reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

To dobrze, że Ci przeszło:-) Kup sobie to co pisałam, tantum verde i irygator do tego. Zinnat tk jeden z mocniejszych dostępnych antybiotyków z tego co wiem...szkoda truć organizm...
Ja z kręgosłupem mam już od kilku lat przejścia, także nic nowego...muszę go oszczędzać,nie dźwigać itp. Poza tym rwa to takie cholerstwo, które lubi
wracać.
Młody mi zasnął chwike po napisaniu ostatniego posta tutaj:-)

reklama
Szczerze mówiąc pierwszy raz użyłam kiedy była potrzeba, ale ponoć dobrze jest sobie zrobić taką irygację profikaktycznie raz na jakiś czas. Wydaje mi się, że warto z tego korzystać szczególnie w sytuacji jak się chodzi np. na basen albo po prostu jak się współżyje :-)

W takim razie przed przyjazdem A. musze zabezpieczyc sie w tantum :D

Nie podoba mi sie nowa Miss Polski. 2012 zdecydowanie ladniejsza

Oj tak....:-) jeśli jesteś poddatna na takie stany zapalne to powinnaś chyba profilaktycznie stosować.
Ja oglądam teraz tvn style, jest o dawaniu klapsów dzieciom itd.

Paulina - faktycznie coś cicho sie znów zrobiło ale widzę że wczoraj z Elutką rozruszałyście forum:-) sukienka bardzo ładna - princesska ale taka skromna, bez dużej ilości świecidełek... podoba mi się:tak:
a jak nocka po takiej długiej drzemce w dzień? Nikola ładnie spała?
cieszę się że uporałaś się już z dolegliwościami :tak: profilaktycznie to ja używam żel przeciwbakteryjny i nawet dość daje radę:-p
a która Miss wygrała??? my też oglądaliśmy ale przełączyliśmy bo nas denerwowało całe widowisko:-p
Elutka - Lila jak zwykle w niedzielę była na spacerze w drodze do i z kościoła:tak: potem już się Michałowi nie chciało wychodzić - a raczej nie miał czasu bo umówił sie na spotkanie z doradcą finansowym (naszym znajomym a nie tym co się zajmuje naszymi finansami do tej pory) bo chciał porównać czy faktycznie to co tamten mówi ma sens i okazało się że dobrze zainwestowaliśmy pieniądze we fundusz dla Lilki ale ma trochę inną wizję jeśli chodzi o kredyt na mieszkanie... jakbyście nadal byli zainteresowani to daj znać:tak:
my choinki żywej nie będziemy kupować bo święta pewnie spędzimy u rodziców więc wystarczy nam sztuczna;-)
co z tym kręgosłupem? może warto się przejść do lekarza? bo z tym nie ma żartów...
i co mówili o tych klapsach? wolno czy nie?

a ja znów weekend w pracy:baffled: choć wczoraj się udało i wróciłam już po 15 bo dzieci nie było i nie było potrzeba aż tylu opiekunek:tak: dziś znów na 15... mam nadzieję że też będzie spokojnie bo moje gardło juz wysiada a na wolne nie mam co liczyć :dry:

KAROLA nie pamietam ktora to miss zostala haha :D nocka w porzadku, Nikola usnela o 20.30 czyli klasycznie. Zazwyczaj spi w dzien ok 2 godzin, a wczoraj mnie zaskoczyla :) ja codziennie myje sie ziaja intima i narazie w porzadku :)

Pogode za oknem mamy przepiekna poprostu.

no to fajnie że Nikola ładnie spała :tak:
oj tak - pogoda cudowna a ja muszę do pracy iść:baffled: dobrze że dziś nie muszę Lilki ze sobą zabierać:tak: a już myślałam że zima przyjdzie i przynajmniej chlapy nie będzie a tu zamiast śniegu deszcz:baffled:
ja też używam Ziai - jakoś ostatnio przekonałam się i mam też z Ziai mydło pod prysznic, szampon i żel do zębów dla Lilki....

reklama
Hey Dziewczyny...
Paulina ładna sukienka, ja nie lubię szerszych dołów bo mam szerokie biodra i mnie to jeszcze bardziej poszerza ale gdybym miała idealną figurę to chętnie bym ją przymierzyła:tak: Mój też jak Twoja córa czasem zrobi sobie pózną drzemkę, czasami kładzie mi się o 18 bo już nie da rady go dłużej przetrzymać, wstaje przed 22, tata wraca za godzinę i jeszcze szaleją do północy. A rano i tak pobudka najpózniej o 8:00:baffled:
Karola to widzę, że poważnie bierzecie się za ten kredyt na mieszanie, jak będziesz miała jakieś dobre wskazówki to podziel się na priv. My też wczoraj na spacerze byliśmy kościelnym. J. w pracy, więc wybrałam się sama z Młodym, ostatnio tak mi łobuzował w kosciele, że po 15min. musiałam wyjść a wczoraj pół godziny było biegania, potem do wózka i pięknie zasnął :tak:
Miłej i szybkiej pracy Karola!
Elutka to nie przemęczaj tych pleców bo młoda kobita jesteś to jeszcze ci się przydadzą. Masz jakieś masaże czy cuś na to?

U nas nieciekawie...Ignacy ma od 8 dni biegunkę, zjadł lek co nam przepisała babka we wt. i nic nie pomaga, jutro znów idziemy do lekarki. Nie wiem czy to na zęby( całe dziąsła ma spuchnięte) czy coś poważniejszego.
Amerie nie pomogę, mam bardzo małe doświadczenie z lekarzami z Krk.

Jakbyście miały jakąś sprawdzoną radę na biegunkę to też poproszę...

Aaa....właśnie wynalazłam prezent pod choinkę dla Iguśka:
Ślimak sorter do ciągnięcia - Sklep internetowy dla dzieci

Ostatnia edycja:
Do góry