reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy o maluchach. Rady i Porady

reklama
A ja mam pytanie o ten nieszczęsny pępek.
Odpadła już pępowinka małemu, ale został taki kikutek sterczący lekko. Tak to powinno być, czy może w całości powinien odpaść?

Aneta powinno odpaśc wszystko co nie ma koloru skóry, ja nie smarowałam niczym i odpadlo szybko i bez babrania

U nas łez jeszcze nie ma ale oczka już wilgotnieją:-)
Dziewczyny jakies pomysły może macie, Emcia przestawiła sobie dzień z nocą. W nocy nie śpi a w dzień nie mogę jej zmusić do czuwania ale tez nie spi dobrze tylko po kilka minut i się budzi.

O właśnie kolejna pobudka słyszę po 36 minutqch, rekordowo długo

Aneta wlasnie o to samo sie mialam pytac :-D mojej tez zostal taki malutki precik suchy, ale mysle ze jak sie bedzie przemywac spirytusem to tez odpadnie :-)

Wisienko a zaslaniasz zaslony w pokoiku zeby bylo ciemno? jesli tak to moze przez to malej sie cos rozregulowalo? moja nie miala z tym problemu od poczatku mimo ze spuszczam rolety w dzien, stosuje tez takie drobne rytualy jak pisalo w ksiazce dzieciozmagania, w dzien przy karmieniu duzo do niej mowie, spiewam jej piosenki, wychodzimy duzo na spacery, ogolnie zeby miala dosc wrazen i dzwiekow na okolo, a w nocy dostaje tylko cyca, przytulam ja i nic do niej nie mowie a jak juz to dzwieki takie na wyciszenie typu szszsz. Sprobuj tego, moze pomoze :-)

wczoraj mialysmy jeden z niewielu dni kiedy mala ma problemy z brzuszkiem, kupke robila normalnie ale gazy jej marudzily w brzuszku i caly dzien spedzila u mnie w ramionach. Nie bylo opcji zeby lezala sama bo od razu czerwona sie robila z napinania i plakala, za to w nocy spala swietnie, budzila sie co 3, 3,5 h. wydaje mi sie ze rumianek z mieta ktory pije na wieczor jej bardzo pomaga.

Dzisiaj już lepiej z tym pępkiem jest. Nie widzę tego małego pręcika, ale nadal będę przemywać spirytusem, żeby tam wszystko ładnie się zagoiło.
I żeby nie zapeszać, to powiem że znalazłam sposób jak szybko uspokoić małego do spania. Zawijam go ciaśniutko w kocyk i wtedy mały się uspokaja. Oby mu się to nie odmieniło.

Dziewczyny, mojemu synkowi odpadł pępek w 5 dobie życia, byłam w szoku;) W szpitalu psikali mu Octeniseptem i ja w domu też go stosowałam i nadal stosuję, położna kazała psikać i czyścic delikatnie patyczkiem 3 razy dziennie, u nas zagoiło się pięknie.

a my dalej mamy kikut :szok: :szok:
jedyny plus że się nie babrze przy nim . za każdym razem spirytusem go traktuje i wisi ledwo co ale wisi i dziś lekko podkrwawiał :wściekła/y:

reklama
U nas z pępkiem były przygody.. W 5 dobie wylądowaliśmy w szpitalu bo nam się z niego sączylo i śmierdziało. Okazalo się że źle pokazali jak to się powinno robic. Ale po tej wizycie i opatrunkach w preparacie ze spirytusu po kolejnych 3 dniach odpadł zostalo nam tylko całkowite wygojenie. A to z nia na dzień wyglada coraz lepiej.
Mały daje popalić w inny sposób cały dzień dziś z cycem w buzi a ja nie mam czasu nic zrobić, nerwy też mi już powoli puszczaja. Aż mi głupio że daje sie ponieść.

Do góry