reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy o maluchach. Rady i Porady

reklama
Ania23 ja karmię tylko i wyłacznie piersią . Jest tak z tym mlekiem ze na poczatku maluch ssie mleko pierwszej fazy- dosc rzadkie i mniej tłuste i to nim gasi pragnienie. Po ok 10-15 min mleko jest drugiej fazy tłuściejsze. Więc nie ma co dopajac.

Corin tak jak ktos pisal, karta szczepien musi byc, trzeba wypelnic papierki i ja mialam jeszcze legitymacje ubezpieczeniowa meze-byl potrzebny numer.

Ania23 ja karmię tylko i wyłacznie piersią . Jest tak z tym mlekiem ze na poczatku maluch ssie mleko pierwszej fazy- dosc rzadkie i mniej tłuste i to nim gasi pragnienie. Po ok 10-15 min mleko jest drugiej fazy tłuściejsze. Więc nie ma co dopajac.
mój się nie załąpuje na II fazę bo dłużej niż 15 min., nie ssie :rofl2:

corin zadzwon do przychodni i zapytaj może z kliniki już wysłali dokumenty ...co miasto to inny obyczaj

madzia no tak podaja ksiazki a mysle ze to indywidualnie.ja przed karmieniem troche rzadkiego odciagam.,,,,

Aneta wazne ze przybiera, kazde dziecko rosnie w swoim tempie. Moj przed wyjsciem ze szpitala nadrobil spadek wagi a nawet wazyl wiecej, pozniej po tyg przytyl prawie 300g ale ciagle jest glodny:szok:
Balkan u nas wizyta u pediatry jest po 3-4 dniach od wyjscia ze szpitala,widac wszedzie jest inaczej:confused:

Jeśli chodzi o wizyty, to my wyszliśmy ze szpitala w sobotę, a w poniedziałek była już u nas pediatra, we wtorek położna. Corin, nie musisz mieć ani peselu, ani aktu urodzenia, wystarczy, że wypełnisz deklarację.

Co do wagi maluszków, to mój synuś w dniu wyjścia ze szpitala ważył 3320 a teraz 4440, przybrał 1120g :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry