reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

U nas po staremu, tzn. biegunek ciąg dalszy...może tylko częstotliwość się zmniejszyła...
Karola my na razie z jedną pensją to nie będziemy chyba głowy radcy finansowemu a propo kredytu mieszkaniowego zawracać. Ale jak nam się sytuacja zmieni to chętnie poproszę o namiar skoro Wy jesteście ze współpracy z nim zadowoleni.
Elutka a gdzie w Krk tu w naszych rejonach Auchan? I powiedz czy z tych bodziaków widziałaś rozmiary 92 albo najlepiej 98? Mój Mały taki nieforemny, krótkie nóżki, dłuuuugi tułów:-p Kupowałam 2 bodziaki jakiś czas temu w coccordillo, jakość dobra ale cena....masakra, no ale gdzie indziej nie widziałam rozm.98 a 92 ze smyka np. za mały:-(
Paulina powodzenia w sądzie i szybko żeby się wszystko załatwiło skoro to tylko formalność.

reklama
MISZA teraz auchan jest w Galerii Bronowice. Ale slyszalam plotke ze od nowego roku auchan przejmuje real i dlatego wszystko do realowskie jest wysprzedawane.
KAROLA a wiesz ze dzis w przychodni dwie osoby zwracaly sie do Nikoli jak do chlopaka? Typu "jaki on fajny!" Masakra. Wlosy jej urosly, dziewczeco ubrana a ludzie dalej ja myla... a co do bodziaka to ja lubie rozowe ciuszki ale bez przesady tez, a no i nie lubie jak jest za duze kwiatuszkow, motylkow.. :)

Edit
MISZA BODZIAKI NA 98?????? BOZIU MY MAMY 80 CZASAMI 86 HEHE

Karola no mówiłaś i racje miałaś :-)
Misza tak jak Paulina mówi Auchan jest w Gal Bronowice, tam też masz spory kawałek...były większe, na pewno widziałam 86. Też słyszałam o tym przejęciu Reala przez Auchan, mi to pasuje akurat :-)
Paulina miałaś szczęście z bodziakami albo ja pecha, bou mniepoza jedną sztuką wdzystkie się rozciągnęły...

Dziewczyny co z tym naszym spacerem spotkaniem... ja się pytam?! Zaraz nas 2014 rok zastanie.. :-D

ELUTKA a wy jaki macie rozmiar bodziakow? Moze rzeczywiscie szczescie mialam :) w kazdym razie oplacalo sie. Duzo ludzi w tej nowej galerii?
Ja uwielbiam real w m1.
A spacer... szczerze to o nim zapomnialam :confused: teraz zimnica to lepiej jakas kawiarenka :)

Oj tam oj tam... zawsze możemy iść po spacerku na chwilkę do mnie :-) jakoś się pomieścimy :-D
Krzysio ma wagę piórkową,bo 9500 a bodziaki niektóre jeszcze 74 są ok, a tak to max 80 bo wzrostu ma 76cm:-)
Dzisiaj byłam drugi raz i nie było źle, miejsc na parkingu bardzo dużo i właściwie zero kolejek...trochę o a podobna do Bonarki, ale ludzi zdecydowanie mniej. Mi się tam nawet podoba.

My mamy 79cm. Powiem ci ze na zdjeciach to taki pucus jest hehe nie dalabym mu 9500 :)
W takim razie przejedziemy sie do Bronowic jak A. przyjedzie

Edit
Moj mi przed chwila mowi ze ma nadzieje ze bedziemy w Szwecji juz na jego urodziny... A to 03.03... szczerze, to zaczyna mnie przerazac wyjazd na dluzej. Ale wiem ze dany rade..

No może na zdjęciach tak wychodzi, ale raczej taki drobny chłopczyk z Krzysia :-) Zresztą nie ma po kim być "duży", obojez tatusiem jesteśmy raczej drobnej budowy :-)
W tej galerii poza płatną bawialnią dla dzieci jest taka bezpłatna gdzie można z dzieciaczkiem sobie iść w ramach odpoczynku ;-)

Misza - mam nadzieję że i Wam biegunka odpuści... a Ignaś jest bardzo długi chyba? ja dopiero ubranka na 80 kupuję:eek: jeśli chodzi o doradcę to on pomaga w różnych sprawach finansowych więc jeśli np. macie jakiś kredyt już to może pomóc w delikatnej obniżce kosztów...
Paulina - masz rację co do przejęcia Reali przez Auchan - ja o tym słyszałam już z rok temu tylko nie wiem dokładnie kiedy mają przejść pod innego właściciela i nazwę... możliwe że od nowego roku...
Lilę przez długi czas też mylono z chłopcem - nawet jak miała różową koszulkę:eek: i już się do tego przyzwyczaiłam... ale teraz już dawno mi sie nie zdarzyło - z reguły wszyscy podziwiają jej oczka i mówią że widać że dziewczynka:tak:
ja w przeciwności do Ciebie Reala w M1 baaardzo nie lubię:-p dwa lata temu zaraz po przeprowadzce do Krk miałam "przyjemność" tam pracować na kasie przez niecałe dwa miesiące - tyle wytrzymałam nerwowo i postanowiłam że na kasę już nigdy nie wrócę:baffled:
wcale się nie dziwię że boisz się wyjazdu ale rodzina powinna być razem:tak: a co z Twoją szkołą? zawieszasz na czas wyjazdu?
Elutka - o spacerze to mi nawet nie mów bo ja non stop w pracy :baffled:
to Lila też ma wagę piórkową bo też koło 9500 będzie mieć ale za to wyższa bo już do 80cm dobija:tak: a Krzysia ostatnio wyciągło - w sensie nie jest juz takim grubiutkim niemowlaczkiem a kawalerem:tak:
a w Bonarce w tygodniu też mało ludzi jest:-p

Karola wyjęłaś mi z ust pytanie do Pauliny a propos szkoły...dasz radę to jakoś ogarnąć za granicą? Szkoda by było zaprzepaścić..
Lila razem z Krzysiem to takie raczej szczupłe dzieciaczki, no ale pk kim mają być grube....
Paulina za to twoja mała to brzusio ma pokaźny, przynajmniej na tej ostatniej tutaj fotce :-)
Mnie coś ostatnio zgaga męczy, zaczęłam jeść więcej jogurtów i pewnie od tego...ehh

reklama
Karola nie mamy na szczęście żadnego kredytu bardziej mnie zaintersował ten wasz sposób na oszczędzanie, lokaty itp. Ignacy ma ok. 81-82 cm, nie jest wysoki tylko, że w tułowiu to jest długi a poza tym wolę jak bodziak jest luzny w kroku żeby mógł jakieś ruchy wykonać bardziej skomplikowane ;-) A waży wstyd się przyznać 14kg na naszej wadze...
Paulina no Twoja wygląda na grubaska córa, ale fajna jest laseczka:-) To Ty wyjeżdzasz z córą na stałe do Szwecji??
Krzyś właśnie na pucusia wygląda, wcale nie na 9,5 kg. No jak wy z Karolą drobne kobitki to wiadomo że dzieci też będą drobne. Ja to mam tendencję do kg więc i syn wygląda:tak:
Elutka to dla mnie i tak daleko ten Auchan, ja nie kierowca praktykujący (choć prawko mam od 14 lat) więc tramwajem by mi się nie chciało z młodym wlec. Za to na spacer my chętni, może jakoś w przyszłym tygodniu? Bo potem to wyjeżdżamy na święta do moich rodziców i ja z Igo to mam nadzieję wrócić dopiero w lutym.
A najlepsze, że moja mama wczoraj złamała rękę prawą, poślizgnęła się na chodniku śliskim w Ostrołęce jak szła rano do Poli co nią się opiekuje. I całe święta stanęły pod znakiem zapytania. Siostra ma do niej podjechać, pomóc sprzątać no i gotować.
Wczoraj znalazłam swój pamiętnik co go z domu rodzinnego przytaszczyłam ostatnio. Powspominałam sobie troszkę lata licealne, jakieś miłości platoniczne, rozterki szkolne, ubaw po pachy, zdjęcia backstreet boys powklejane, domogarowa z ogniem i mieczem, brada pitta:-D masakra, jakieś gazety z 1998 r:szok: nastoletnie fascynacje :-p Miałyście też takie? Może bardziej ambitne niż ja ;-)
Ehhh...mam problem, bo okres mi się spóznia i to jak na moje bardzo nieregularne miesiączki to i tak za długo...test leży i boje się go zrobić. Niby nie mam żadnych objawów więc to może po prostu znów moje hormony powariowały....wiem, że dla niektórych z Was byłby to powód do radości ale ja bym się trochę podłamała teraz ciążą...tak czy siak muszę iść do gina się przebadać.

Do góry