reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witajcie,
Korzystam, ze jak nigdy Mała zasnęła teraz o tej porze bez marudzenia, bez smoczka, przypisuję to wczorajszemu wysiłkowi 3 kup dziennie i dzisiaj rano, co stanowiło wielkie zaskoczenie skoro przez ostatni tydzień robiła tylko 1 raz na dwa dni.
Magda Śliczne zdjęcia i szczere chapeau bas za ogarnianie całej trójki :-D
Sonisia dużo zdrowia, niech szybko minie choróbsko
Pauletta, kasiagaw, ewela_grzyba moja Mała jest niezmiennie zafascynowana zasłonkami z żyrafami, słoniami i innymi zwierzakami, które zawsze ogląda z przewijaka. Uspokaja się automatycznie i czasem najchętniej bym zostawiała na przewijaku :-) Aż będę musiała ją jakoś inaczej ustawiać bo cały czas by się tylko w lewo patrzyła na te żyrafki.
Kasiagaw super oferta, ale jedziesz tam z mężem? :szok:Bo mój to za chiny by na takie coś się nie pisał :-D

U nas plany na razie obejmują wyjazd do Anglii na chrzest siostrzenicy męża w sierpniu. ODrobinę się obawiam lotu, czy Mała nie da w kość, ale zamówiłam sobie chustę i mam nadzieję że zdążę opanować jej techniki do wyjazdu, bo wydaje mi się, ze w chuście jakoś bardziej Małą ogarnę i będę mogła ją karmić w tej chuście.

Od razu mam pytanie do dziewczyn chustujących (a jest Was tu kilka :). Czy któraś z Was karmi piersią w tej chuście? Jest to do zrobienia bez wielkiego obnażania i ponownego zawijania? Bo ja będę bardzo początkująca :zawstydzona/y:
Na razie wyzwaniem staje się wyjazd do mojej Mamy ponad 200 km z przerwą u teściów, więc jakieś 6 godzin całej podróży :szok: Mam nadzieję, ze mój kierowca wytrzyma :)

No i dzisiaj mecz z Rosją więc Mała będzie eksmitowana do wózka i odstawiona jak najdalej od telewizora by matka mogła kibicować :)

Ostatnia edycja:
reklama
lazy no zastanawiałam się nad szeregiem kochanków, ale jednak zdecydowałam się na męża...:-D:-D:-D:-D A tak na serio to pewnie że z Mężem...doszliśmy do wniosku, że po takim armagedonie jaki nam Mała robiła na początku, to tegoroczne wakacje chyba będziemy po prostu leżeć bykiem:-):-):tak::tak:

My dzisiaj z Mlodym bilismy rekordy w kto najdluzej moze spac i wtalismy 0 11.50:szok: i to tylko dlatego, ze eMek zadzwonil.

Sonisia to fajnie u Was rodzinnie :)) szybkiego powrotu do zdrowka!
Karina moj Szymek tez ma dzisiaj dzien marudy, wiec lacze sie w bolu:tak: a co do zlych snow to ja tez zawsze zartuje, ze chyba puste cycki mu sie snia:)) ile jeszcze bedziesz na urlopie? U nas lacznie jest 9 m-cy, ale ja za firma poki co nie tesknie wcale;-)

Martolinka u nas planow wakacyjnych brak:-( mielismy jechac do Polski na chrzest malego, ale okazalo sie, ze trzeba auto zmienic wiec Polska przyjezdza do nas i robimy chrzest tu.

Kasia to maz pewnie szczesliwy, ze sie na niego zdecydowalas:-D z moim eMkeim to jak u Lazy Spa odpada:-( u niego bardziej nurkowanie, wspinaczka gorska, zwiedzanie...

Lazy a gdzie w Anglii dokladnie? Moze sie zobaczymy:-)

Magda cudne zdjecia dzieciaczkow:tak::tak: i przy okazji zobaczylam wasza sesje brzuszkowa-piekna z Was rodzinka :)))

Reniuszek, Sonisia moj Szymek tez steka czesto zamiast plakac i brzmi jak maly niedzwiadek(szczegolnie jak sie probuje wybudzic). Chyba naprawde musimy ich nagrac i wrzucic filmiki do galerii:-D

A i sie pochwale, WROCILISMY na pelen etat na cyca:-D:-D koniec ze sciaganiem i sterylizowaniem mam nadzieje na dluugi czas:) poza tym idziemy z Szmkiem na kurs masazu dzieciecego i bedziemy sie masowac :happy:

Milego dnia Kochane (my dalej gnijemy w domu bo pogoda tragiczna)

Reniuszek az tak fajnie??????

Ostatnia edycja:
emilia maksiu to najwyrazniej maly pieszczoch uwielbiajacy wygode - moje chude lapska mu jej nie zapewnialy, a taka chusta co sie okazalo dla niego rewelacja - juz byl bliski placzu jak go wsadzalam... zawiazalam i krasnal sobie spal jeszcze pol godzinki.. a spalby dluzej gdybym go nie musiala wyciagac na mate i rozbudzac i zachecac do cwiczen :D
GRATULUJE PELNOCYCOWOSCI :-D

Reniuszek to swietnie, ze Maksiu sie przekonal :)))) widzisz ja tez raczej drobna jestem i sie obawiam, ze jak Szymek podrosnie to ciezko mi bedzie go nosic, a on ta to lubi :D wiec chyba lece na ebay :D

Karina to faktycznie nie za duzo tego maciezynskiego :tak: ja osobiscie uwazam ze 18 m-cy to bylo by w sam raz, ale mi raczej nie bedzie dane, bo kredyt sam sie nie splaci :-(

ja maksia musze pozabierac chyba do innego osrodka rehabilitacyjnego ... on lezy na brzuchu i kompletnie nie chce sie podnosic a jesli juz to strasznie placze.... i w ogole zrobic hemoglobine , bo zauwazylam, ze zasypia ... - caly czas :(

Emilia - no tak z rok to na pewno by było fajnie, ale i tak macie lepiej:tak:a u nas z podobnych względów urlop wychowawczy odpada:-(także za 4 miesiące Julcia będzie się musiała przyzwyczaić do nowych cioć ze złobka..
reniuszek - mam nadzieję, że u Maksia wszystko ok i tylko ta pogoda tak na niego wpływa:tak:

reklama
Do góry