reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy o maluchach. Rady i Porady

chyba wczoraj taki dzień bo u mnie mały cały dzień taki marudny i ciągle jadł za to w nocy był kochany bo wie że mama lubi spac.

dodi nie upuszczę bo mleko cenne na wagę złota:)

dziś jak mąz wróci bede dzwonic do babeczki od laktacji żeby się umówic ... pisze o sobie tak:

Dyplomowana pielęgniarka
Specjalistka Pielęgniarstwa Pediatrycznego
Międzynarodowy Dyplomowany Konsultant Laktacyjny (IBCLC)
Certyfikowany Instruktor Szkoły Rodzenia
obecnie pracuję na Oddziale Klinicznym Patologii i Wad Wrodzonych Noworodków i Niemowląt w Wojewódzkim Specjalistycznym Szpitalu Dziecięcym w Olsztynie, udzielam prywatnych wizyt domowych i prowadzę zajęcia w Szkole Rodzenia
posiadam także certyfikat kursu kwalifikacyjnego z neonatologii i kursu dokształcającego "Wokół noworodka".

zobaczymy co nam poradzi :eek:

reklama
ooohooo to normalnie chodzaca kopalnia wiedzy powinna byc:):)

Dobra ja się zbieram, bo nigdy z tego łozka nie wstane heh

Masz rację, ja tez nie upuszczam mleczka:)czekam aż głodomor wstanie:)

No zrobiłam się szczegółowa ostatnio hehe
Chyba brzuszek mniej jej dokucza dizs, bo spi ładnie, ale nie odbija cholercia za dnia, w nocy tak. A jak nie odbije to przez sen gmera, miny robi , oblizuje sie jakby jej kwas z zoladka cofal się. I podnosze ja po kilk razy i nic . Ehhh. Czasem to beknie jeszcze przy cycu w trakcie jedzenia;)

Dodi taki opis kupki pasuje do nietolerancji laktozy. Można zrobić na to badanie, ale nie wiem jak się dokładnie nazywa to badnaie. Poobserwuj jeszcze trochę i w razie co zapytaj lekarza. A może wystarczy nie dawać małej pierwszej porcji mleczka, bo w niej jest najwięcej laktozy.

Witajcie,,,, coś nie mam czasu siąść na forum aż mi wstyd. Piszecie i mleczku... ja po swoich zastojach i zapaleniu piersi upuszczam niestety........ potrafie w nocy 120 i w dzień tez tyle sciągnąc dobrze ze laktator jest chwila i juz po. Co do odbijania mojemu też ciezko się odbija i w dzień i w nocy.... a jak nie odbije to tez tak się oblizuje i przed chwilą bawil sie sliną i ulal...... teraz dojadl i lezy nie odbilo mu sie znów....... ale zaraz go wezmę.....meczy mnie to jego odbijanie...... ale biore na udo jego brzuszek i idzie czasami....
aczy wasze babelki tez sie preza przed kupka i gazami....... bo nie wiem czy to normalne przy wypróznianiu czy to oznaka bólu brzuszka.....

reklama
Zuzu moja Karolcia tez sie prezy i az sie czerwona czasem robia na buzce jak kupa idzie. I kupe robiz z bączkami, przynajmniej wiadomo ze przewinac trzeba:p

Do góry