reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

bozienka - a jaki i ile tego magnezu bierzesz?
ja polecam magne b6 (polecany w ciazy)
- ja teraz biore 3x2 tabletki bo brzuch sie troche stawial wole mg niz nospe lykac - bo nadmiar mg to tylko rozwolnienie powoduje co w ciazy nie jest taki zle zwlaszcza przy zelastwie ;]

ewstra- no to ostatnia 3 cyfrowa cyfra :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
ewstra ale zrobiilas smaka tym torcikiem asz dostalam slinotokow ;)

Kasiurek magne b6 bralam 3 x 1 i pomagalo nawet ale w sobote mi sie skonczyl i sobie pomyslalam ze w poniedzialek kupie i zrobilam blad ;) bo nocka nieprzespana byla hehe taze zaraz odpalam swoja formule 1 i jade do apteki :)

Witam!

Ewstra super prezencik dostałaś :-)

Nusia mnie tez na wymioty zbierało i miałam problem z myciem zębów. Dentysta polecił mi pastę Meridol - do najtańszych nie należy, ale jest taka łagodna i ma faja pianę, że mnie juz nie rusza przy myciu zębów, do tego fajnie usuwa osad i chroni dziąsła przed krwawieniem :tak:

Bozienka współczuję kurczy łydek...

Marusia witam w klubie księżniczek na ziarnku grochu ;-) - co ja się nawiercę zanim wygodnie uda mi się ułożyć :eek:

Mini w podpisie mam linka do mojego bloga :tak: na allegro póki co wytworków nie sprzedaję

u nas choinka albo w piatek, albo w sobote bedzie ubierana, w tygodniu mam zamiar nieco okna ozdobić, ale to jak je umyję (coś nie bardzo mi się chce...), dzi koniecznie pireniczki musze zrobic (chociaz ciasto) i jak sie uda porcję juz upiec...

a wczoraj z tym pakowaniem kolczyków i innych pierdółek prawie do 1 mi zeszło, jeszcze Dobrusia co chwie się budziła, mnie brzuch bolał i ganiałam na Małysza do niej... wstała po 6 wyspana, a ja nieprzytomna... ale dała mi pokimać, sama się z jedzeniem obsłużyła (jogurty)i dopiero jak wstałam wciągnęłysmy normalne sniadanko. Zaraz musze na poczte lecieć... dobrze, że słoneczko świeci, to może akumulatorki podładuję ;-)

Bozienka dziwnie z tymi skurczami , bo jak magnez łykasz regularnie to nie powinnaś mieć aż takich nagłych niedoborów :eek:
Mnie czasami jak się naciągam w nocy to łapie mnie taki przedskurcz ale szybko rozluźniam mięśnie i jak do tej pory obyło się bez uwielbianych skurczyków :confused2:

Ewstra to spokojnych i cudownych 100 dni życzę ... i porodu jak marzenie :-D

bozienka zwieksz dawke mi gin powiedzial ze do 6 na dobe brac moge a najlepiej rano 2 w poludnie 1 i na noc przed snem a po jedzenie dwie ;] i duzo potasu czyi pomidory i banany lub sok bananowy ja mieszam bananowy z pozeczkowym pol na pol i jest pyyycha ;]

mini a ja jak bralam to bylo wszytsko dobrze przestalam brac i sie zaczelo moze zbyt szybko magnez sie w moim organizmie wyplukuje ;) dzisiaj lekarzowi powiem o tym moze cos poradzi :) ehh jeszcze raz prosze o trzymanie kciukow :) o godzinie 16 :) mam nadzieje ze z malenstwem wsyztsko juz dobrze i bedzie sobie iedzialo do marca :)

Dzien dobry:-D
Wstałam dopiero.
Lece zaraz po sniadanie:-)
Ewstra prezencik super od kolezanek z pracy:-)szczesliwej studnowki i łatwego porodu:-)
Maruusia trzymam kciuki za wizyte:-)
Bozienka witaj kochana super ze widac radosc w Twoich postach u nas tez juz choinka ubrana:-)
Dzisiejsza noc to jakas masakra jak bym spala na samych deskach!!!
tricia witaj:-)

mini - przed świętami przedszkole działa normalnie, pomiędzy świętami a nowym rokiem mają przerwę.

tricia - witaj w PL :))
nusia - co do Twojego zmęczenia itd.. może w ciąży jesteś?? :cool::cool2::-D

Tymek po wizycie u lekarza - na razie walczymy "objawowo" - przede wszystkim inhalacje z soli fizjologicznej z dodatkiem kropelek na kaszel.. No ale przedszkole odpada :-( jeśli będzie nieźle to może jutro pójdę po prostu do przedszkola na samo przedstawienie (młody i tak ma siedzieć mi na kolanach), ale to zależy od tego jak się będzie czuł i jak z gorączką... Bo lekarka mówiła żeby odpuścić przedszkole dopóki gorączkuje.. szkoda:-:)-(

reklama
Ivi wiem co czujesz bo nas w tamtym roku ominął dzień babci i dzień mamy :-(

Bozienka
kciuki mocno zaciskam :-) i czekamy na wieści ...

Tunia Ty po śniadanie a ja po obiad he he ;-)

Mam dziś lenia i nic nie mogę na niego poradzić :laugh2:
Na styczniówkach już druga dzidzia się pojawiła :tak:

Do góry