. O watrobce napisalam z powodu wit. A. W UK radza nie jesc.

agnieszka-saszka gratulacje :-)

jagoodka, niezla jestes, obciac wlosy na 1 cm ;-)

Witam poniedziałkowo. Ale mam dziś lenia dziewczyny. Zdążyłam tylko wstawić obiadek na gaz i siedzę. Nic mi się kompletnie nie chce a czeka na mnie starta prasowania. No i mdłości tradycyjnie dokuczają...byle do wieczorka :-D Czytam co tam piszecie ale nawet nie jestem w stanie się skupić nad niczym :wściekła/y:

Przepraszam ze tak się wcinam ale na szybko zrobiłam listę brzuchatek, mam nadzieję ze nikogo nie pominęłam. Starałam się przelecieć wszystkie strony głównego wątku, jeżeli pomyliłam się w pisowni którejś z Was przepraszam i proszę o reakcję ;-) podajcie mi też swoje terminy porodów ponieważ tego nie sposób znaleźć na głównym. Myślę sobie ze najlepiej wysłać mi prywatną wiadomość a wtedy pouzupełniam braki.

Syneczki, to moze dopisz by kazda, ktora chce byc dopisana do listy wysylala Ci na priv dane: imie, przeczucia co do plci, termin porodu, planowane imiona itp. To tylko pomysl ;-) na ochotnika zglosilas sie zajmowaniem lista ;-)

Ja wlasnie kapnelam sie, ze 'rozstepy' zle napisalam, ale juz poprawilam.

Przyslali mi list ze szpitala, pogratulowali ciazy i umowili spotkanie z polazna, na za 3 tygodnie, a za tydzien mam usg.

Musze chate ogarnac, a tak jak Angelie nic mi sie nie chce..

Karolcia81 witaj :) trzymam kciuki żebyś szcześliwie donosiła razem z nami

Robaczek wielkie gratki serduszka!!!

Dziewczyny a schudła któraś? Bo mnie przez te mdłości ubyło w zeszłym tygodniu 1kg, niby to niedużo ale przez tydzień.

Syneczki mnie też udało się po ciąży zrzucić do wagi wyjściowej nawet nie wiem kiedy. Wtedy przytyłam 17kg, ciekawe jak będzie teraz?

Kivinko zazdroszczę braku mdłości, choć ziś u mnie rano też było dobrze i zaczęło się na nowo przed godziną :/

Agnieszka witaj wśród kwietniówek :)

reklama
wpadłam jeszcze na moment, mały zasnął a ja zaraz jadę do pracy:baffled:
widzę że temat wagi na tapecie, ja niby jeszcze nie przytyłam ale to kwestia czasu jak waga wystartuje i z prędkością światła będzie pędzić do przodu:crazy: moja waga wyjściowa to większości z was będzie końcowa:eek:

Syneczki
szybka jesteś z tą listą:-)
Bunny
ja tez mieszkam z rodziną to jest mamą i siostrą jej mężem i 3 dzieci, po śluibie mieliśmy coś wynająć ale nas rodzina przekonała że to bez sensu kasę w wynajem pakować, ale są dni ze żałuję że tego nie zrobiliśmy, jak jest dobrze to jest dobrze ale jak się coś chrzani to się żyć odechciewa, fakt że mam z kim małego zostawić jak idę do pracy ale to jeden z niewielu plusów mieszkania w takim stadzie
agnieszka-saszka
witaj:-)
Nuluska

pierwszy tydzień miałam mdłości prawie nic nie jadłam i schudłam kg, ale teraz już nie mam jem normalnie waga wróciła do stanu początkowego i oby jak najdłuzej taka pozostała

trzymajcie za mnie kciuki, muszę powiedzieć w pracy o ciąży i jak mi nie braknie odwagi to zrobię to dziś

Do góry