reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

Ja kupilam wczoraj Nikoli zabawke takiego kwadrata edukacyjnego. Dostala jeszcze od babci siostrzyczke szczeniaczka uczniaczka i jest w niebo wzieta :) goni po calym domu z nia.

reklama
My mamy tego misia to się łapki naciska i on sobie gada, liczy itd.Mikołaj u nas symboliczny, na gwiazdkę pewnie się o czymś pomyśli bardziej "skomplikowanym" :-D
Tego skoczka u znajomych wypatrzyłam, młodemu się spodobał więc chyba będzie ok.

Elutka - wiem :-) odnośnie tego chodzenia denerwowałam się bardzo właśnie przez wzgląd na te torbielki Lilki... czy one gdzieś tam nie uciskają czy coś bo ruchowo to ona troszkę później wszystkiego się uczy niż Wasze dzieciaczki.... zobaczymy za miesiąc czy to kierowanie nóżki całkiem zaniknie... bo na wszelki wypadek (jakby za miesiąc nadal było coś nie tak) dostaliśmy zalecenie leczenia rehabilitacyjnego... ale mam nadzieję że nie będzie to konieczne....
ja trafiam różnie z tanimi ubraniami ale jak dam za coś grosze to nie żal mi tego wyrzucić jak się szybko zepsuje :-p a jeśli chodzi o ubranka dla dzieci to po domu i te wyciągnięte mogą być :-p a widząc stan ubranek Lilki to to że powyciągane to najmniejszy problem - ma własnie po domu takie ubranka których nie dało się doprać ;-) ja w Smyku też rzadko kupuję wolę własnie z F&F coś fajnego kupić, ale ostatnio Lila ubrania dostaje więc my dokupujemy jakieś pojedyncze sztuki... a odnośnie butów to ja na jesień kupiłam Lilce z CCC takie butki za 30 zł chyba i do tej pory jak nowe mimo że dużo w nich "chodziła" tzn. raczkowała po trawie, chodziła w piasku i za rączkę na spacery... to chyba zależy jak się trafi... teraz na zimę też mamy z CCC i póki co się sprawdzają choć nie planuję że dłużej niż sezon przetrzymają:-p są pewne rzeczy które wolę kupić droższe a na lata ale akurat jeśli chodzi o buty i ubrania to wolę kupić więcej a tańsze a jak się zepsują to będę mieć okazję kupić sobie nowe:-D mówię to ja - nałogowa butoholiczka :-D:-D
Paulina - oby w body dobrze się Nikoli chodziło.. i długo :-) Lila to by tylko parówki jadła jakby mogła:-p

faktycznie wieje... ale teraz to nic - jak M. wracał z pracy koło 4 rano to wtedy była wichura! wiało, padał śnieg a jeszcze M. mi mówił że się błyska na niebie:szok: normalnie koniec świata:cool:

ja na Mikołaja coś symbolicznie kupię (ale dopiero po wypłacie:-p) bo u nas się prezenty pod choinkę robi takie większe:tak:

a ja w pracy - kończę o 14 i mam nadzieję że po południu Lila będzie łaskawa bo chcę wyleżeć to zapalenie bo na wolne nie mogę liczyć :sorry2: a tutaj jak w domu pooszczędzam gardło to w pracy sie niestety nie da bo trzeba mówić do klientów... no i ta klima....

Ja tak na szybko bo dzisiaj w przedszkolu robiłam zdjęcia ponad 100 dzieci więc roboty mam od groma, ale chciałam Wam napisać że nie zdawałam sobie sprawy że moje dziecko takie grzeczne było w tym roku!!!! :szok::-D:szok::-D
Obładowany prezentami, słodyczami.....za dobrze teraz te dzieci mają :sorry2: choć mój to taki bardzo wyczekany więc co się dziwić, mąż jedynak syn póki co też więc dziadki szaleją :-)

Spokojnego wieczora, u nas wichura szaleje :eek:

Amerie - zmęczona ale pewnie szczęśliwa? udanej pracy nad zdjęciami życzę:-) dzieci faktycznie maja dobrze z tymi wszystkimi prezentami, w szczególności jeśli są np. jedynymi wnukami dla dziadków:tak: Lilcia póki co jest dla obojga dziadków jedyną wnuczką więc ją rozpieszczają ile mogą:tak:

wichura jest okropna... do tego zawieja śnieżna.... a jutro do pracy trzeba iść w taką pogodę :sorry2:

Paulina sukieneczka bardzo ładna,delitakna a góra identyczna jak w mojej ślubnej:-)
My właśnie wróciliśmy ze spacerku, ale długo nie chidziliśmy bo ziiiimno...brr
Choinki na lotnisku czyżyńskim sprzedają jakby ktoś był zainteresowany :-)

ELUTKA zakochalam sie w niej :) my dzis na spacerze nie bylysmy bo mloda uspila mi sie na ponad trzy godziny..

Jest naprawdę bardzo ładna,:-) Mi młody dziś dwie drzemki zaliczył z czego jedną skończył po 18 i teraz tak czekam czy się ulula czy też nie...
Jak tam Twoje dolegliwości, przeszło? Mi coś ostatnio kręgosłup zaczął znowu dokuczać i promieniuje na całą okolicę lędźwiowo-krzyżową

reklama
Ojj moja jakby mi po 18 dopiero wstala to szalenstwo do minimum 22. A teraz juz spiocha ;) moje dolegliwosci juz minely cale szczescie. W srode skonczylam zinnat i jak kiedys infekcja powroci to poprosze o nie przepisywanie tego. Dostalam najsilniejsza dawke i zle sie po tym czulam a rece mi sie trzesly jak alkoholikowi.
Z kregoslupem nie ma zartow, zmykaj do lekarza! ;)

Do góry