reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Dziewczyny! Jakie wy jesteście płodne:-):-):-):-):-) pisarsko oczywiście. Nie ogarniam:szok:

Nie mam jakoś czasu ostatnio, skąd wy o bierzecie??????Teraz jestem 2 dni z Filipem sam na sam, więc poznam co to znaczy być bez pomocy:sorry2::shocked2: Dzisiaj (odpukać) od rana grzeczny i spokojny, właśnie ucina sobie drzemkę po śniadaniową:p A ja szybko mejkap i włosy muszę zrobić.

Kivi- powiem Ci, że jak pierwszy raz Filip mi zasnął ok.17 i spał ciągiem do 4 to byłam w szoku, mierzyłam mu gorączkę i sprawdzałam co chwila jak się zachowuje! Uśmiechał się jednak, więc chyba okiej ;) Ale teraz zdarza mu się tak raz w tygodniu rozpocząć sen nocny właśnie ok.17. Wtedy dopiero mam czystość w domu, wszystko poprane, zrobione paznokcie i nie wiem jeszcze co:-D A kąpieli ostatnio mu nie zrobiliśmy 3 dni z rzędu, bo zasypiał i trudno. Sen jest ważniejszy dla malucha niż jakaś tam kąpiel:-p

Renatal- 3mam kciuki!

Wczoraj zjadłam bób i małemu nic nie jest, więc chyba małe ilości mogę pochłaniać. Lubię niemiłosiernie. W weekend zjem szparagową i zobaczymy:tak:

A co do pieluch jednorazowych to ja trzymam w worku i wyrzucam co dwa dni, jeszcze nie czułam nigdy żeby śmierdział. Ale może ja jestem przyzwyczajona już hehe

Lecę, bo mały już się wierci, a ja miałam zrobić makijaż!

reklama
adasza u nas pielęgniarka za każdym razem na wizycie u pediatry pyta czy główka dziecku się nie poci. Nam pediatra przepisała Vigantol (na receptę za 3zł) krople.

Dziękujemy za kciuki - na pewno się przydadzą.
Nam jednorazówki też nie śmierdzą bo Tymek robi kupkę raz w tygodniu i zazwyczaj tego samego dnia pielucha jest wyrzucana (jak to dobrze mieć starszego syna którego jedynym obowiązkiem w wakacje jest wynoszenie śmieci). Dada może nie są złe ale do Pampersów baby active nie mają porównania :-( ale na dzień też ich czasami używam.

A mnie śmierdziały jednorazówki(pampers premium)... ale przed użyciem:zawstydzona/y:raczej gorzej niż "po"-w pampers activ jest ten niby aloes i już nie czuję tego zapachu, a może po prostu się przyzwyczaiłam.Po użyciu wkładamy do śmietniczka angelcare i na razie nie narzekam. Co do wielorazówek, to chyba przy zachowaniu podstawowych zasad higieny raczej nie powinno być żadnego problemu???
Adasza- my używamy Juvit D3 z pompką i nie widzę żadnych niepokojących objawów.

Emilia zaczęłam trochę pracować i mnie wessało, tak to jest, dasz palec, to chcą całą rękę. Szczyt bezczelności? koleżanka zapytała jak się podzielimy pracą, która była na cito :szok: Musiałam ją łagodnie naprostować :-) Na pewno sobie ze wszystkim poradzisz, tylko będziesz trochę bardziej zmęczona
Karina to jest stres przy każdym wyjeździe, chciałam jechać nad morze, ale boję się 5ciu godzin z wrzaskunem :-) Pomaga jak najcieńsze ubranie, brak słońca na twarzy i głośne śpiewanie :)
Ewela Firlej kojarzysz? W tej okolicy :)
Pauletta bób pierwszy raz testowałam dwa tygodnie temu w dużych ilościach - moja żelazna wola zawiodła heh, przeszło bez wrażeń. Na szparagówkę też się czaję, szkoda, że nie mogę masła, bo uwielbiam z bułką tartą smażoną na maśle

Ulubione miejsce spania Olka? na człowieku :-D:-D Zasnął przy piersi, a że dzisiaj mi się nie spieszyło i sobie czytałam, spał tak 3 godziny, to wyczyn jak na niego :szok: A teraz znowu śpi przy cycku, zjadłam kilka daktyli, może mają uspakajajace dziaałanie :)))

Witam was dziewczyny. Moj maly juz druga noc z rzedu sie budzi , zastanawiam sie co moze byc przyczyna i nie mam pojecia. Wczesniej przesypial cale noce bez problemu.
Renatal co moze oznaczac,ze poci sie dziecku glowka?
Reniuszek ja mam kocyk pleciony i swietnie sie sprzwdza. Jak chcesz to wysle Ci fotke z niego.

Mi jednorazowki nie smierdza a uzywam libero i jestem bardzo z nich zadowolona, po calej nocy pielucha nie jest wilgotna. U mnie pampersy sie nie sprawdzily. A co do siedzenia w foteliku to , moze jest dziecku niewygodnie. My mamy fotelik, ktory rozklada sie do pozycji lezacej i jak bylismy na urlopie to wcale nie protestowal na fotelik, a spedzil w nim okolo 12 godzin.
Wszystkim, ktorzy sa na urlopie to zycze udanych wakacji.

Rekinasia - my też nad morze we wtorek jedziemy, a że mamy trochę dalej, to będziemy nocowali w okolicach Zielonej Góry:) na powrót też pewnie gdzieś się zatrzymamy:tak:no co do tego lekkiego ubranka to jak najbardziej; jak wracaliśmy jakiś czas temu z Przemyśla, to bąbel w samej pieluszce jechał i tylko ją przykryłam tetrą i jakoś daliśmy radę dojechać:-D

My już po szczepieniu, było duuużo płaczu, ale smoczek pomógł:tak: i teraz Julcia śpi w wózku, bo nie mam sumienia jej ruszać i przenosić do łóżeczka:) Ale nam się udało, bo jak tylko weszłam do domu, to zaczęło lać:baffled: Pani doktor kazała nam się umówić na usg główki, bo obwód główki Julcia ma powyżej 97 centyla (na szczęście troszkę mniej niż poprzednio)...mam nadzieję, że nic "strasznego" nie wykryją:-(i że to tylko taki urok naszego bąbla:)

Dada kosztuja 23 zl za 64 sztuk rozmiar 3. U nas sie sprawdzaja bo je zmieniamy dosc czesto z uwagi na duza ilosc kupek 5-6 razy na dobe. Tak samo zmienialismy pampersy wiec po co przeplacac.

reklama
Rekinasia ty sie boisz 5 godzin a my z Kariną jedziemy nad morze z Krakowa :-D:-D Co do odciągania to dalej działam, oststnie odciąganie mam ok 22, potem jak mała sie obudzi ok 4 (mąż wstaje z nami i on karmi), potem jeszcze 3 razy w dzień. Za miesiąc ogranicze do 4 razy, potem do 3 i zakończę zabawę pewnie koło października.

Kivinko szalejecie z tym spaniem! U nas raz sie tak zdarzyło że położyliśmy sie z Mają spać koło 5 i obudziła nas dopiero o 2 :shocked2: jak Pauletta tez sie bałam że coś jej dolega :cool2:
My też używamy Dady juz od dawna i bardzo jestem zadowolona, nigdy mi nic nie śmierdziało :sorry2:
Karina oj pada, pada, dobrze że jest parasol i folia na wózek, ja tam lubie spacery w taką pogodę, ale dzis nas zlało że ho ho :-D My tez miałysmy usg głowy :tak:
aga a co to znaczy że się budzi w nocy? na jedzenie? u nas odkąd jest skok rozwojowy to mała przebudza sie z płaczem bardzo często, w dzień nawet czasem kilkanascie razy w ciągu godziny, ale wystarczy smok, albo otulenie...może u was to też skok?

A dziś Maja odkryla ze ma kolana :-D juz sie nie moge doczekac stopek w buzi :-)

Do góry