Gucha przede wszystkim nie ma czegoś takiego jak "słaby pokarm", to wymysł starych dziejów! Każda matka ma pokarm idealnie dopasowany do potrzeb swojego dziecka i uwierz mi nie ma nic lepszego dla malego brzuszka niż mleko matki.
Jeśli Twoje dziecko ma kolki to tym bardziej bym nie wprowadzała MM. Absolutnie nie sugeruj się wyglądem mleka, to nic nie znaczy! Moja siostra miała mleko o wyglądzie wody, a jej syn był na 97 centylu tylko na piersi
Bardzo często dzieci stopują z wagą, moja Mania już miała dwa razy takie hamowanie wagi i pediatra stwierdziła, że to normalne i w ogóle nie trzeba się przejmować. Jeśli Twoje dziecko ma kolki to może ma problemy z tolerowaniem jakiegoś składnika Twojego pokarmu? Rozmawiałaś z pediatrą pod kątem alergii? A picie mleka co godzinę w nocy i co dwie w dzień to jak poczytasz nawet na tym forum jest bardzo częste. dziecko to nie jest gęś która musi przybierać co tydzień tyle i tyle, zresztą te wszystkie tabelki wagowe są uśrednione, a każde dziecko jest inne, więc nie ma sensu się stresować tą wagą. Tak samo jak wśród dorosłych są osoby chude, szczupłe i grube i z dziećmi jest tak samo.
Ale moim zdaniem nie jest to dobry pomysł by przejść na MM, Mini Ci napisała, że MM nie jest gwarancją przyrostu wagi, więc możesz się rozczarować. Jeśli masz rozsądnego pediatrę porozmawiaj z nim, albo zadzwoń do jakiejś poradni laktacyjnej.
Czy te częste karmienia są od początku czy od pewnego czasu? Może dziecko chce sobie naprodukować mleka dlatego wisi przy piersi, w okresie 5-6 miesiąca mamy do czynienia z tzw kryzysem laktacyjnym, ale po kilku dniach takiego właśnie wiszenia na piersi wszystko wraca do normy i mleka jest więcej.
Jeśli dobro dziecka jest dla Ciebie najważniejsze to nie rezygnuj z cyca
Ja bym szukała przyczyny zachowania dziecka gdzieś indziej.
Tutaj masz jeszcze link do innego forum na temat plagi "braku pokarmu" i " słabego pokarmu":
plaga egipska pt "za mało pokarmu" - Karmienie piersią - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
ufff, się wypisałam a i tak nie wszystko ujęłam
Vill bardzo ładnie pokoik urzadziliście! Pan małżon pewnie dumny ze swej pracy
my urządzamy teraz pokoik dla Mani u babci, bo coraz więcej mam pracy i muszę ją podwozić do babci, więc wczoraj już tatuś kupił łóżeczko turystyczne, furę naklejek , a dziś jakąś fajną wykładzinę kupimy, bo to zawsze milej się przemieszczać na miękkim
Maruuusia robimy bezwzględnie panieński na forum, tylko daj znać kiedy możesz, bo panieński bez panny młodej to lipa
dużo wytrwałości życzę i cierpliwości!
Mini dla mnie karmienie półroczniaka jogurtami dla dorosłych to jakieś kuriozum
z dorosłego jedzenia podoba mi się tak jak w BLW jest to rozwiązane - warzywo do łapy i sobie wcinaj
w najnowszym Mamo to ja jest dużo o rozszerzaniu diety niemowląt.
Angel butelki Aventu świetnie się trzymają w łapkach, a smoczek super się gryzie nic poza tym
zero picia z butelki, póki co pod moją nieobecność karmiona jest Mania słoiczkiem, ale jakby jej się pić chciało to na własne życzenie nie ma takiej opcji! Muszę ją przekonać do tego picia , kupiłam wczoraj kolejny niekapek może coś załapie