reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

reklama
Paulina jeszcze powiedz że w tym Smyku to w Bonarce byłaś... bo ja dziś byłam właśnie cały dzień na Krainie Maluszka koło Smyka....
AriaArt - suknię faktycznie kiepsko widać ale zdjęcia to Ty robisz cudne!! :tak:

KAROLA dokladnie w tym smyku. Kurcze, szkoda ze nie zwracalam uwagi wczesniej na te kulkolandie, teraz jak bede w bonarce to przyobserwuje :D

ARIA mam malutki niedosyt po tym zdjatku i prosze o wiecej !!!

Tu zdjęcie robione przez naszego fotografa:

IMG 001.jpg
Ale dziwnie szeroka wyszła dołem, nie była aż tak bardzo szeroka

A tutaj już sama robiłam:
sony.jpg

Karola
ja też dzisiaj odwiedziłam Bonarkę ;) i dziękuję za komplement o zdjęciach!

Załączniki

• IMG 001.jpg
    IMG 001.jpg
    50,8 KB · Wyświetleń: 76
  • sony.jpg
    sony.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 76
Hey, pozwólcie, że się dołączę:-)
Część dziewczyn znam z pazdziernika 2012, a pozostałe witam równie serdecznie :tak:

Podczytałam kilka ostatnich stron i widzę, że króluje wątek ślubno-weselny.
Paulina tak jak pisały już dziewczyny to jest Twój dzień i powinnaś wyglądać i bawić się w tym dniu tak jak Tobie się najbardziej podoba. Nie rób nic pod przysłowiowego wujka Stefana, bo i tak wszystkim nie dogodzisz. Co do sukienki to Ci nie pomogę za bardzo bo ja nie cierpię nosić sukienek i na ślub najchętniej poszłabym w dżinsach i kompromisowo w białej bluzce:-p A w związku z tym, że sukienka była dla mnie rzeczą mało ważną, szyłam ją w Krk za 900zł+welon gratis w "salonie ślubnym Maja" czy jakoś tak. Gdybym miała spore fundusze i nie miała wyrzutów sumienia z wydania kasy na sukienkę to wybrałabym pewnie coś stąd: Suknie ślubne i wieczorowe ANNA KARA, Kraków - Moda ślubna 2013 - Strona główna .
Ale skoro Paulina jedziesz do Sztokholmu to może tam coś fajnego znajdziesz, może chociaż jakieś dodatki wpadną Ci w oko, zawsze to coś oryginalnego, nie "od nas".
AriaArt bardzo ładne zdjęcia robisz i szacunek, że się tak po ciąży zebrałaś, udział w konkursie na bb, rozwój interesu, no gratuluję samozaparcia i motywacji, oj przydałaby się i mi...
Karola doczytałam, że zastanawialiście się nad powrotem do Szkocji...gdzie tam mieszkaliście dokładnie? My też do dziś myślimy o powrocie w tamte strony, jednak łatwiej było odłożyć kasę a teraz żyjemy z miesiąca na miesiąc jak wy, bo ciężko coś odłożyć. Też myślimy o kredycie na mieszkanie w przyszłym roku, ciekawe jak będzie z tym nowym programem MdM. Ale póki co to ja muszę znalezc pracę...bo z jedną pensją to nie ma szans...także cieszcie się dziewczyny że macie pracę.
Elutka pozdrowienia dla Krzysia ;-)

Jeżeli chodzi o fotelik to my kupiliśmy recaro ten do 25kg, myślałam że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, ale póki co do 15kg sprawdza się dobrze, małemu wygodnie, a co najważniejsze bezpiecznie, też trafiliśmy na jakąś promocję w entliczku akurat.
Już zapomniałam jakie jeszcze wątki poruszałyście wcześniej, więc może będę się po prostu na bieżąco odzywać w miarę możliwości.

ARIA piekna :) zaraz sie okarze ze sie wszystkie mijalysmy hehe
MISZA witam sie i tu :) moja kuzynka wlasnie szyla w tej Mai za 999zl i moim zdaniem material porazka, tak jak pisalam wczesniej. Ja chce suknie z prawdziwego zdarzenia ;) a co do Sztokholmu to moj A. pracuje wlasnie naprzeciwko salonu sukien slubnych i mam zamiar go odwiedzic :D a ile daliacie za recaro? Jesli mozna wiedziec ;)

Oj...Maję odradzam odradzam odradzam! 3 moje koleżanki miały tam perypetię które nawet skończyły się na policji.

Mam wrażenie jakby dzisiaj cały Kraków zjechał się do Ikei....porażka jakaś. Jak Wam pisałam kombinuję ze studiem tymczasowym ( od kwietnia 2014 będę miała takie duże bo brak się wyprowadza) i pojechaliśmy w czwartek do Ikei kupić szafę. Zaprojektowaliśmy wszystko fajnie, ale jak ją dzisiaj skoczyliśmy składać to doszliśmy do wniosku że brakuje nam 3 półek więc po 14 pojechaliśmy po półki...stałam w korku 50 minut a młody to tak mi się darł w foteliku że nas chyba pół Krakowa słyszało :confused2::sorry: na biegu maż chwycił 2 opakowania półek ale oczywiście sto tysięcy osób w kasach...i wróciłam dopiero teraz. SZOK!

Misza82 dziękuję bardzo za cudne słowa!:zawstydzona/y: Firme mam dopiero 7 miesięcy, więc się rozkręcam ;)

Paulina to trzymam kciuki żebyś znalazła kieckę swoich marzeń :-) Jeszcze znajdziesz w tym Sztokholmie taką perełkę, że nam oczy zbieleją;-) niech się Twój mężczyzna przygotuje na wydatki jak tam zaczniesz szaleć po sklepach:-p
Ja po prostu chłopczyca jestem i sukienki ślubnej nawet nie chciało mi się szukać ale za to mogę się pochwalić obrączkami robionymi na zamówienie z naszymi odciskami palców i fajnymi zdjęciami ze ślubu, wesela i pleneru, do których lubię wracać.
Za recaro daliśmy coś ok. 790zł ale z myślą, że potem kupimy podkładkę za 50zł i generalnie kolejnego fotelika już nie trzeba będzie kupować.

AriaArt a co się działo w tej Mai że się kończyło na policji??

Ostatnia edycja:
MISZA nigdy nie widzialam takich obraczek :eek: pochwalisz sie zdjeciem? My chcemy obraczki zrobic ze zlota ktore daje moja mama, typu kolczyki pierscionki i to przetopic na obraczki. W swieta jestesmy umowieni u zlotnika i bedziemy omawiac czy to sie wogole oplaca.
A moj to nie ma sie czego bac ;D mama ubiera mnie cala do slubu :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry