reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ajako - na drugim pietrze ponoc nie ma cieplej wody w łazience- i dziwie sie ze tam ci polozyli bo ogolnie te piętro zarezerwowane dla rodzacych - chyba ze pozmieniali bo widzialam ze na drzwich ostanio mili lekarzy którzy zajmuja sie pacjentkami ;] no i lecze sie jk zlecil wlsnie wyszlm z pod prysznica i zaaplikowlam sobie nystke ;/

musimy sie powymieniac numermi

reklama
WItam
Dla uspokojenia nystatyną raczej nie trzeba się martwić mój synek od urodzenia (do roczku) chorował na zakażenia dróg moczowych i często był na antybiotykach nawet prze kilka miesięcy non stop i nystatynę dostawał zapobiegawczo bo u takich maluchów łatwo o infekcje grzybicze, pleśniawki itp. Myśle zatem, żę skoro noworodkom i niemowlakom można podawać to w ciąży raczej też nie szkodzi a na pewno może pomóc.

Kasiurek bez paniki, jesli ginek cos zapisał, to znaczy, że można brać ;-) Ja z grzybkiem męczyłam się 6 tyg. bo na poprzedniej wizycie lekarz kazął mi jedynie kwas mlekowy i tantum rosa stosować, żeby przeczekac do II trymestru. U mnie masakrycznie się rozpanoszył... w pierwszej ciąży tez złapałam grzybka z "powietrza" ale leki szybko pomogły i nie było nawrotów

Pinula :-D ale sie usmiałam z tej czekolady i zgagi po niej :sorry2: ja też juz prawie maniakalnie jak się kładę to czekam na kopniaczki, a tu dalej cisza...

Lastpetunia ja z reguły wolę cos zrobic, a potem ewentualnie kupca szukać, bo wszystko co robię na zamówienie, to w bólach się rodzi :sorry2: Póki co szykuję się do kiermaszu (ale nie wiem czy na pewno będę wystawiać), gdzieś w połowie października będę robić masowe wystawianie ;-)

Miałam owieczkę kończyć, ale mała dziś nie byłą w przedszkolu i usnęła chwile przed 22 :dry: a ja juz padam... najwyżej skończę film oglądać, co wczoraj mała mi nie dała przez ten kaszel i ile uda mi się zrobić, to zrobię...

Jutro od rana szwagier ma przyjechac i kończyc płytki kłaść na ścianie - jak dobrze pójdzie to będzie można myslec o podłodze :tak: co nie znaczy, ze zaraz koniec remontu, bo po podłodze będzie jeszcze obudowa rur w łazience, więc też trochę zabawy... ale tak mi się marzy, żeby w sobotę sie już cieszyć gotową łazienką :sorry2:

a tak w ogóle to w sobotę będziemy mieć 6 rocznicę ślubu i się zastanawiam jaki prezencik zrobić M...

Hej..
Mysmy dzis wybrali sie na spacer w Londynie, dopiero wrocilismy;)
Mam nadzieje, ze moje male nie dostanie 'czkawki' ale nie moglam sie powstrzymac dzis z pikantnymi skrzydełkami :sorry2:

Ogolnie nastroj nieciekawy.. Przypadkiem !!!! dowiedzialam sie od dziewczyny z pokoju obok ( corki wlasciciela domu), ze PRAWDOPODOBNIE za jakies 3 tygodnie wszyscy beda musieli dom opuscic bo bedzie generalny remont i przebudowa domu :szok:
Głupia pinda za przeproszeniem co 'zarzadza' domem- bierze czynsz itd nic nawet wrednie nie powiedziala :wściekła/y:
Rece mi opadly.. planowalismy sie przeniesc w okolicy stycznia, odlozyc kase na przeprowadzke, jak ta informacja sie potwierdzi mówiac bardzo bezposrednio bedziemy w czarnej dupie :szok:

Zawsze cos...

Co do grzybka.... na to to juz wogole nie mam komentarza :/ I w poprzednich latach bral mi sie z powietrza doslownie.. teraz na pocatku dostalam , dostalam leki bo akurat bylam u tej polskiej ginekolog.. I no tabene martwicie sie ta nastycyna - ja dostalam globulki na bazie clotrimanozolum co w polsce nie sa zalecane w I trymestrze!!!! Ja to mialam nerwa.. czekalam dwa tygodnie zanim wzielam bo pytalam jeszcze poloznej czy n a pewno- a tutaj jest to podstawowy bezpieczny srodek dla kobiet w ciazy :sorry2:
Ehh no i teraz znowu z powietrza doslownie, a nie przepraszam.. po tym antybiotyku 4 dni, mialam to dodatkowe usg dopochwowe i po nim znowu nawrot!!!! Wściekne sie poprostu!!!!!! :/

I wpisuje sie w klub nocnych markow- 2 godzina to takie minimum by sie polozyc! Ba nie znaczy to natychmiastowego zasniecia i nie oznacza spania bez przerwy ;-) Ale za to juz jak zasne po wyjsciu meza do pracy o 6-7 to spie do 12 :zawstydzona/y:

mi Natamycynę przepisał kiedyś lekarz podczas staranek, powiedział że to bezpieczny antybiotyk i żeby się nie martwić i jeśli się uda zajść w ciążę to nieszkodliwy dla dziecka

ja dziś już od 5 nie śpię, ale wieczorem nie mam problem z zasypianiem, choć już nawet o 23 czasem zdarza mi się jeszcze chodzić po domu, gdzie jeszcze 2 tygodnie temu o 21 ziewanie takie że ledwo oczy do 22 wytrzymywały żeby nie zasnąć, nawet dobry film nie mógł tego powstrzymać

odezwę się ok południa po wizycie trzymajcie kciuki za moje maleństwo

miłego poranka dziewczynki ;-)

Witam z rana!

Angel to Was właścicielka załatwiła :crazy: ale nie ma tego złego co by na dobre nie wszyło - trzymam kciuki za znalezienie taniego i fajnego mieszkanka, żebyś miała juz spokój i nie musiała znosić uciążliwych lokatorów :tak:

Anula kciuki trzymam mocno za wizytę :tak:

a ja wczoraj przed zaśnieciem poczułam chyba kopniaczki :-) na razie takie od śodnka, ale Dobrusie tez najpierw czułam tylko od środka, po jakiś 2 tygodniach już było czuc jak rękę położyłam.

Dobrusia dalej smarkająco-kaszląca, dziś kolejny dzień inhalacji, ale jak poprawy nie będzie to jutro śmigniemy do lekarza...

Ja też ide na wizyte. Trzymajcie kciuki, żeby maluszek ładnie urusł i żeby mamusi pokazał co ma między nóżkami :D No i żeby te skurcze nie okazały się groźne...

No to ide...

O wizycie napisze po 16.... bo prosto z przychodnia do pracy lece....

Cześć dziewczyny .
czy któraś z Was ma jeszcze mdłości ?? Mnie już przeszły nawet nie zauważyłam kiedy :-D

Anula powodzenia na wizycie . Bedziesz mieć USG ??

Angel jak to moja koleżanka mawia - zmiany są dobre :-)- mam nadzieję że uda Wam się coś fajnego szybko znaleźć

Mata
jak robisz inhalację ??

witam was dziewczynki :) cieszylam sie ze mam nocne siusiu za soba a tu niestety znowu sie pokazaly ;) ja bralam nystattyne i pomogla bardzo szybko :) i tez pytalam czy niezaszkodzi dzidizusiowi lekarz powiedzial mi ze gdyby mialo cos zaszkodzic to by mi nieprzepisywal.Co do ruchów to brzuszek juz powoli sie znieksztalca :D wczoraj mialam niezla zabawe jak lerzalam sobie i patrzylam w brzuszek i widze a tu taka gorka malutka sie przesowa zachwile wraca hehe chcialam zeby synek poczul ale gdzie dzidizol przestal kopac synek wziol reke dzidizol zaczol wiec bedzie tak jak z synkiem nikogo niekopal tylko mamusie :) umnie kopniaczki najmocniejsze sa wieczorem tak kolo 21 gdzies z 30 min sie pobawi i pójdzie spac przez dzien malo sie rusza.Wy tez sie doczekacie kopniakow szybko zleci.Trzymam kciuki za wizyty zeby bylo wszystko dobrze i zeby bylo widac co tam ma pomiedzy nuzkami :)

reklama
witam u nas leje chyba jak u was ;/ grrr nie lubie takiej pogody bo na dworze zimno w domach chłodno - ogolnie jeszcze nie grzeją , haha wiec trzeb pre dni poczekac z właczą no ii na domiar zlego wody w kranie nie mam awaria jaks, dobrze ze mm dzbanek z brity a w nim 2 litry wody i czjniku to jkies snidanie zrobie ale obiad to nie wiem na czym zrobie ;/

ja wczorj n noc ta nystatyne wzielm i boze jak ze mnie leci bleh -le dobrze bynajmniej szybciej sie tam wyczysci wszystko

Do góry