reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Pinula lekarz zazwyczaj przepisuje zwolnienie do następnej wizyty :tak:

Kasiurek super, że prezenty z grubsza za Tobą. My jeszcze przed, ale musze z teściową ustalic po ile sie składamy i co dzieciakom kupić (kolejny rok tak robimy, bo wtedy dzieciaki dostają wypasiony jeden prezent niż kilka drobniejszych). Zostanie mi jeszcze coś cichaczem dla M zamówić, ale dobrze się składa, bo musze rachunki opłacić i sobie kilka rzeczy do wyprawki kupic, więc się nie zorientuje, że jeszcze gdzieś kaske przelałam :-p

a mi mało robótek i wyszukuje fajne wzory na haft krzyżykowy, bo chce kilka obrazków na ściany zrobić, teściowa do tego zapowiedział mi, że znów ma dla mnie kordonki z lumpka (nówki, zafoliowane) i szykuje mi sie zamówienie na firanke, więc znów kaska wpadnie, o ile zmobilizuje sie do machania szydełkiem :-p
zmykam robic internetowe zakupy - spokojnej nocki!

reklama
ja jak zwykle nockę zarywam villandra ale Ty zdolniacha jesteś - za co się nie wieźmiesz to Ci ładne wychodzi :biggrin2: no i natchnęłaś mnie do zrobienia dekoracji świątecznej w sklepie, a w domu to jeszcze pomyślę... pinula mnie od początku lekarz wypisywał maxymalnie na miesiąc, ewentualnie do następnej wizyty... mata gratuluję udanego kiermaszu :-)... u nas jedna znajoma przyniosła do sklepu aniołki na szydełku (3 D) i sprzedajemy jej za 5,50 zł, mam nadzieję, że pójdą bo chciała sobie kobietka troszkę zarobić przed Świętami co do palących ciężarówek, to moja koleżanka nie rzuciła palenia, bo stwierdziła, że ciąża nie powinna jej zmuszać do zmiany nawyków :crazy:, a jak leżałam w szpitalu w lato, to była kobieta która miała zakaz wstawania, nawet basen jej przynosili ale jak tylko światła gasły i myślała, że wszyscy śpią (ja oczywiście w nocy nie bardzo mogłam spać) to ona wychodziła na balkon palić :no:. nie bardzo rozumiem takie podejście, bo niby jesteśmy dorosłe i każdy decyduje za siebie, ale tutaj chodzi nie tylko o kobietę ale i o jej dziecko :baffled:

a z innej beczki, to właśnie zaczynam 7 miesiąc :-) do porodu, a właściwie do ustalonego terminu pozostało mi równo 3 miesiące... ależ ten czas leci

bocian.jpg
jutro (dzisiaj) kolejna wizyta u gina

Ostatnia edycja:
Perelandra ale czas leci :-)
Ja tez juz mam prezenty za sobą-tyłko małżonka musi dojśc i gra :-)
Dzis tez nareszcie ma przyjsc choinka ktora zamowilysmy z mama wiec ty7lko jedzenie i juz :rofl2:

Witam :-)
no to pospałam :eek: idę do lekarza
życzę wszystkim miłego dnia
pogoda zapowiada się piękna :-)
powodzenia ;]

ja chyba kupie watermanna- mata ja wczoraj z małzem zamawialam paredrobiazgow na all dla dziecka : okrycie kapielowe,rozek,smoczki uspokajajace i co jeszcze aaaaa tetry ;> bo 50 szt mialam dla nataniela a w domu ja mam 2 i mama 3 nie wiem gdzie reszta hyhy

kupilam teraz bo po podwyce zaplace wiecej a w sumie tomi brakuje na pewno jak paiecia siegam, reszta koniec stycznia poczatek lutego bede prac ogladac liczyc to bede wiedziec co brakuje ;>

Ostatnia edycja:
Hej Kobietki :)

A ja wczoraj upiekłam całą blaszkę muffinek a zjadłam 2... Mój M + rodzice jak się dorwali a fakt wyszły pyszne tak mi oto zostało :-):-):-)

Witam Was Mamusie:)
Ja Was czasem podglądam :), ponieważ z powodu braku czasu nie jestem wstanie być na bierząco.

Mam pytanko związane z pracą
Do kiedy zamierzacie pracować?
Ja cały czas pracuje, ale coś czuje, że już najwyższy czas zwolnić. Jutro idę do gina i zapytam co on zaleca.
Do tej pory czułam się dobrze, chciałam pracować, należe raczej do aktywnych ludzi. Wiadomo jestem coraz większa i jest inaczej niż na początku. Chciałabym sobie z tydzień odpocząć, ale potem wrócić. Tylko słyszę już opinie tego typu że powinnam siąść na tyłku.
Ciekawa jestem co o tym sądzicie?
pozdrawiam

Moim zdaniem pracuj dopóki masz siłę i chęci nic z przymusu - ja poszłam na zwolnienie w 4 msc ale musiałam iść mimo, że chciałam nadal pracować... Sądzę, że 7 msc to dobry moment na zostawienie pracy i odpoczynek przed porodem... Jeśli nie byłabym od 4 msc teraz (wiem jak się czuję) napewno poszłabym już na zwolnienie ;-)

Witam
Ja dziś tylko z pytaniem do Was. Na jak długo okres czasu może mi lekarz wypisac pierwsze zwolnienie?? Na jaki okres maxymalnie. Bo ide jutro po zwolnienie prywatnie i żeby często nie chodzic to bym chciała jak najdłuższe zwolnienie od razu. ??

Ja mam zwolnienie od wizyty do wizyty - maks dostałam 5 tygodni ;-)

Dzien dobry kobitki:-D
Ja oczywiscie z parówami i kawa:-D:-D:-D:-D
Wyspalam sie a pogoda jest cudna bezchmurnie sloneczko swieci leciutki mrozik:-)a tych zasp po koloana jeszcze nie ma:-)
wczoraj ogladalam pogode dlugoterminowa i w wigilije ma byc od 1 do 7 stopni no jak w swieta wielkanocne:-)
Pamietam dwa lata albo trzy temu chyba wogole tez nie bylo sniegu nie lubie takich swiat:eek:

reklama
Aaaaa naczytałam się o tym zwężaniu naczyń itp po kawce... i tak żeby małej nic tam nie zrobić...:sorry: od lipca (wtedy dowiedziałam się o ciąży) wypiłam jedną kawkę :-) chyba w czwartek - i to bardziej mleko z kawą niż kawę bo już opanować się nie mogłam :-D:-D:-D i się zastanawiam może są jakieś bezpieczne kawy dla Maluszków

Do góry