reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

Dziewczyny wstyd sie przyznac z ta szkola... mialam isc od wrzesnia,chyba nawet tu pisalam, juz nawet zdjecia zrobilam podanie wydrukowalam. Ale jak zlozylismy wniosek w sierpniu to zdecydowalismy ze do stycznia napewno sie wyrobimy i zaczne polska szkole w szwecji. No a ze tak sie porobilo ze w styczniu dopiero rozprawa to szkola od kolejnego wrzesnia... A tam ogarne spokojnie. Mam do wyboru albo wieczorowke we wtorki srody i czwartki albo weekendowa.

KAROLA fakt Niki ma brzuszek ;D ale i tak juz zostala nam tylko jedna faldka na raczkach :)
MISZA my wazymy prawie 12kg :) Niki najbardziej tyla w pierwszych 8msc. Rob test kochana :) ja tez mialam nie regularne a przy ciazy z N. zero objawow. Dwa raazy mnie zemdlilo ale to jak juz wiedzialam o ciazy.

reklama
Misza jak chcesz to mogę Ci kupić jakieś bodziaki, chyba w weekend się ta wybiore po jakieś drobiazgi na gwiazdkę. Ja w czasach licealnych miałam okres "metalowania" :-), ale fajnie się te czasy wspomina. Ja znalazłam zeszyt korespondencyjny z moim ex z tamtych lat hehe, troszkę się pośmiałam.
Ja mam prawko jakoś od 7lat i uwielbiam jeździć, może trochę przez pracęgdzie moim narzędziem było auto. Ja też ostatnio miałam stracha ciążowego, bo widziałam wszystkie możliwe objawy, zrobiłam test a na drugi dzień przyszła @:-) Może lepiej zrób ten test dla spokoju...ja przy Krzysiu jako tako typowych objawów też nie miałam na samym początku
W przyszłym tyg jadę zarejestrować się na bezrobocie, całe szczęście teraz umawianie terminów jest przez internet więc jadę na konkretną godzinę. Powiem Ci, że wagę Ignaś ma słuszną :-)
Przerąbane tak złamać coś przed świętami...ja nigdy nic nie miałam złamanego, a jako g...niara chciałam hehe bo znjomi by się mogli podpisać :-D
Paulina obiecaj nam, że dopilnujesz tej szkoły...to ważna sprawa.
Krzysiu na początku był strasznym pucusiem, a teraz go rzeczywiście mocno wyciągnęło, ale biega jak szalony więc co się dziwić...czy Wasze dzieciaki też podchodzą do Was z tyłu i stukają główka w Wasze plecy? Mój ma z tego niezły ubaw :-)

Ostatnia edycja:
Elutka - no dokładnie po kim mają być grubsze:-p ja mogę jeść co chcę a raczej nie przytyję... muszę się zważyć jak będę u teściów bo coś mi się wydaje że spadłam poniżej 50kg:baffled: ja w ciąży miałam chęć na różnego rodzaju jogurty i serki a teraz mnie odrzuca... wolę coś konkretnego :-p
Lila nie stuka główką o plecy a czołem o czyjeś czoło:-D wystarczy powiedzieć "Lila zrób bara bara puc" to podchodzi i ładuje z bani:-D
a okres metalowania też miałam:-D chodziłam cała na czarno:eek:
Misza - to jeśli macie co oszczędzać to własnie najlepiej pogadać o tym z osobą, która się na tym zna i doradzi:tak: a do wzięcia kredytu hipotecznego też trzeba się przygotować i dlatego np. my odkładamy na lokatę - wcześniej wszystkie oszczędności leżały na koncie i nic z tego nie mieliśmy a teraz co miesiąc mamy co najmniej 30zł więcej na lokacie:tak: nam też daleko do wzięcia kredytu (co najmniej rok) ale chcemy już teraz się przygotować żeby potem się nie okazało że nic z tego nie będzie...
to może ja poproszę o jadłospis Twojego dziecka (razem z godzinami i ilościami zjadanych pokarmów) bo mi się nie wydaje żeby Lila jadła jakoś szczególnie mało a jednak przybiera na wadze powoli... no chyba że ma przemianę materii po mnie:-p
ja też kierowca niepraktykujący... wcześniejszym samochodem jeździłam dużo po Krk a tym jakoś mam obawy bo pojechać pojadę ale czy zaparkuję:zawstydzona/y:
zdrowia dla mamy życzę! oby ręka szybko się zrosła....
ja nie miałam pamiętnika... kilka razy zaczynałam pisać ale nigdy czasu nie miałam:-p za to u nas królowały "Złote myśli" :-D
to mam nadzieję że to nie ciąża ale może lepiej zrób ten test - będziesz pewniej się czuła.... ja to z @ nie mam problemu - przez ostatnie 3 miesiące przychodzi o tydzień za wcześnie i cieszę się że jak mnie nie zaskoczy w pracy:confused2:
a czy cieszyłabym sie teraz z drugiej ciąży? pewnie ostatecznie tak bo chcemy mieć drugie dziecko... ale byłoby znacznie więcej obaw związanych z utrzymaniem się i musielibyśmy wrócić do teściów bo finansowo na drugie dziecko to my nie jesteśmy przygotowani... zaczniemy się starać jak będę bliżej trzydziestki....
Paulina - tylko nie przegap sobie tej szkoły od września bo z tym jest tak że jak zrobisz sobie zbyt długą przerwę to potem się nie chce wracać i znów uczyć... a przynajmniej maturę warto mieć:tak: bo studia w tych czasach to już niekoniecznie:cool:

ELUTKA obiecuje obiecuje obiecuje :)

Wiecie co, mama poleciala 48h temu a ja majac wiecej na glowie jestem bardziej zorganizowana. Wczesniej to mama myla okna, sprzatala kuchnie itp a teraz ja to wszystko ogarniam i jest lepiej niz jak ona byla.

Elutka to kup mi ze 3-4 bodziaki ale tylko jak będzie rozm. 98. Może uda się spotkać w przyszłym tygodniu to ci kasę oddam. Ja mam od siebie autobus niskopodłogowy 182 do parku wodnego ewentualnie tramwaj 5 do parku lotników od strony awf jeżeli dobrze mówię. Innymi nie jeżdzę bo nie lubię liczyć na to czy mi ktoś z wózkiem pomoże.
Paulina to trzymam kciuki za Twoja szkołę. To Nikola ładnie waży, chyba w sam raz. Co do objawów ciąży to ja właśnie miałam przy pierwszej. Marudziłam w robocie że taka ociężała jestem, brzuch mi jakoś napęczniał, no a potem mdłości, jakby mi coś cały czas w gardle stało. Dopiero wtedy zrobiłam test. Ale wiadomo każda ciąża inna. Test zrobię jak J. będzie miał wolne bo nie chcę zostać z tymi myślami sama w domu jakby wyszedł pozytywnie.
Karola no mój I. też nie je dużo, właśnie tak jak Nikola Pauliny nabrał wagi w pierwszych miesiącach życia. Cyca butlą poprawiał a potem do 9-10 miesiąca nie wybrzydzał w jedzeniu. Teraz jest dużo gorzej. Cały listopad nie pił mleka (a to kaloryczne jednak), teraz przez biegunki też ma mniejszy apetyt a i dietę mamy marchewkowo-bananową narzuconą. No i właśnie może mieć kiepską przemianę materii po mnie. Ja 3 dni sobie pofolguję ze słodyczami i jestem 1,5 kg do przodu:crazy:.

Misza napisz na pw nr kom do siebie to jakby co będę dzwonić :-) dokładnie, byłby pretekst do spotkania się :-) jeśli chodzi o mnie to lepiej wysiąść koło parku wodnego i zejść na dół :-) u nas też z tym mlekiem ciężko, bo z butli nie pije tylko w kaszkach dostaje...ja co noc podjadam słodycze i d..a...chociaż jakimś cudem przytyłam ostatnio 2kg haha
Co do jedzenia młodego to nie ma tragedii, ale czasem odpuszczam jakiś posiłek jak marudzi, że nie chce to potem sam za mną chodzi i jojczy, że głodny :-)
Paulina dzień minął spokojnie , bez rewelacji :-) młody mi spał ok godzinki na spacerze i padł koło 20...od jutra mamy już tatusia "na stałe", także jest pełnia szczęścia :-) Krzyś tylkonchodzi i "tata tata", ajak mu odpowiem "mama" to słyszę TATA przez duuuuże T, mały szyderca hehe

Ostatnia edycja:
A moja lubi mleko :) woli "czyste" tzn bez dodatku kaszki.
ELUTKA jak ja wam zazdroszcze tego tatuska w domu.. N. jak widzi ze mam tel w rece to biegnie z szalenstwem w oczach i "TATAAAAA!!!!" . Czasami jak caly dzien z nim nie rozmawiamy to chodzi za mna po domu, jeczy i mruczy po cichu tata... A jak gadamy na skypie to na poczatku wstydnisia a potem strasznie sie popisuje co to ona nie potrafi :)

reklama
Paulina Krzyś też bardzo lubił mleko póki był na cycu czyli do roku...obecnie jesteśmy na pepti, a ono ani fajnie nie smakuje ani nie pachnie...
Pół roku bez tatusia wystarczy :-) Ty masz o tyle fajnie, że zawsze ktoś jest pod ręką z rodziny w domu :-) Kolorowych :-)

Do góry