reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POGADUCHY O WSZYSTKIM

U nas oceny na semestr byly wystawione juz przed swietami, a teraz pracuja juz na konto nowego polrocza.
Lekarz byl, pobadal facetow i niczego na szczescie sie nie doszukal. Taki kaszel bez przyczyny. Zalecil wapno, cebion i syrop na kaszel.
Rano przyjechala niania i niestety zrezygnowala z pracy zanim na dobre ja zaczela. Stwierdzila, ze dojazdy dwoma autobusami, ktore maja slabe polaczenie to juz nie na jej zdrowie. Ponadto dostala propozycje pracy bliezej siebie i tam bedzie jej po prostu wygodniej.
I wiecie co? Ulzylo mi. Jednak wole sie troche jeszcze pomeczyc i chodzic niewyspana niz zostawiac malego pod opieka obcej osoby.
A bede dalej pytac i moze w koncu za jakis czas kogos znajde. Nic na sile.

reklama
Odblokowala mi sie zaba wiec daje kilka fotek:

Co tez moze byc w tych wielkich pudlach?

wigilia8kg.jpg

Czy to to, na co czekam?

wigilia12oa.jpg

Jeeeest...komorka!!!!!!

wigilia51da.jpg

Pierwsza kolacja wigilijana Jeremiego ... ze sloiczka

wigilia25yn.jpg

Podziwiamy prezenty

wigilia45ug.jpg

Ale wszystko zaczelo sie od skladania zyczen

wigilia32ae.jpg

EWCIK100, fajne zdjęcia :laugh:
Też mam trochę zrobionych ale muszę je obrobić ;) Mam nadzieję, że znajdę na to czas.
Dowiedziałam się, że u nas ferie zaczynają się 13 lutego... późno... ::)
Ja też pewnie miałabym dylemat, czy zostać z dzieckiem w domu, czy iśc do pracy ??? Zawsze mi się marzyło, aby pierwszy rok spędzić z dzieckiem. Tylko, że w moim przypadku ten okres trwa za długo i marzy mi się praca, o którą w moim regionie bardzo trudno.
Pogoda się poprawiła, świeci pięknie słońce... tak mi tego brakowało. ;D

Agnexx, jak miło :)

U nas też słonko i mrozik. Jest pięknie.
A kim jesteś z zawodu, jeśli można spytać? U nas pracy właściwie nie brakuje. Jak ktoś szuka to zawsze coś znajdzie. Ostatnio brakuje nawet personelu w szpitalach i przyjeżdżają do nas leczyć lekarze z Ukrainy, bo nasi wyjechali na Zachód.
Ja tez uwazam, że ten pierwszy rok jest bardzo ważny i dziecko, w miarę możliwości powinno spędzić go z mamą. Ale Jero ma już 10 miesięcy i bez mamy trochę wytrzyma. ;)
Zresztą ja nianię potrzebuję tylko 2-3 razy w tygodniu na max 4 godzinki. Tak, że to nie byłyby żadne wielkie rozstania na 10 godzin. Poza tym mogę pracować w domu i mieć go cały czas na oku, a niania tylko by go zabawiała, żebym mogła spokojnie skupić się na pracy. Trochę męczy mnie ta praca wieczorami, bo jestem śpiochem i o 22 najchętniej widziałabym się z książką w łóżku.
W dodatku nie mam kompletnie czasu dla Kajtka. Nawet wieczorem, gdy mały śpi ja zamiast z nim pogadać, siedzę przy komputerze. CaLe szczęście, że większość obowiązków zwiazanych z Kajtkiem przejął mój mąż. Nie wiem, jak bym sobie poradziła bez niego? Jak radzą sobie samotne matki? To nieprawdopodobne! :)

pozdrawiam

Ja jestem po studiach, kierunek administracja. Teraz wiem, że to był zły wybór, ale Polak mądry po szkodzie :(
Nie ma szans, aby znaleźć pracę w administracji bez znajomości. W grę wchodzą tylko prywatne firmy, które najczęściej mają szersze wymagania. :(
Staram się myśleć pozytywnie, ale coraz ciężej mi to przychodzi. Chciałabym tej pracy nie tyle dla finansów, co dla kontaktu z ludźmi. Monotonia dnia codziennego mnie dobija.
W naszym regionie - południowa Wielkopolska - bezrobocie jest duże, a miejsc pracy mało. Zaczęłam już myśleć o działalności gospodarczej, ale szczerze mówiąc niewiele przychodzi mi do głowy... ::)
Ja też jestem śpiochem. Godzina 22 to ostateczny moment, aby iść spać.
Wszelkie sprawy dotyczące dzieci prowadzę ja. Niezależnie od czasu i miejsca. Tylko w wyjątkowych sytuacjach pałeczkę przejmuje mąż. ;)
Ostatnie dni są piękne. Czyste niebo i słońce poprawiają nastrój. Mam nadzieję, że ta pogoda utrzyma się chociaż tydzień. ;D

reklama
Do góry