reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

Paulina - Lila tez pije tylko wodę źródlaną, próbowała też kompotu mojej mamy i mimo że smakował nie chcę jej przyzwyczajać:tak: i ja tez do piaskownicy Lilki nie biorę bo póki ona piasek zjada to lepiej nie narażać na te wszystkie bakterie.....
spokojnie - umówimy się jak już wrócisz:tak:
Elutka - toż to przecież mówię że schabowe zrobił niedobre:-p ale spoko - jeszcze schab zamrożony czeka na Was:-) przede wszystkim dobry wpływ jak dla mnie to to ze oni się zajmują sobą a my mamy czas na ploty;-) a z tą Hutą toż to wiem że nie na Hucie ale ile Ty tam do niej masz? przejść kilka kroków:-p

a ja przeczytałam pół instrukcji i nawet część rzeczy rozumiem:-D mam nadzieję że ogarnę :tak:

reklama
KAROLA najwyzej umowimy sie na sanki bo kolo ELUTKI chyba jakas mala gorka jest? :D
ELUTKA no tak do Huty kawal drogi masz :D

Paulina u nas na osiedlu też są fajne górki na sanki, tyle że my sanki dostaniemy dopiero pod choinkę a potem zostajemy miesiąc w Ostrołęce więc zapraszam na naszą "dzielnię" stokową około lutego :tak:
Karola to zdrowia dla Córy, a to po tym szczepieniu na różyczkę, ospę itp?
Jak ustalicie coś ze spacerkiem to piszcie, gdzie i o której będziecie się spotykać, jak się uda to i ja dotrę:tak:

No na piechotę do Huty mam jakieś pół godziny, a ulica gdzie mieszkam zaliczana jest do Czyżyn:)hehe
Górka koło mnie jest rzeczywiście bardzo fajna szczególnie dla takich maluszków(moja siostra specjalnie z dzieciakami na tą górkę przyjeżdżała:) nie jest bardzo stroma, teren fajnie ogrodzony i daleko do ruchu ulicznego:)
Karola jestem pewna, że były dobre schabowe :-)Następnym razem nie odpuszczę...a i ciasto oczywiście przywieziemy:) a temat ogarniesz, zdolniacha z Ciebie:) Wysypkę obserwuj i dawaj to calcium, nie zaszkodzi a może pomóc:)
My sanki chyba jakoś wcześniej kupimy coby już na pierwszy śnieg były:) chyba że jak to zwykle ostatnio bywa będziemy mięć pogodę jak na Wielkanoc w grudniu...

Misza - Lila sanki dostanie albo na Mikołaja albo na Święta i nawet nie wiem czy będziemy je przywozić do Krk czy będą sobie "leżakować" u dziadków na wsi.... wszystko zależy od tego czy często będziemy do dziadków przyjeżdżać bo jeśli będzie tak jak teraz że trudno będzie się z Krk nam wyrwać to sanki przywieziemy:tak:
tak - wysypka po MMR nam wyszła - 10 dni po szczepieniu (do dwóch tygodni mogły jakieś objawy poszczepienne wystąpić) i jest wyglądem bardzo zbliżona do odry.....
a Ty masz FB? wyślij mi na priv swój nr tel. to łatwiej będzie się nam zgadać:tak:
aaaa i jeszcze mam pytanie - staraliście się w końcu o to becikowe samorządowe od Miasta Krakowa? bo jeszcze przed narodzinami dzieciaków o tym rozmawiałyśmy......
Elutka - to do Huty masz niedaleko:-p schabowe były właśnie takie sobie - na dziś jest druga tura więc jeśli chcesz to zapraszam:tak: Lila nie zaraża więc nie macie się czego bać<:-p
oooo ciacho - mniam!:-)

ale dziś zimno..... chyba już na drugi spacer się nie wybierzemy - wystarczył nam ten do przychodni.... miałam iść do lekarza z Lilą bez wózka ale jak zobaczyłam że jest tylko 5 st. na polu to stwierdziłam że lepiej pojechać wózkiem bo szybciej będzie.....

Ostatnia edycja:
ELUTKA w takim razie ja tez z Huty nie jestem bo moj blok do Czyzyn nalezy. Ale i tak wszyscy mowia ze ja z Huty :)
KAROLA my juz wrocilysmy z 10minutowego spaceru taka zimnica :eek::eek: co do becikowego, ja chyba dostalam od Miasta bo 3 tys mi wplynelo. Po tysiacu od kazdej instytucji tylko nie wiem dokladnie od jakich. Jedno napewno bylo od Prezydenta Miasta Krakowa. I jedno chyba za to ze jestem w papierach samotna i nieletnia matka. A trzeci tysiac nie mam pojecia.

Sanki tez N. dostanie na Swieta.

Paulina dokładnie! Z tego co wiem 2 Pułku i Dywizjonu to Czyżyny :p
Ja dostałam dwa becikowe, z Urzędu Miasta Krakowa i to takie od Państwa, Ty pewnie dostałaś tak jak piszesz dla samotnej matki, gdybyście byli po ślubie to byś nie dostała :p
Wiecie co, jak patrze na termometr to mi się odechciewa spacerów...ale wyjść muszę , bo trzeba jakąś kolację dzisiaj zjeść:) Karola jak tylko mój organizm załapie, że zima blisko pokierujemy się w Waszą stronę:)

reklama
Do góry