reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

brzuchata dziękuję za odpowiedź.:-) Termin mam na 6,12,2013, ale ostatnio jak byłam na wizycie to przesunął się na 30.11.2013 ale trzymam się tej pierwszej daty.;-) 100% chłopak :-D. I zastanawiam się gdzie rodzić. Myślę, że wybór między Żeromskim a Ujastkiem padnie;-) A Ty gdzie rodziłaś?? Pozdrawiam;-)

reklama
Witam po długiej przerwie:)
Ag Krk ja małego nie szczepiłam na rota i póki co jest ok:) wiadomo, zawsze są głosy na tak i na nie:)Najlepiej samemu sprawę przemyśleć:)

Ag-KrK 89: Podobno należy trzymać się pierwszego wyznaczonego terminu porodu. To Mikołajek będzie? :-)
Ja rodziłam na Kopernika i polecam z czystym sumieniem. Ujastek zrobił na mnie wrażenie wylęgarni/fabryki dzieci.

Elutka12: Witaj :-) Jak się maluszek miewa? Ile już macie ząbków?

brzuchata z zębolami stanęliśmy w miejscu i póki co są cztery jedynki, Dwójki u góry widać, ale coś się przebić nie chcą.Chodzić samodzielnie jeszcze nie chodzi, narazie biega z pchaczem:) za niecałe 5tyg kończymy roczek:)
Ja tak samo rodziłam na Kopernika i kolejne też tam będę rodzić:) bardzo zadowolona jestem wbrew wszelkim opiniom krążącym tu i tam.
Ujastek....no cóż, zdanie mma takie jak brzuchata:) Choć moja sąsiadka rodziła tam kilka dni temu i zadowolona:)

brzuchata mężowi imię Mikołaj się nie podoba, tzn wytłumaczył to tak, że chcę skrzywdzić dziecko bo urodziny, imienini i mikołaj w ten sam dzień a do tego jeden prezent :-D. Dba o interes syna tatuś :-). Będzie albo Dawid, Karol albo Staś;-) chodź nie mogę go przekonać do tego ostatniego:dry:
elutka dzięki za odezwę w sprawie szpitala ehh mam jeszcze troszkę czasu. A mam do Was jeszcze pytanie mamy z Krakowa gdzie robiłyście zakupy wyprawkowe dla dzieci? Polecacie jakieś konkretne sklepy? Czy wszystko przez allegro itp? Pozdrawiam serdecznie! :-)

Jejku ja chyba wszędzie robiłam, zależy co:) Część rzeczy kupiłam w Świecie Dziecka, część w Entliczku. Pare ciuszków na wyprzedaży w Mothercare, coś tam kupiłam na allegro. Szczerze mówiąc mialam dużo czasu wiec troche tu troche tam:) Teraz by pewnie wszystko zostało kupione w jednym sklepie hehe, bo przy drugim bym tyle czasu nie miała:)Aga musisz tak naprawdę sama podjąć decyzję a propos szpitala, każdy będzie chwalił swój szpital jeśli było ok. Na Kopernika jest najlepsza kadra i opieka specjalistów, których w innym szpitalu nie znajdziesz:) To jest dobre na wypadek jakichkolwiek komplkacji pfupfu...a gdzie masz najbliżej?

Elutka12 jestem z nh więc najbliżej Ujastek i Żeromski. Rydygier odpada bo się napatrzyłam niestety, ale znam osoby zadowolone z tego szpitala. Moja doktor prowadząca jest lekarzem na Ujastku. Musze jeszcze to przemyśleć:-). A powiedzcie mi dziewczyny dużo ubranek cieplejszych mam kupić w rozmiarze 56, 62?? Bo ja kompletnie zielona jestem;/

Ja mieszkam na Czyżynach, także blisko:) Nie kupuj dużo, bo dzieciaczek Ci błyskawicznie wyrośnie:) Zaopatrz się najwięcej w body z długim rękawem, pajacyki, ogólnie takie całości. Szczerze odradzam dresiki i wszystko takie ładne rzeczy typu sweterki, spodenki dżinsowe dla takiego maluszka. Fajnie to wygląda, ale jest mało praktyczne:)
Jeśli twoja doktor jest z Ujastka to rzeczywiście można by rozważyć tą opcję:)zawsze to dodatkowy plus. Zresztą szczerze mówiąc gdzie byś nie poszła rodzić będzie ok jeśli nie będzie niespodzianek:)

ooo to blisko mnie;-) okej czyli zaopatrzam się w body, śpiochy i pajace;-) zastanawiam się tez nad rozmiarem kombinezonu zimowego 62 wystarczy mi do marca czy nie bardzo??

reklama
Ag to zapraszam na korepetycje hihi:)
Jejku wszystko zależy od tego jaki dzidziuś się duży urodzi:) Inna sprawa, że każda firma ma swoją rozmiarówkę..chociaż jak ty masz termin na grudzień to62 powinno być ok na ten okres zimowy:) Do marca może nie wystarczyć, ale do lutego raczej spokojnie:)

Do góry