reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

Wyniki badań u małego ok, u mnie też już się poprawiły choć nadal czuję się średnio..w czwartek idę z małym na kolejne szczepienie.
A ty brzuchata koniecznie zrób sobie badania!
Mój mały często jak go odkładam do łóżeczka na pół-śpiocha nagle dostaje olśnienia, przewraca się na brzusio i rozpoczyna dyskusję:) jeszcze nie jesteśmy na etapie raczkowania,siadania i wstawania:)póki co umiemy się przewracać i czołgać do tyłu:)ostatnio jeszcze zaczął robić pompki hehe
Pogoda od paru dni cudna aż chce się coś robić! Jutro planuje wycieczkę do centrum chyba na Kazika:)dawno tam nie byłam.

reklama
Cześć,

Wreszcie dziś byłam u ginekologa. USG ok, cytologię zrobił i wyniki po długim weekendzie. No i poprosiłam o nowe tabletki antykoncepcyjne, takie dwuskładnikowe, co się robi w ich stosowaniu przerwę na miesiączkę. Ciekawe jak na mnie podziałają.
Synek rośnie. Cały czas chce "buu" (czyt. "brum" - autka tak robią), czyli non stop na polku. Raczkowanie idzie mu świetnie. Teraz jest na etapie wstawania i siadania - na razie trzymając się czegoś siadać z pozycji stojącej próbuje.
Kolorowych snów :-)

Brzuchata wkoncu po 9 miesiacach dotarlas do gina? :-) dobrze ze pozno niz wcale :D Syyynek duzy juz, nie dlugo to pewnie smigac zacznie.

A u nas leci. Od 4 dni zageszczam Nikoli mleczko kaszka manna, bo przy kleikach jest krzyk a manna lubi. No i ja nie wiem czy ona co druga noc bedzie pieknie spac zawsze ?? :-D:-D:-D 1 nocka to o 1 juz byl krzyk o mleko, 2 nock do !4:30! spala, 3 noc to wogole tragedia nie wypowiem sie na ten temat :)-D:-D:-D) a 4 czyli dzisiejsza pobudka o 3 :) no ale i tak jest lepiej.
Niki juz sama siedzi, probuje siadac sama ale jeszcze do tego jej daleko. Mojego gotowanego obiadku nie zje za nic w swiecie, wiec moja mama jej ostatnio ugotowala. Plucie na kilometr. PRzedwczoraj moja babcia jej ugotowala i Niki... ZJADLA!!!! Babcia urosla o 300% ale wczoraj juz jej przeszlo, bo Niki az odruch wymiotny miala :-D:-D:-D:-D
Pogoda nas rozpieszcza, wiec wiekszosc dnia spedzamy poza mieszkaniem, szkoda tylko ze pozostaje nam spacerowanie wsrod blokow. Na weekend majowy jedziemy na wies, zaraz kolo Wieliczki, i tam juz prawdopodobnie zostaniemy do jesieni, mam nadzieje ze wyrobimy sie z wykonczeniem domku do Bozego Narodzenia wiec na blokowisku wrocilybysmy na jedynie 2/3 miesiace.
W czerwcu wybieramy sie do Sztokholmu, w lipcu na Mazury no i w sierpniu moze tez maly wypadzik do Sztokholmu zrobimy. Ale to jedynie plany, tylko czerwiec jest pewny. A wy Krakowskie Mamuśki gdzies sie wybieracie z dziecmi na wakacje??

Alez sie rozpisalam.. POZDRAWIAMY;-)a

Witamy mamuśki:)
Mój malutki coś od wczoraj zakatarzony:( późnym wieczorem obudził się i zaczął strasznie płakać, nie byłam w stanie go uspokoić i prawie zaczęłam płakać z nim...dzisiaj się już inhalowaliśmy, odciągamy katarek i psikamy wodą morską...bidulek-taka pogoda a my dzisiaj w domku:(
Co do nowości to od paru dni też zdarzy mu się, że usiedzi sam na pupce:)
Ja nie wiem czy my na wakacje gdzieś pojedziemy, obawiam się że budżet nam na to w tym roku nie pozwoli..niestety ciężkie czasy nastały.
Pauliny jak Ty się na wieś wybierasz to chyba się już nie spotkamy:(
Mój mały większość pochłania bez problemu, a ostatnio najbardziej lubi obiadki, które sąsiadka robi dla swojej małej i zawsze mi podrzuca słoiczek:)fakt-są pyszne, sama bym takie jadła:)
brzuchata dałaś popalić z tym ginem...:p ja brałam jednoskładnikowe ze względu na to, że karmię ale odstawiłam...po 3 opakowaniu zaczęłam się beznadziejnie czuć-zawroty głowy, mdłości...odkąd nie biorę jest dużo lepiej.

Elutka spokojnie mozemy sie spotkac, bo bede sie zjawiala w Hucie :) Tu gdzie mieszkamy, to mieszkamy z moimi rodzicami i dziadkami, a dziadki zostaja tutaj wiec czasami wpadne :) Wiec spotkanie nadal aktualne. Zdrowka dla synka!!!! Nas naszczescie choroby omijaja szerokim lukiem.

Hej dziewczynki co tam u was .. bo cisza tu przeraźliwa ..
Brzuchata byliśmy u doktór Ratajczyk - straszna kobieta - pełkowska przy niej jest mega dokładna

Cześć :)

Elak23: Cisza na forum okropna. Zaglądam tu co kilka dni i nic nowego nikt nie pisze.
Z dr Ratajczak niestety tak jest - zerknie okiem i wszystkie wie. Ja już z synem dwa razy byłam, bo dostał wysypki. Tylko popatrzyła, dała maść i tyle. Nie przeszło. Poszliśmy do dermatologa i tam nowa kuracja. Przeszło na szczęście, choć przyczyny wysypki do dziś nie znamy. Zaczęło się od kilku krostek w okolicy zapięcia pampersa, a rozprzestrzeniło na cale ciało. Do tego jeszcze siusiak zaczerwieniony. Ja spanikowałam i znów do dr R. Ta tylko spojrzała pobieżnie i powiedziała by Rivanolu okłady robić, a to nic poważnego. Do dr Pełkowskiej są straszne terminy. Ale muszę się do niej wreszcie przenieść, bo ona jakoś potrafi się bardziej zainteresować i przede wszystkim wytłumaczyć, porozmawiać, a nie tylko powiedzieć "no, no".

Jak Wasze maluszki?? Mój ma już 8 ząbków, raczkuje, chodzi trzymany za jedną rączkę, sam potrafi stać i z pozycji stojącej usiąść. Potrafi wskazywać obrazki i inne przedmioty. Wie jak robi wąż, kaczka, konik, baran i potrafi wydać zbliżony do tych zwierzątek dźwięk. Pokazuje mnóstwo śmiesznych min. W kwestii jedzenia, to wsuwa wszystko za wyjątkiem kapusty i grzybów. Ma już 78 cm i ok.9,6 kg wagi. Rośnie szybko i jest szczęściem naszym największym :-)

Odezwijcie się Mamy!!
Pozdrawiam

a potym Pani Ratajczyk miała różowe buty - naprawde różowe - my chwilowo nauczaliśmy się obracać - ale tylko w jedną strionę a ja wracam do pracy w lipcu i juz zaczynamy panikować.
Brzuchata służna waga i słuszny wzrost :) - oczywiście brzdąca

reklama
Elak23: A Twoja pociecha jaka już duża? Zazdroszczę, że wracasz do pracy i cieszę się, że masz do czego. Ja szukam. Dziś byłam rozmowie- masakra, roboty dużo i dają najniższą krajową. Czy naprawdę w tym kraju tak źle się dzieje, że żadnego pracodawcy nie stać by dać pracownikowi godziwą płacę?

Do góry