reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Hej :))

U nas dzisiaj niestety tez pobudki co 1,5 - 2 godz:szok: na nogach od 07.30 o 08.00 wybylismy na spacer na ktorym Szymek przysna na kolejna godzine a teraz siedzi w bujance i gada :)) nie mam weny dzisiaj na obiad, bo jaki sens jest gotowac dla jednej osoby.

Rekinasia oj chyba juz w mniejszosci nie jestes:-D co do odbijania to ja odbijam nawet w nocy, bo jak nie odbije to Szymek niespokojnie spi. Najczesciej biore po karmieniu na chwie do siebie na brzuch i jak wstane to z regoly w przeciagu minuty sie odbeknie i dalej lulu.

Andzik szybkiego powrotu do formy zycze!!! I wlasnie tez sie zastanawiam nad ta witamina D, chyba poprosze tesciow zeby mi w PL kupili.

Karina dzieki za kciuki, przydaly sie :-D jak tam pierwsze wrazenia z basenu? Podobalo sie Julce?

Julianna ja tez szczzerze podziwiam za to odciaganie:tak::tak: ja po paru tygodniach wymiekalam i myslalam ze oszaleje ze szczescia jak Maly wrocil na piers.

Dzieki Bogu badanie wczoraj nic nie wykazalo, ale wzieli na wszelki wycinek i wysla wyniki za 5 tygodni.

Milego dzionka wszystkim

reklama
Cześć... u nas armagedon. Wczoraj mały przeryczał mi cały dzień, chyba tęsknił za tatą - nie widział go ponad 40h.. jak tarko pojawił się wieczorem to nagle mu się humor poprawił i pomimo zmęczenie uśmiechał się i gadał w najlepsze. Myślałam, że koniec płaczków..bo eM wziął dziś urlop i Jaśko nie miał powodów by tęsknić - rodzinka w komplecie. Tymczasem po nieprzespanej nocy, dzisiejszego dnia nie udało się synkowi pospać nawet 15 min :-( Godzina usypiannia (z wielkim płaczem) i 5 min spania... wybudzenie z rykiem i na nowo - godzina usypiania, 5 min spania... już sama nie wiem. Może powinnam iść z nim do lekarza, przecież ja już nie wyrabiam psychicznie..
Współczuje eM, bo wziął sobie urlop w nadziei że spędzi z nami fajny dzień i odpocznie sobie od pracy.. a tu proszę. Nic nie mówi, ale na pewno jest rozczarowany i żałuje że nie pojechał do roboty ;-)

Julianna – no może i fajne spacery w deszczu, ale ja jeszcze nie obczaiłam jak się folię zakłada… ;-)a gdzie robiliście usg i miałyście skierowanie? Bo moja pediatra jakoś nie jest skłonna do wypisywania skierowań na badania; dobrze, że wzięłam Julci ubezpieczenie w luxmedzie u mnie w pracy, to pewnie tam zrobimy;
Renata – mam nadzieję, że się nie zepsuje pogoda:tak:
Andzik – szybkiego powrotu do zdrowia:-D
Emilia – idziemy w sobotę, o ile tatuś znajdzie chwilę żeby z nami pojechać do sklepu po pieluszki…bo na razie jakoś nie ma ochoty…

.......
Rekinasia ja nigdy malego nie odbijalam ani w dzien ani w nocy...
....
aaaaaaaaaaaaaaaa. Jak to nigdy? Nigd,y nigdy nie odbijałaś? To którędy powietrze mu wychodziło? Uchem? :-D
:-D:-D (hihihi... przepraszam):-D:-D
Ja w nocy też juz nie odbijam, bo pije pierś na boku i na boku zasypia i często samoczynnie odbija.

Ja tez niewyspana, bo też mamy katar jak cholera. Stosujemy nasivin soft, a w dzien euphorbium (mimo, że to homeopatyk, w które nie wierze). Basiek - pierwsze słysze o roztworach hiper- i izo- tonicznych, ale brzmi rozsądnie. Musze sie doszkolić w tym temacie, bo furszy w nocy jak ciężarówka i budzi się co godzine.

Pozdrawiam wszystkie niewyspane mamy, byleby tylko nie zwariować :rofl2::rofl2:

Neferetete chyba logiczne, ze jak nie gora to dolem!! I tak nigdy, nigdy nie odbijalam ani razu i zyje i ma sie dobrze! A ty rzeczywiscie wpadasz tu tylko sie powymadrzac:dry:

Dziewuszki mam takie pytanko do Was, ponieważ pijemy Bebilon 1 a znajomej zostaly 3 wielkie opakowania enfamilu premium możemy je użyć i wrócić do bebilonu? Totalnie nie wiem czy tak można ale żal wyrzucić a w brzuszku nie chce zrobic zamieszania. My dzisiaj po imieninkach i prezent od babci byl super a niestety od nas wypasione grzechotki są do kitu :D no cos jeszcze musimy sie duzo nauczyc.
Ze wzgledu na rozstępy które mam wszędzie musialam kupic olejek ktory uzywalam w ciazy i pod wplywem tego zapachu przypomnial mi sie brzuch wielkie nogi i cała ja jako bałwanek :) Też macie takie zapachy?
Ostatnio widze same kobiety w ciąży i tęsknie za brzuszkiem.. Paweł mowi ze zwariowałam :D

melduje ze robie koc:-D niestety inna welna niz planowalam bo ta co przyszla kurierem okazala sie zbyt rozciagliwa :-)- beda z niej sweterki :)

za pare dni mysle skonczyc :happy:

adasza oby Jasiek się zrehabilitował i był grzeczniutki:)

nef ja też w nocy nie odbijam:p

kliki mi zawsze położna mówiła,żeby zmiany mleka konsultować z pediatrą...

reniuszek skąd Ty znajdujesz na to wszystko czas? Ja nie wyrabiam na zakrętach...

kivinko powodzenia na bioderkach. A próbowałam przyczepić Marcysi coś do fotelika...jakiegoś pluszaka, zabawkę..tak żeby się zainteresowała czymś w trakcie jazdy...

A ja wpadłam w wir przygotowań do chrztu...Wczoraj pucowałam chatę, dziś tylko odkurzę i umyję podłogi. Wprawdzie dla rodzinki robimy w knajpie, ale za to na drugi dzień zaprosiliśmy znajomych i zebrało się 15 osób, więc mam nadzieje, że coś żarełka mi zostanie, ale na wszelki wypadek zaplanowałam dodatkowe menu, a więc jutro i niedziela w kuchni. Do tego jeszcze 2 stoły muszę od Mamy przywieźć, bo my mamy tylko takie małe niskie stoliczki w domu.

Wczoraj za to zaliczyliśmy wycieczkę rowerową:) I dziś tyłek mi odpada z lekka...Rano byliśmy dziś na lapisie i ziarniniak pięknie się zmniejsza:)

Miłego dzionka :*

Kivi- to fatalnie...spróbuj sobie przypomnieć, może jest jakś mały szczegół, który powoduje, że Marcysia śpi- może posiłek o jakiejś konkretnej porze, albo przechadzka??A może coś w rytuale kąpieli Ją tak stresuje(bo mówiłaś że przez te dwa dni nie "pływałyście"?
Ja też Tymonka już nie "odhepuję (jest takie słowo?:szok::-p)

Kasia- udanych chrzcin Wam życzymy- ciekawe czy Zosi spodoba się kościelna atmosfera tej uroczystości:sorry2:;-)

reklama
kasia ja Ci normalnie zazdroszcze :D ja o rowerze moge pomarzyc ....... dopiero jak maks bedzie duzy wyczaruje mu "dorozke" dopinana do roweru . ah.... normalnie zalamka jak pomysle, ze nie mam chwili dla siebie ( nie liczac tych kiedy on spi, a obowiazki gonia.....) :(

a to zaczatek kocyka - wiem wiem wyglada jak gruby sweter ale pomyslalam ze taki wielki gruby kocyk to bedzie cos :) - nie szaleje z wzornictwem , bo musze jednak pocwiczyc duzo :D :) :

IMG_0367.jpg

Do góry