reklama
konwalianka
Mały bąbelek
Aneta, jeśli to też jest "ciało obce", to tez odpadnie, u mnie nie było czegoś takiego, ale ja używałam spirytusu dopóki nie został łady gładziutki pępuszek..
Miczka
Fanka BB :)
u mnie lekarz przyniósł deklarację podczas wizyty domowej. I na niej był do wypełnienia pesel dziecka...
u nas też są już łezki oby jak najmniej ich
u nas też są już łezki oby jak najmniej ich
Wisieńka
Aneta powinno odpaśc wszystko co nie ma koloru skóry, ja nie smarowałam niczym i odpadlo szybko i bez babrania
U nas łez jeszcze nie ma ale oczka już wilgotnieją:-)
Dziewczyny jakies pomysły może macie, Emcia przestawiła sobie dzień z nocą. W nocy nie śpi a w dzień nie mogę jej zmusić do czuwania ale tez nie spi dobrze tylko po kilka minut i się budzi.
O właśnie kolejna pobudka słyszę po 36 minutqch, rekordowo długo
U nas łez jeszcze nie ma ale oczka już wilgotnieją:-)
Dziewczyny jakies pomysły może macie, Emcia przestawiła sobie dzień z nocą. W nocy nie śpi a w dzień nie mogę jej zmusić do czuwania ale tez nie spi dobrze tylko po kilka minut i się budzi.
O właśnie kolejna pobudka słyszę po 36 minutqch, rekordowo długo
Aneta wlasnie o to samo sie mialam pytac mojej tez zostal taki malutki precik suchy, ale mysle ze jak sie bedzie przemywac spirytusem to tez odpadnie :-)
Wisienko a zaslaniasz zaslony w pokoiku zeby bylo ciemno? jesli tak to moze przez to malej sie cos rozregulowalo? moja nie miala z tym problemu od poczatku mimo ze spuszczam rolety w dzien, stosuje tez takie drobne rytualy jak pisalo w ksiazce dzieciozmagania, w dzien przy karmieniu duzo do niej mowie, spiewam jej piosenki, wychodzimy duzo na spacery, ogolnie zeby miala dosc wrazen i dzwiekow na okolo, a w nocy dostaje tylko cyca, przytulam ja i nic do niej nie mowie a jak juz to dzwieki takie na wyciszenie typu szszsz. Sprobuj tego, moze pomoze :-)
wczoraj mialysmy jeden z niewielu dni kiedy mala ma problemy z brzuszkiem, kupke robila normalnie ale gazy jej marudzily w brzuszku i caly dzien spedzila u mnie w ramionach. Nie bylo opcji zeby lezala sama bo od razu czerwona sie robila z napinania i plakala, za to w nocy spala swietnie, budzila sie co 3, 3,5 h. wydaje mi sie ze rumianek z mieta ktory pije na wieczor jej bardzo pomaga.
Wisienko a zaslaniasz zaslony w pokoiku zeby bylo ciemno? jesli tak to moze przez to malej sie cos rozregulowalo? moja nie miala z tym problemu od poczatku mimo ze spuszczam rolety w dzien, stosuje tez takie drobne rytualy jak pisalo w ksiazce dzieciozmagania, w dzien przy karmieniu duzo do niej mowie, spiewam jej piosenki, wychodzimy duzo na spacery, ogolnie zeby miala dosc wrazen i dzwiekow na okolo, a w nocy dostaje tylko cyca, przytulam ja i nic do niej nie mowie a jak juz to dzwieki takie na wyciszenie typu szszsz. Sprobuj tego, moze pomoze :-)
wczoraj mialysmy jeden z niewielu dni kiedy mala ma problemy z brzuszkiem, kupke robila normalnie ale gazy jej marudzily w brzuszku i caly dzien spedzila u mnie w ramionach. Nie bylo opcji zeby lezala sama bo od razu czerwona sie robila z napinania i plakala, za to w nocy spala swietnie, budzila sie co 3, 3,5 h. wydaje mi sie ze rumianek z mieta ktory pije na wieczor jej bardzo pomaga.
Dzisiaj już lepiej z tym pępkiem jest. Nie widzę tego małego pręcika, ale nadal będę przemywać spirytusem, żeby tam wszystko ładnie się zagoiło.
I żeby nie zapeszać, to powiem że znalazłam sposób jak szybko uspokoić małego do spania. Zawijam go ciaśniutko w kocyk i wtedy mały się uspokaja. Oby mu się to nie odmieniło.
I żeby nie zapeszać, to powiem że znalazłam sposób jak szybko uspokoić małego do spania. Zawijam go ciaśniutko w kocyk i wtedy mały się uspokaja. Oby mu się to nie odmieniło.
Dziewczyny, mojemu synkowi odpadł pępek w 5 dobie życia, byłam w szoku W szpitalu psikali mu Octeniseptem i ja w domu też go stosowałam i nadal stosuję, położna kazała psikać i czyścic delikatnie patyczkiem 3 razy dziennie, u nas zagoiło się pięknie.
reklama
Dziób_Dziób
U nas z pępkiem były przygody.. W 5 dobie wylądowaliśmy w szpitalu bo nam się z niego sączylo i śmierdziało. Okazalo się że źle pokazali jak to się powinno robic. Ale po tej wizycie i opatrunkach w preparacie ze spirytusu po kolejnych 3 dniach odpadł zostalo nam tylko całkowite wygojenie. A to z nia na dzień wyglada coraz lepiej.
Mały daje popalić w inny sposób cały dzień dziś z cycem w buzi a ja nie mam czasu nic zrobić, nerwy też mi już powoli puszczaja. Aż mi głupio że daje sie ponieść.
Mały daje popalić w inny sposób cały dzień dziś z cycem w buzi a ja nie mam czasu nic zrobić, nerwy też mi już powoli puszczaja. Aż mi głupio że daje sie ponieść.