reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

AMERIE no tak szal przedswiateczny a ile tego potem w koszu laduje to szok.

Ja musze jutro chyba jechac podbic przeglad i do tescia idioty zeby mu dac kase za wyroby miesne... od wczoraj wydzwania ze do 16 grudnia mam przyjechac z kasa. Nawet nie zajaknal ze Mikolaj jutro i ze ma chociaz ciasteczko jakies dla N...

reklama
Amerie - u nas to nie jest stricte BLW... ale ważne że dość zaczęła jeść i to większe kawałki :tak: a hitem są parówki:-p jeśli synek ładnie się rozwija to się nie przejmuj:tak:
trzymam kciuki za jutrzejsze pójście do przedszkola - mam nadzieję że Mały Cię pozytywnie zaskoczy i chętnie będzie się bawił:tak:
oj tak - dużo ludzi teraz w Galeriach... wszyscy wydaja pieniądze na prezenty i jedzenie na święta.... widać że nadal panuje zasada "zastaw się a postaw się"...
Elutka - BB wcale się nie przenosi na FB choć wiesz że wieczorem najlepiej sie rozmawia przez FB;-)
Paulina - ooo widzę że teść w niełasce.... aż taki zły? a z teściową jakie kontakty macie?

ja dziś z racji tego że miałam dzień wolny, byłam rano w dziekanacie żeby w końcu odebrać dyplom i teraz mogę się już pochwalić tytułem mgr i już nawet mogę pokazać stosowny dokument:-D
a potem poszłyśmy z Lilą do lekarza rehabilitanta i okazało się że z nóżką Lilki wszystko w porządku:tak: mamy nadal obserwować ale lekarka powiedziała że jak na dziecko które dopiero co nauczyło się samodzielnie chodzić to i tak ładnie chodzi:tak:

KAROLA tescia mam okropnego..on za grosika potrafi scigac kupe czasu. A tesciowa mam do rany przyloz. Jest wspaniala tyle ze od czerwca 1200km stad bo w Niemczech opiekuje sie starsza kobitka bo w PL ponad rok pracy szukala.

Ja dzis w plazie bylam a konkretniej w smyku. Kupilam mlodej zabawke na mikolaja i trafilam na promocje, 5 body z dlugim za 49zl

A ja dzisiaj mam ochotę walić głową w ścianę.
W ogóle dobry wieczór!

Paulina współczuję teścia. Ja nie mam prawa narzekać na swojego. A te body kupiłaś jakiejś dobrej jakości? Ja pamiętam jak Młody był malutki to wszystkie te z promocji po 2 praniach tak się rozciągały że szok!

Ostatnio byłam na zdjęciach w Krakowie i wiecie co? Rozładowała mi się bateria w pilocie od auta. Otworzyłam kluczem ale się zablokował i nie miałam jak wrócić. Dobrze że klient ze mną podjechał do Krokusa i wymieniłam - ja to zawsze jakieś przygody mam.
Dzisiaj mam luźny wieczór od nie pamiętam kiedy, a od jutra znów dużo pracy.
Trzymajcie kciuki żeby młodszy pochodził choć ze 2 tygodnie do przedszkola.....

Amerie trzymamh kciuki! Popatrz ty się...w Krokusie byłaś i i na kawę nie wpadłaś nonono....:-)
Paulina dobrze, żechociaz teścioww fajna:-) tylko szkoda, że tak daleko...
Karola ty jak zwykle się zamartwiasz a potem się okazuje, że wszytsko ok:-)
Ja też jakiś czas temu kupiłam w Smyku bodziaki na promocji, ale po praniu zrobiły się znich szmatki...porozciągały się na szerokość...gdyby jeszcze na długość to by było ok. Ja zawsze mówię "co tanie to drogie, co drogie to tanie..." sprawdza się

Szczerze to nie wiem jakie one sa bo zapakowane :zawstydzony:

ELUTKA ja tak nie uwazam :) mamy sporo bodziakow z reala i wcale zle nie sa. Powiedzialabym nawet ze lepsze od tych co kupywalam w sklepie dzieciecym i byly drozsze. Ale body ze smyka jeszcze nie mialysmy :)

Paulina - współczuje teścia... ale na szczęście nie musicie z nim częstych kontaktów utrzymywać:tak: ja na swoich teściów nie narzekam choć pewnie zaczęłabym jakby nam przyszło wspólnie mieszkać.... mam nadzieję że body okażą się dobrej jakości:tak: ja chwalę sobie bodziaki w wielopaku z Auchan lub Tesco - naprawdę dobra jakość a cena niska, w Pepco jak się dobrze trafi to też za bezcen można fajne ubranka kupić:tak:
Amerie - trzymam kciuki za Was!! może teraz Mały nie będzie tak łapał tych wszystkich chorób.... a czemu dziś masz doła??? stało się coś czy ot tak? a historii z kluczami nie zazdroszczę.....
Elutka - bo jeśli chodzi o dziecko to przeżywam wszystko 100 razy mocniej...

Karola wiem, wiem...wiesz jak ja mam w tym temacie...:-)
Paulina u mnie to się akurat sprawdza, wiele razy już miałam sytuacje, że kupiłam coś taniej i niestety albo się szybciej zużywało albo rozciągało itd... np. na jesień kupiłam młodemu przejściowe buciki w Deichmanie i już po kilku wyjściach podeszwa zaczęła się ścierać, a jak było jeszcze w miarę ciepło biegał w Gutkach i Clarksach i nic się z tymi butkami nie podziało-dodam, że nie miałam ich od nowości. Bodziaki starałam się zawsze namierzać w mothercare na przecenach, moim zdaniem są bardzo fajne-świetna bawełna, kolorystyka. Ze smyka nie pierwszy raz mam body i za każdym razem niestety to samo. W reaku też mi się zdarzyło kupić...szmatka po pierwszym praniu, skurczyły się o dwa rozmiary...
Tesco ma rzeczywiście super rzeczy tak jak Karola pisze i cena niska, ale niestety do tesco mam kawałek..w pepco też się fajne trafiają ciuszki:-)
Zresztą u mnie się to stwierdzenie sprawdziło nie tylko na przykładzie dziecięcych ciuszków. Pamiętasz, pisałyśmy kiedyś o sukienkach ślubnych:-) tutaj jest podobna sytuacja:-) czasem lepiej dołożyć w miarę możliwości oczywiście
Paulina ja w sklepach dziecięcych typu Świat dziecka, Entliczek nic poza tetrówkami i akcesoriami typu butelki, smoczki nie kupowałam, bo jakość ciuszków wydawała się średnia i cena rzeczywiście nie adekwatna. Osobiście bardzo lubię ciucholandy:-)

Ostatnia edycja:
ELUTKA ja tam realowskie lubie :) tesco tez ale raz trafila mi sie ferelna seria bo po jednyn praniu odpadly. Moja od sierpnia chodzila w butach adidasa i zyja do tej pory mimo ze kupione na promocji. Teraz smiga w kapcioszkach nike po domu takze kupionych na promocji :)
Skoro wielopaki z tesco sa dobre to moze ten tez bedzie fajny :)
KAROLA moja parowki tez uwielbia

reklama
Hehe każdemu co innego odpowiada:-) tu już nie chodzi o to, że coś kupione na promocji, bo to że promocja nie oznacza gorsze:-) zwykle albo sezonowa wyprzedaż albo koncówka kolekcji itp. ja akurat zawsze tak miałam, że wolałam dołożyć i mieć pewność:-)
Tescowe F&F ma akurat bardzo fajne jakościowo rzeczy nie tylko dla dzieci.
Rety, ale wieje...słonko aż prosi żeby iść na spacer, ale chyba by nas porwało...
Dziewczyny kupujecie cośna Mikołaja dzieciakom? Ja zamówiłam takiego gumowego skoczka krówkę.

Do góry