reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam

ja tak na chwilkę tylko wpadam się przywitać,ale nie mam chęci do pisania
dzisiaj dalszy ciąg załatwiania,ale mam nadzieję że już koniec będzie

pozdrawiam

reklama
Angel. Ja przyjmuje że od 14 tygodnia zaczyna się drugi trymestr :tak: Czyli że dziś kończę pierwszy trymestr .... ale te czas pędzi ... szok

Kasiurek chodzisz prywatnie ?? Trochę mnie dziwi odmowa Twojej Pani doktor , bo u nas raczej chętnie robią cesarki :zawstydzona/y: ... Mnie w tamtej ciąży cały czas mówiła że chba trzeba będzie cesarkę zrobić :szok:.
Ale ja z tych co wolą naturalne porody więc się stresowałam :-D

Bożenka widzę że strasznie chcesz mieć córeczkę :tak::-). Życzę Ci tego z całego serducha , żeby to była dziewczynka:-D

Mata fajny taki dentysta , choć dvd to dla mnie przesada :laugh2::laugh2::laugh2:

DZiewczyny , chyba czuję ruchy . Wczoraj wieczorem czułam takie napieranie i bąbelki ale inne , przynajmniej w moim odczuciu niż jelitkowe :-). Nie jestem pewna na 100 % ale wydaję mi się że to już to :tak:

Hejwszystkim! Śpicie jeszcze?

Miska
obyś wszystko pozałatwiała :tak:

Kasiuerk to w takim bądź razie nie wiem o co mu chodziło z tym rtg - może o to, że to dentystyczne jest słabsze niż przy złamaniach itd.:confused:

Ja małą odstawiłam do przedszkola - leciała w podskokach. Tylko cos kaszlec zaczęła po nocy, mam nadzieje, że tylko ją cos tam po nocy drapie, bo jak nie i mi się rozłoży, to nieciekawie, bo jutro rano na wizytę mam iśc i nie bardzo mam z kim ja zostawić, a przedszkole super by sprawę rozwiązało...
mnie dziś juz od rana ząb boli - oby do wieczora i wizyty u dentysty...

hej- moja maruda tez wlasnie pojechala, ale nie obylo sie bez placzu przed wyjsciem i 100 milionow pytan; mamusiu a kiedy przyjdziesz???
ja nie wiem czemu ona sie tak ciagle mnie pyta kiedy przyjde, przeciez zawsze przychodze po podwieczorku.:baffled:
pewnie bedzie tam plakac mezowi w tej szatni, bozeeee kiedy ona sie przyzwyczai. Najgorzej, ze widzi, ze ja zostaje w domu, a ona musi wychodzic:-(

Kasiurek- wlasnie...chodzisz prywatnie, to tez troche mnie to dziwi, ze nie mozesz sie dogadac z nim, zeby Ci zrobil to cc bez placenia, nooo sorry chodzisz prywatnie i jeszcze moze placic JEMU za to cc??!!masakra...powiedz mu, ze masz lęki po tamtym porodzie, ze sie boisz i ze myslisz, ze spanikujesz w trakcie porodu sn i nie bedziesz w stanie sie zmobilizowac, zeby urodzic itd.
aha to jak rodzilas w koncu, bo nie zrozumialam?? sn czy mialas cc?? a tamta ciaze tez Ci prowadzil ten Twoj gin??
ja tak jak juz pisalam...wcale mnie nie cieszy mysl ani o cc ani o cc na zimno ze wzgledu na dziecko, to nigdy nie jest dobrze dla dziecka, ale co zrobic jak innego wyjscia nie ma:no::no:

Bozienka- nie przejmuj sie rodzinka, a swoja droga to wala prosto z mostu, ze niby wlasnie na corke tak zbrzydlas tak?? heheh to ciekawe co powiedza jak sie jednak okaze, ze bedzie chlopaczek..co powiedza...eee sorry nie jest tak zle;-):-D

ja to na sledzie i inne takie nie mam absolutnie ochoty, ale kolezanka ostatnio narobila mi smaka galaretka drobiowa, wiec dzisiaj robie, poki co mam smaczka, ale jak znam zycie to jak zrobie to mi sie odechce:-D

No hej widzę, że sporo Was jest po cesarkach. Ja bardzo bym chciała urodzić normalnie ale zobaczymy jak to będzie. Podobno jak jest krótki czas między jednym a drugim porodem a pierwszy był cc to drugi też robią cc. Znam tylko jedną osobę, która po cc urodziła sn po niecałych dwóch latach a u mnie tak właśnie będzie. Pierwszego synka też marzyłam żeby urodzić sn, ale miałam cesarke i to bez żadnych skórczy. Miałam silną gestozę ogromne skoki ciśnienia lekarze bali się, że łożysko może się odkleić i spowodować krwotok a wtedy mogą nie zdążyć z cesarką, na to wszystko jeszcze synuś był spory (4 kg) i usadowił się dupką więc nie miałam zadnych szans na sn. Chciałabym zeby teraz sie udało.

nie nie niekt mi niepowiedzial ze to na dziewczynke tylko ze zbrzydlam i wogole a szczeze mini moze byc nawet synek i tak bedzie moj kochany skarb chcialabym miec dziewczynke ale co bedzie to bedzie z jednogo i z drogiego bede sie cieszyc as objawy nizawsze wskazuja na np dziewczynke z tym kawasnym mi sie tak porobilo od soboty dokladnie nieprzelkne nic co jest kwasne nawet wyciagalam sliwki z ciasta bo tez mi sie kwasne wydawaly no ale co zrobic uroki ciazy :) ide sobie zjesc sledzika :D moze mi przejdzie :)

Hejo :)
Bole brzucha o ktorych piszecie ja tez mam. dzisiaj sie schylilam i jak sie podnioslam to myslalam ze umre, nie zawsze ale dosc czesto mnie kluje.
A wieczorem wczoraj umieralam na bol glowy:(A jak tam u Was dzisiaj ?

mini ajako - wiecie ja chodze z nfztu - prywatnie nie chodze, to jest bardzo dobry lekarz ceniony w swiecie lekarskim, duzo kobiet do niego chodzi i nikt nie narzeka !! no moze poza tym ze czesto sie spozni ale ze szpitala jedzie do przychodni wiec ma wybaczone haha.

mat- rtg zeba potrzebuje mało promieniowania, tyle co kość nosowa mniej wiecej wiec w sumie zeby tak naprawdę zaszkodzić dziecku to musibys miec robione w jeden dzien rtg osobno kazdego zęba pozniej jeszcze pnormiczne ;] pmietaj o fartuchu bo promieniowanie nie jest jedna wizka swiatla jk lser tylko jak lmpa wiruje (zanim cyknie fote) to juz promienoiowanie uwalnia - dlatego lekarze jak robie rgt wychodz z sali bo promienownie jest tk czy sik njlepej fartuch n brzuch i kolnierz na tarczyce- po co ja jeszcze dodatkowo podrazniac jak i tak jest obciazona ciążą

ja mam 28 wizytę i sie będę pytać lekarz o krążek - bo wiem ze chce mi zlozyc i te cc, Ajako - ja rodizlam najpierw syna sn przez 4 godziny i to byl koszmar skurcze mialam parte zero rozwarci później skurcze krzyżowe mi przyszły na przemian z brzusznymi potem synowi spdl akcj serc- bylo ryzyk zamartwicy płodu i zrobili mi w koncu cc !!!!!!!!!!!!!!!!!

edit - prywatnie robie usg genetyczne polecm przychodnie w bytomiu tam robi pani Rozmus Warcholinska - jest jedna z najlepszych uczennic pani dr Włoch - kotra specjalizuje sie w wykrywaniu wad gentycznych u plodow i ma bardzo wysoka skutecznosc.

Ajako - nie wiem czy znasz lekarza Tyczynskiego - on mi robil w pierwszej ciazy usg i stwierdził ze syn m wade serca , dobrze ze lezalam bo inczej bym chyba zemdlała jak mi to powiedzial , szukalismy terminów wolnych w genomie (pierwszy wolny w grudniu ja rodzic mialam w lipcu) i reszcie nie znaleźliśmy a tam w tej przychodni od razu temrin wlasnie ta pani dr robila mi usg i mowila ze wsio ok jest i tak jest do dzis ;]

Ostatnia edycja:
hej kochane, my wczoraj z mężem wrócilismy od znajomych późnym wieczorem, poszlismy odrazu spac, dzisiaj mąż zaspał do pracy jak nigdy :p zegarek go nie obudził a ja posapłam do 8.30 wstałam nastawiłam pranie, umyłam głowe i sie ogarnęłam ale i tak mi sie nic nie chce z checia poszłabym dalej spac a mówią że w II trymestrze jest więcej energi a u mnie odwrotnie i jeszcze coraz czesciej na mdłosci mnie bierze :p
mnie brzuch również na dole pobolewa jak np długo siedze ;/ jechalismy wczoraj 4h do domu to myslałam ze po godzinie zwatpie, musielismy sie zatrzymac i musiałam troche pochodzic bo tak to masakra :/ zabieram sie za wymyslanie obiadku, miłego popołudnia zyczę.

reklama
Bozienka ja coś czuję dziewuszkę u Ciebie , hehe :)

U siebie tez ją czuję .. od początku powtarzalam, ze mi urode zabiera.. jak mi tak dalej pozabiera wszystko to bedzie miala brzydka mamusie. Pajączki na nogach pojawily mi sie z dnia na dzien, ajajaj.

Lekarz: " na 70% dziewczynka" - zobaczymy.
Najwazniejsze zeby maluszek był zdrowy.

Pozdrawiam;)

Do góry