reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

Paulina - ja też Cię trzymam za słowo a w razie czego pamiętaj - wiemy gdzie mieszkasz :-D (mniej więcej :-p )
to prawda że im więcej spraw na głowie to człowiek bardziej zorganizowany:tak:
Lila jak mleko to tylko "czyste" jak dodam cokolwiek to nie wypije.... ale już kaszkę łyżeczką zje:tak:
wkrótce będziecie już wszyscy razem więc i Nikola będzie mieć tatę na co dzień:tak:
Misza - ja też tylko takimi niskopodłogowymi jeżdżę choć nawet jak wsiadam do takiego autobusu to z reguły jakiś facet oferuje pomoc:tak: to samo jak wjeżdżam po schodkach do bloku - zawsze ktoś chętny się znajdzie:tak:
ja przed zrobieniem testu ciążowego żadnych objawów nie miałam ale miałam jakieś takie przeczucie:tak: no i test zrobiłam jeszcze przed terminem @ i wyszedł pozytywny:-)
to może niska waga Lilki jest spowodowana tym że się taka malutka urodziła (49cm, 2830g) i jeśli chodzi o wzrost to ładnie ją wyciągnęło do góry bo nie odstaje od dzieci w swoim wieku ale z wagą jest jak jest... ale na przykład wczoraj totalnie odmówiła jedzenia - oprócz kaszki na śniadanie i dwóch butli mleka wieczorem nic nie chciała, ani kisielu, ani owoca, ani obiadu.... dziś zjadła kaszkę na 200ml wody i zobaczymy jak będzie dalej...
a co do przemiany materii to ja mogę na prawdę wszystko jeść i w każdych ilościach a przytyć mi trudno...
Elutka - ja się nie dziwię że Krzyś stęskniony za tatą:tak: Lila ostatnio ryk urządziła jak się obudziła przed 6 rano jak M. własnie do pracy wychodził - nie chciała go puścić samego:eek: chwyciła za rękę i chciała z nim iść w piżamie:-D a jak ja idę do pracy to buzi da, zrobi papa i mama idź sobie - mam tatę :-D a to jak będziesz miała już męża w domu to może ja Wam nie będę przeszkadzała? może chcecie pocelebrować jego powrót:-)

reklama
KAROLA wsumie Nikola nie byla duzo wieksza bo miala 52cm i 3000gp. Lila urodzila sie chyba wczesniej niz miala? Dobrze pamietam?

My idziemy zaraz do biedronki. Ladna pogoda dzis w naszym Krakowie ;)

Paulina - właśnie te patrzyłam o ile Nikola była większa... Lila się urodziła wcześniej ale przez żółtaczkę w szpitalu nie chciała nic jeść i dopiero po jakiś 2 tyg. od narodzin dobiła do wagi z jaką sie urodziła....
a nawet nie - teraz patrzę do książeczki zdrowia i 23 października czyli dwa tygodnie po narodzinach ważyła 2670g, czyli prawie 250g mniej niż ta z którą się urodziła... ona zaczęła przybywać na wadze dopiero jak żółtaczka całkiem zeszła czyli jakiś miesiąc później....

ale ja przecież nie wagą się się przejmuję bo póki cokolwiek przybiera to jest w porządku :-) tu bardziej chodzi o to że ona nie bardzo lubi jeść.... ale i z tym sobie poradzimy :-p

wiosna idzie! :-D

Ostatnia edycja:
KAROLA moja wychodzac ze szpitala miala 2880g a po 10dniach dobila do wagi urodzeniowej :) najwazniejsze ze dzieciaczki zdrowe!

Wasze dzieciaczki beda drobniutkie i wysokie, a moja pewnie kurdupelek, bo ja mam 163cm wzrostu a A. 10cm wiecej :p
Oj taaak wiosne czuc w powietrzu haha :D:D:D

Banan zatwardzajacy jest prawda?? Bo kupilam dzis i nie wiem czy dac mlodej. A tak apropo to ten katar chyba przez zeby. Wczoraj rano wyklula nam sie gorna czworka(!!!) I gorna dwojka. Zawsze myslalam ze zeby ida pokolei...

Pomieszaj kleik ryżowy z bananem. Coś chyba wisi w powietrzu...Twoja Nikola ma rzadkie kupki u Karoli też się coś dzirje, mnie boli brzuch i mam nadęty....coś jest na rzeczy.

Ja mialam biegunke poltorej tygodnia :eek::eek::eek: przepraszam za szczegoly ale ledwo zdarzylam do kibelka dobiec... na szczescie mi wczoraj rano juz przeszlo.

reklama
To rzeczywiście coś jest na rzeczy, jakiś wirus krąży nad Krakowem czy co...i że się przebił przez tą chmurę smogu;-)
A ja wściekła jestem, tak się cieszyłam, że Młody wrócił do picia mleka po miesiącu abstynencji a tu firma Hipp jakiś numer wywinęła: w całym Krk a nawet rzekłabym w całym kraju nie ma mleka hipp 3! Nie wiem czy coś nie tak było z tym mlekiem czy co ale nie mam wieczorem nawet miarki żeby mu podać. Na szczęście moja mama dorwała dwie puszki w Ostrołęce i mi wysłała ale będą dopiero w pn. więc muszę Małego przez 3 dni czymś oszukać. Jakbyście widziały gdzieś takie mleko to napiszcie mi dziewczyny. please.

Do góry