reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy o maluchach. Rady i Porady

Hej ho Waldi spi caly czas w pampersie niestety zasypia tylko w nosidlku i z nosidelka przenosze go do lozeczka . Noc jako tako minela ... spal prawie 5 h ... :| az myslalam ze cos sie stalo .
Co do moich cyckow tak brzydko pisze bo stracilam do nich szacunek ... jedna z dziewczyn z forum ie naszego pod-forum tylko jakiegos innego podgladala to co pisalam i napisala mi post... zebym przkladala zamrozone liscie kapusty... pomoglo ale najbardziej pomoglo to ze po prostu przestalam odciagac i nic nie robilam z nimi
Minus jest taki ze sa caly czAS WIELKIE ale juz nie bola ... i sa sflaczale jak zdejmuje stanik to plakac sie chce WORY :( nie wiem co z tym zrobic czy ta skora sie wciagnie jeszcze ? :(
Chcialam sie Was jeszcze zapytac... jak karmie Waldka ... to czesto przy odijaniu zasypia praktycznie co drugie karmienie co wtedy mam zrobic bo nie chce go klasc... "nieodbitego" ... a budzic to juz w ogole glupota .. polozyc go wtedy na boczku ? i mnie sie wydaj ze te fontanny jak Kasiulka pisze on je za lapczywie ... musze raz nagrac filmik jak lyka .. i Wam pokazac pije i przy tym ... tak jakbym rok nie jadl tak sobie przytakuje gadajac jak byl tak hym hym hym hym i tak szybko lyka ze ... z reguly sie gotuje az w przelyku albo slychac jak ... gazuje sie w zoladku :(powiedzcie mi czy wlasnie jak zasypia przy odbijaniu co zrobic wtedy

reklama
Vero - podnieś do odbicia, delikatnie poklepuj po pleckach, możesz pochodzić, moja czasem też nie odbija, spoko luzik, może tak być. Połóż na boczku i niech lula :-) na zdrowie. A Mila też tak je - czasem to się nawet krztusi - normalka........;-) Nie panikuj kochana, wszystko będzie dobrze ;-) A piersi może jeszcze trochę dojdą........Może jakieś masaże pod prysznicem? Zimny-ciepły? Kremy ujędrniające?

Corin - a jak wysypka na buzi Ewuni?? Milenka też ma, ale u niej to ewidentnie trądzik.....

corin, mój mały miał takie stadia jak Twoja Ewa.. w piątek lekarz stwierdził, że to alergia pokarmowa.. a obecne zmiany na twarzy to: delikatne łuski nad brwiami, drobna kaszka na policzkach (wygląda trochę jak wągry), zaczerwienione oczka..

Ewie sie nic nie luszczy, oczek tez nie ma zaczerwienionych. Wczoraj zaczelam jej smarowac buzke kremem i mam wrazenie krostki schodza. Z reszta, po 1 wrzesnia idziemy na szczepienie, to wtedy pokaze to lekarce. U nas nie ma osobno zieci chorych i zdrowych dlatego tak zwlekam z wizyta u lekarza.

Ostatnia edycja:
ja zmienilam pediatrem teraz mam fajna mloda lekarke. Poszlam z mala i wytlumaczyla mi czemu nie moze zrobic kupki , bo malutkie dzieci nie maja sily w miesniach brzuszka i jesli sie zrobi przy wyjsciu jakis czop czy kupka jest delikatnie trawrdsza nie daja rady juz jej wydalic. MOwila ze ta eupeptine w proszku mam dawac nie szczypte tak jak mi ten dupek przepisal tylko lyzeczke dziennie, jak nie da rady to 2 lyzeczki dziennie , a jak i to nie da rady to 3 , a jesli i to nie przyniesie rezultatow to przyjsc znowu do niej. A tamten staruch mi tylko powiedzial 3 razy dziennie na koncowke lyzeczki i nie powiedzial co zrobic jak nie zadziala. Powiedziala mi ze rozne dzieci roznie reaguja na ten proszek i niektorym wystarczy jedn lyzeczka a innym az 3 potrzeba, zeby sie nie przejmowac ze takie problemu sa normalne. Zobaczymy czy zadziala :-)

Nicole w ciagu dnia spi tak malo ze dziwilam sie jak to mozliwe, zapytalam mojej mamy co o tym sadzi i... wyszlo szydlo z worka. Powiedziala ze ona z nami miala dokladnie to samo, ze jak wychodzila na spacer to widziala kobiety z wozkami, dzieci spaly a matki odpoczywaly, za to moja mama wiecznie bujala wozek i wiecznie na rekach bylismy bo nie bylo sposobu zebysmy spali :-D dawala nam najlepsze rzeczy do zabawy zeby tylko miec chwile odpoczynku, mojemu bratu dala mandoline i apatay nikon, ktory zepsul i nie da sie go naprawic, a w mandolinie powyrywal struny :-D wiec teraz rozumiem w czym rzecz :-D trzeba to przezyc i juz .... innego wyjscia nie ma!
W nocy roznie bywa. zalezy czy ma problemy z gazami czy nie, czasami sie wyspimy b.dobrze a czasami ani w dzien ani w nocy, wtedy chodze jak zombie.

em ka super że pani doktor podpasowała oby w działaniu była równie skuteczna . no mama twoja ma 100 % racji każde dziecko jest inne i nie ma instrukcji obsługi :) zdrówka

emka Rózina to weteranka niespania.to dziecko po prostu nie lubi spac ani w dzien ani w nocy.juz sama nie wiem jak ja jeszcze funkcjonuje. Nocki odkad zasypia sama ciut sie poprawiły za to w dzien hardcore, spi po 2,3 minuty a poza tym marudzi, b.szybko wszyskto ja nudzi.Zabawki - na 2 minty, karuzela - owsze na sekunde, wiszące balony na dwie sekundy. ciagle trzeba ja zabawiac, bo inaczej czuje sie znudzona i włącza syreny. Jedyne co uwielbia to "gadac" do wiszących lamp - wtedy mam z 5 min. spokoju:) moja mama mówi, ze czesto jest tak, ze jak było sie spokojny za dziecka to nasze wlasne dzieci beda tego przeciwnscia. w moim przypadku - 100% racji, bo ja byłam mega grzeczniutka, a Rózina - to niespokojna dusza i dosc niecierpliwy egzemplarz:) jak ja słysze ze niektóre dzieci spia w nocy po 5,6 h ciągiem i jeszcze po 2,3h w ciagu dnia, to az sie skrecam z zazdrosci..eh..

Maqnio no to mi zazdroscic mozesz:-) Moja wlasnie tak spi, w nocy budzi sie raz na jedzonko i w dzien ma zawsze przynajmniej jeden taki wlasnie 2-3h odpoczynek:-) Chociaz nigdy nie wiem czego sie po niej spodziewac, dzisiaj przespala wiekszosc dnia a jak juz nie spala to wszystko ją cieszylo:) Ale pewnie jutro zeby nie bylo za pieknie bedzie marudzic.

reklama
konwalianka te łuski to może być ciemieniucha -która pojawia się nie tyko na główce ale i w brwiach, a po diecie Twojej skóra maluszka się poprawia?
corin cieszę się, że trądzik znika u nas też już spokój prawie :)
Veronique a w trakcie karmienia klep po pupie tak jak po pleckach do odbicia -powietrze się cofnie i się odgazuje-ja tak robię

czy u was też już jest jesień? dziś uświadomiłam sobie konieczność zakupienie kombinezoniku...bo w dresie nogi mu wystają i wiecznie coś na wierzchu ma jak nie nogi to brzucho ;)

Do góry