reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

znów zrobiło się tłoczno :) skład prawie jak rok temu o tej samej porze ;)

Atomówka-mój zasypia koło 20 i spi jednym ciagiem do 1, potem smoczek i spi dalej do 4 a o 4 to juz mleczko na spiocha. Ostateczna pobódka następuje o 7 rano ;) Co do zabawek to kupiłam ostatnio 'walek do raczkowania'-rewelacja! radochy co niemiara :D
pinula-podziwiam i zazdroszcze! Teskno za takim aktywnym zyciem, ale z drugiej strony cieszę sie, że mam tyle czasu dla mojego Bąbla...
Kasiulka-najlepszego! prezent "pierwsza klasa":tak:
nusia-ale masz przerypane z tą pracą ... , latwo nie jest na emigracji, mam nadzieję, że szybko wrócicie...
nefi-fajnie, ze studiujesz. Tez zamierzam w przyszłym roku. Kurcze..tylko nie wiem co ma dzisiaj sens?
vill-duzo duzo zdrowia dla Rafalka!

U nas póki co oszałamiających postępów brak :)
-Filip ładnie siedzi, ale nie usiądzie
-równie ładnie stoi na nóżkach (oparty o mebel), ale sam nie stanie
-zębów brak!
-je wszyyyystko co mu podsunę, ale ciągle i tak na pierwszym miejscu jest cyc :p
-pełza głównie do tyłu
-pozycja startowa do raczkowania opanowania, ale bardzo nielubiana
-z ust wydobywa się mnóstwo dzwieków, piski, charczenie, basikiem Mały tez zasuwa, dużo plucia i oczywiscie sylaby mamamama tatata dedede baba i takie tam
-ulubiona zabawka-worki foliowe i gazeta :eek:
-pampek ten sam na tylku calą noc, od 20 do 7 rano...
no to by było na razie tyle

Ostatnia edycja:
reklama
jeeeeeee Depeche Mode przyjeżdża do Polski, ika ika ika, już się nie mogę doczekać:D wybaczcie, że tak od progu się wydzieram, ale to dla mnie wiadomość dnia, bilety w sprzedaży od piątku:D

Amandla Ty depechem ?? :-)
A ja po pierwszym dniu pracy , kiepsko powiem Wam , zero aklimatyzacji od razu do roboty :eek: Jutro od 10-21 w czwartek tak samo :wściekła/y: Zero litości !!!!
Jakaś rozkojarzona jestem więc nie napiszę więcej ;-)

Mini a jak Duszka daje radę tyle godzin bez Ciebie? z kim zostaje? strasznie długo pracujesz, współczuję serdecznie i teak codziennie? Ja dzisiaj też Manię oddałam babci od 7 rano do 15, jakoś dała radę , obie dały:)
a DM to moja miłość! ostatni koncert w Łodzi odpuściłam, ale byłam w Wawie na Gwardii i teraz też nie odpuszczę:D
Kasiulka Pan G. jak zwykle wymiata!ciekawe czy ja się doczekam wspinającej się Mani o_O

Ostatnia edycja:
Aina no co ty!twoje dziecko od 18-20 nic nie je i zasypia na głoda? To moja ma maks godzinę przerwy od cyca, a od19-21 je non stop.wlasnie jej daję kaszkę w butli i w ten sposób usypia.

Gagucha ale żeś szybki raport spisała :)

kasiulka prezent super,tez musze isc po jakies staniki bo mam dwa od porodu i mozna nimi juz kurze ścierać,podobaja mi sie z Alles ale boję się bez mierzenia kupowac,jakos tak w kazdej firmie mam inny rozmiar ( tak samo ciuchy!) ciezko wtedy bez mierzenia kupowac,

co do zabawek tu my tylko grzechotki mamy.

mini gdzie ty pracujesz!ja sie zastanawiam jak tu dzieci zostawiac 2 razy w tyg jak bede chciala isc do konia po pracy bo wtedy wroce dopiero o 20 a ty do 21!u mnie by to nie przeszlo bo mąż juz kilka razy probowal bez szans Polę polozyc dpac i tylko wyła.

Haj!
Atan bardzo miło będzie nam spacerować w tak zacnym towarzystwie :) My mieszkamy na winogradach, także proponuję spacerek na cytadeli, będzie w połowie drogi :) Ale to dopiero jak wszyscy nasi goście się porozjeżdżają i my z wojaży wrócimy! Ale mam nadzieję że sobie pospacerujemy! Jak możesz to napisz na priv jakieś namiary do siebie!
Gogucha widzę że Filipek robi postępy! Może nie oszałamiające, ale jednak! hehe... u nas też worki foliowe robią furorę i wszelkie kable no i kapcie/klapki podomowe to jest prawdziwy przebój, do którego warto nawet się przemieścić :D
Mini współczuję! Mam nadzieję że następne dni robotnicze będą lepsze! A właśnie, jak Duszce bez Ciebie minął dzień? Jak zareagowała jak wróciłaś? A praca na zmiany?
Kasiulka Grześ jest moim niekwestionowanym idolem! A minka jaką zaserwował na koniec ubawiła mnie setnie! :)

U nas dzień dosyć intensywny. Byliśmy na dość długim spacerku, zakończonym pyszną tartą... mmmm! A jutro małżon wyjeżdża a w jego zastępstwo przyjeżdża moja mama! Ale się ciesze :)

Antonio kochany i nawet nie marudny. Ale za to włączył mu się tryb cycocholika. Normalnie szok! jak się dopadł to bałam się że zrobi mi krzywdę ;P
Nie pamiętam co miałam jeszcze pisać ;/
Wiem... gdzie Vill?? Halo?!
Dobrej nocki!

Maria bez przesady jak wciągnie jakieś 200 ml kaszki ryżowej na mm i to gęstej tak że wciąga ją łyżeczką. A następne karmienie jest dopiero między 1-2 a ostatnio coraz rzadziej o 23.

A i polecam staniki Alles, jak przymierzysz jeden nawet nie do karmienia to będzie już wiadomo jaka rozmiarówka. A ja mierzę w sklepie, a kupuję na all bo wtedy taniej nawet do 50%!

reklama
ania pw ;-)

a mam pytanko ktore maja takie lekkie dzieciaczki co wam na to lekarze mowia? bo mi kazala zrobic krew morfo i zelazo i wszystko w normie wyszlo wiec chyba taka natura ze ma 8 mc i 6,70kg

Do góry