reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

MISZA na poczatku stycznia nigdzie nie bylo Bebilonu 1. I tez nie wiedzialam o co chodzi i mama dorwala wtedy ostatnie 5 sztuk w cerfie. Ale w lutym juz wrocilo wiec hipp tez pewnie wroci.

A mi sie pralka zepsula, uszczelka pekla i sie leje z niej. czemu akurat jak jestem sama!?!?!?! Tzn. nie sama tylko z dziadkiem ktory wiecznie udaje ze on nie dowidzi (papierosy albo 5zl dobrze widzi)..ale sie wkurzylam

reklama
A. bukuje bilety na prom. Mial jechac 10.01 swoim autem, ale jedzie firmowym 12.01 przez rozprawe. I przebukowal NAM na 25 kwietnia. Boziu strach mnie ogarnia coraz wiekszy.

Paulina - ja bym się wagą wcale nie przejmowała gdyby Lilka jadła... a przez ostatnie dni jadła tyle co kot napłakał, w piątek co zjadła to zwymiotowała i jak byłam z nią na ważeniu to się okazało że straciła na wadze 200g od ostatniego ważenia.. może to przez te wymioty a może to coś innego? w poniedziałek idziemy po skierowanie na badania krwi, moczu i kału w kierunku pasożytów bo może jej mały apetyt jest spowodowany czymś co załapała na placu zabaw czy nawet u mnie w pracy bo wiadomo że np. owsiki się bardzo łatwo przenoszą....
gratuluję ząbków! zęby po kolei nie idą :-p niby jest napisane że powinny itp. ale są tacy którym pierwsze wyszły trójki:tak: a czwórki z reguły wychodzą zaraz po dwójkach a przed trójkami więc jak u Was wychodzą równocześnie to dość po kolei jest :tak: u nas w piątek wyszła dolna dwójka więc czekamy na drugą - a na wylocie są też czwórki... więc już wiem od czego wymioty były...
problem w tym że Lila nie chce nic gryźć - cofnęła się i znów tylko papki by jadła - najlepiej kaszkę... mam nadzieję że jak zęby wyjdą to zacznie normalnie jeść bo dziecko żeby mowa się prawidłowo rozwinęła musi gryźć...
aaa ja wzrostowo też malutka (164cm) ale za to M. ponad 180cm więc ciekawe w kogo się Lila wda :-)
z pralką sobie na pewno świetnie poradziłaś :tak:
nie martw się - najważniejsze że będziecie już razem:tak: przecież nie na zawsze wyjeżdżacie ;-)
Elutka - jak się czujesz?
Misza - nie wiem czy to ma jakiś związek ale nad Krk teraz są najwyższe stężenia smogu - norma jest już kilkakrotnie przekroczona i spacer po takim powietrzu to jak wypalenie paczki papierosów :confused2: więc u nas spacery wstrzymane (o ile nie musimy) a za tydzień jedziemy do rodziny a tam powietrze czystsze więc pewnie postaramy się żeby Lila tam została jak najdłużej... może właśnie ten smog powoduje takie reakcje organizmu?
niestety nie wiem co z mlekiem Hipp ale w Auchan też nie ma...

KAROLA z pralka poradzilam sobie tak ze podkladam pod drzwiczki recznik zeby woda wsiakala hehe. A. naprawi jak przyjedzie ;) a z tym smogiem to rzeczywiscie masakra, ja dzis z Nikola i tak nie wychodze bo zimnica. Lilka nabierze apetytu jak nawdycha sie czystego gorskiego powietrza ;)

Paulina - no to dobrze że pralka opanowana ;-)
wczoraj nie było aż tak zimno - temperatura chyba się cały czas utrzymywała na plusie:-p my nie bierzemy na pole Lilki jak nie musimy... ale dziś czeka nas wizyta u pediatry więc po południu czy chcę czy nie będę musiała z nią wyjść :-(

a pogoda i temperatura bardziej Wielkanoc zwiastują niż Boże Narodzenie:baffled: ja chcę piękne białe święta....

Karola muszę Cię zmartwić....w Boże Narodzenie ma być plus 8 :-( niestety powtórka z zeszłego roku....
Ja się wzięłam za robienie ozób świątecznych :-)ciekawe jak mi to wyjdzie wszystko :-D póki co ciasteczka powieszone :-)

Załączniki

• 1387187973318.jpg
    1387187973318.jpg
    34,9 KB · Wyświetleń: 35
Karola trzymam kciuki za wizytę
Przepraszam za post pod postem,ale nie wiem jak się usuwa wiadomości na telefonie... Paulina wiesz może???

Ostatnia edycja:
Te święta przez ostatnie lata wcale nie przypominają tych z dzieciństwa... teraz jak nawet śnieg spadnie to we Wigilię z reguły roztopy:baffled:
Elutka - ciasteczka super! ja nie mam czasu na nic i nawet choinkę będzie M. ubierał z Lilą w niedzielę bo ja będę w pracy :-(

reklama
Karola na szczęście od Nowego Roku zmieni się u Ciebie troszkę w tym temacie...chodzi mi o ten brak czasu :-)
Fakt- ostatnio Swięta nie wyglądają tak jak powinny..:-(
Dzisiaj może zrobię masę solną i figurki na choinkę:-)

Ostatnia edycja:
Do góry