reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam.
Ja loguje się z pracy, dziś dyżur do 18. Ale po pracy już nic nie robie tylko leżakuje na kanapie pod kocem. Mąż w domu poodkurzał, obiad się znajdzie więc nie ma co sobie szukac roboty. W piątek poszalałam to brzuch mnie boli od piątku cały czas. Musze się jutro poskarżyc lekarzowi na ten brzuch. Na ten ból ciagły, który nie martwi mnie tak bardzo, gorzej ten taki napadowy, ostry który mnie złapał kilka razy że nawet sie nie mogłam ruszyc. Ciekawe co mi powie. :(

Anula o której masz wizyte?? Ja o 9:15 więc o tyle dobrze że z rana nie będzie mi sie dzień dłuzył

Któraś z Was ma jeszcze wizyte jutro??

Ajako to teraz leż w domu spokojnie i odpoczywaj dwa tygodnie szybko miną, Ty odpoczniesz, dzidzia urośnie znowu, A później będzie już wszystko dobrze

Tunia no to łądnie ci się rytm dobowy przestawił. Niczym Sowa jesteś teraz...

A mi dzisija przyszły 2 komplecik dla maluszka. Piękne są i taakie malutkie, milutkie. Później dam focie... zakochałam sie w nich normalnie

reklama
Ajako odpoczywaj i dbaj teraz o was! Zdrówka dużo życzę!!
Witam

Strasznie dużo naskrobałyście dziewczyny, chyba nie dam rady Was nadrobić. W poniedziałek wróciłam z weekendu w Zakopanym, a w poprzednim tygodniu bardzo żle się czułam, bolał mnie brzuch i dół pleców.

Współczuje Wam Dziewczyny tych stresów i szpitalnych pobytów, za wszystkie trzymam kciuki, odpoczywajcie i nieprzemęczajcie się.
Beatko i jak tam pogoda w zakopanym?? Bo my własnie wyjeżdzamy w czwartek do Zakopca :) zwiedzaliscie coś??

Ostatnia edycja:
Ahoj dziewczynki!
Pnącze- daj znać jak usg, mam nadzieję, że wszystko OK:)
Ajako - trzymam kciuki, żeby przez te dwa tygodnie sytuacja się unormowała, pod względem zdrowotnym widzę, że teraz musimy się pilnować jak nigdy!
U mnie też jakiegoś mega przypływu energii, który winien się pojawić w II trymestrze nie ma, ale ostatnio dość intensywnie pracuje i chyba powinnam wyluzować, bo jak już nie mam żadnych dolegliwości, to widzę, że zaczynam latać jak kot z pęcherzem wszędzie. Wczoraj też źle się czułam, jakoś tak sennie, niedobrze i w ogóle blee było, ale pojechaliśmy z mężem i znajomymi do super urokliwego miejsca na obiad , połaziłam po parku i troszkę mi minęło. Jakaś taka ociężała się czuję, nie wiem jak to będzie za kilka miesięcy:D

Ostatnia edycja:
witam Kobietki
Miałam dzisiaj kiepską noc, jakieś koszmary mi się śniły umęczyłam się okrutnie
Tunia ja też się przestawiłam zupełnie na nocne życie - 2 w nocy to dla mnie wcale nie jest późno, oczywiście potem śpię do oporu
Ajako dołączyłaś do nas leżakujących w domku, to odpoczywaj, leż grzecznie i bądź spokojna :tak:
mama ostatnio dopuszcza mnie do garów (przynajmniej częściowo) więc mogę obiadki robić a nie tylko leżeć - zawsze to jakaś rozrywka, zwłaszcza że lubię gotować
al o tej porze zaczynam seans filmowo-serialowy ;-)

Anula o której masz wizyte?? Ja o 9:15 więc o tyle dobrze że z rana nie będzie mi sie dzień dłuzył

no to trzymam kciuki ja mam na 10 tez się cieszę, że z rana no i jestem pierwsza :-)

u nas pogoda w dzień była dość ładna, ciepło i sporo słoneczka dziś nie ma co narzekać, teraz jakoś tak się pochmurno robi, ale i tak już prawie wieczór...

tak, tak lezakowanie....zwariuje, bo zupelnie nie potrafie, po wczorajszym calym dniu w lozku juz mialam dosyc, jakos w szpitalu lezy sie inaczej tak spokojniej niz w domu.
a dzis...zauwazylam, ze mi zle napisali wypis, wiec i tak musialam sie ubrac i pofatygowac do szpitala, pozniej dalam rade jeszcze do banku, a teraz zdycham, bo mnie brzuch i kregoslup boli, ale nie sa to juz takie skurcze jak byly wtedy, wtedy to serio byly skurcze:szok: w momencie sobie przypomnialam jak to jest i ze to to TO czyli te cholerne skurcze, ale ze zareagowalismy tak szybko to bogu dzieki szyjka sie nie zdazyla skrocic ufff

aaaa i laski....to nie bylo zatrucie, te wymioty to z powodu tej infekcji, tylko nie doszli do tego gdzie i skad ta infekcja.
gin powiedzial, ze wymioty, ktore pojawiaja sie nagle, zwlaszcza jak ich wczesniej nie bylo w ogole w I trymestrze, a pojawiaja sie nagle w II czy w III trymestrze sa zawsze niebezpieczne i "cos" oznaczaja:baffled:

Mini- taaaaaa troche mam dosyc:-( na szczescie maz juz lepiej i stara sie jak moze, zebym mogla spokojnie lezec, ale mnie jest ciezko lezec i patrzec na te jego "wysilki":baffled:

dziewczyny jeszcze troche, a bedziemy mialy polowkowe usg:-D ja bylam sie dzis zapisac, ale pani nie miala terminow od lekarza i kazala zadzwonic za tydzien, to bedzie juz 18 tydzien, mam nadzieje, ze uda sie jakos za 2, 3 tygodnie i w koncu dowiemy sie kto tam siedzi w brzuszku :-):-)

a ivi miala najpozniej wizyte, a pierwsza sie dowiedziala kto w brzuszku mieszka,. super:-):-) GRATULACJE ivi!!! swietne wiesci!!!

poczytam wiecej na spokojnie wieczorem, bo teraz mam jeszcze rodzicow w domu z bardzo smutnego powodu, ale juz sie szykuja do wyjazdu powoli.

bedac jeszcze w szpitalu dostalam tragiczna wiadomosc, ze powiesil sie moj kuzyn (28 lat, kawaler), wiec jutro mamy pogrzeb:-:)-:)-( moi rodzice specjalnie przyjechali z Belgii, a my nie jedziemy, bo wiadomo, ja mam absolutny zakaz, a to na dodatek 300 km od nas

witam sie z wami :) zawroty glowy mi nieprzeszzly :( wczoraj bylo wszytsko dobrze ztym ze malo co sie ruszalam dzisiaj poszlam do biedronki i powtore z rozywki :( juz nigdzie sama niechodze,pocieszam sie tym ze dzidizus poszedl sobie wyrzej bo juz niewstaje w nocy na siusiu :) co prawda dopiero 2 nocka bez wstawania ale to i tak sukces :D :D wy tez spac w nocy niemozecie ?? ja to sie mecze niemoge znajsc sobie odpowiedniej pozycji z boku na bok nad ranem zasypiam i zaraz synek mnie budzi a wieczorem padam ztym ze jak sie poloze to niezasypiam :( przerabane

Bożenka mnie tez się słabo robi ... to samo miałam w poprzedniej ciąży . Kiedyś musiałam wyjść ze sklepu bo bym zjechała na podłogę .Muszę jeść jak niemowlak co 2-3 godziny i wtedy jest wszystko ok ;-)

Ajako przykro mi z powodu kuzyna .

Mąż dziś wybył z kolegą , jak tylko położę Myszę spać chyba zrobię sobie SPA :-)

reklama
pncze,ajako - trzymm kciuki zeby wszystko dobrze bylo . (ajako trzeba bylo napisac to bym ciebie w pitalu odwiedzila, lezalas na traugutta na parterze czy n piętrze)

Ja dzis u gina bylam -no i szlag mnie trafił jakas infekcja sie przyplątala, przepisal mi NYSTaTYNE I CLOTRIMAZOL to pierwsze raz dziennie na noc, to drugie w masci tylko w pochwie ,zeby nie samrowac dalej ze tak powiem.(dwa razy dziennie) 28 wrzesni do kontroli wczesniej sobie zrobie badnia krwi . powiedzial gin ze lepiej ze nie czekalam na dalszy rozwój bo by sie moglo skonczyc mega silnymi antybiotykami !!!!!!!!! ufff ze poszlam no i kazal mi odstawic plyny do higieny i kupic zwykle mydlo dla dzieci bo jest njlepsze do higieny imtymnej !!!!!

lus taki ze znalazlam tania apteke i z wszytskie leki duphston,clotrimzol 2 opakownia nysttyny ,kws foliowy 0,05 zplcilam 50 zł.

Do góry