reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dziewczyny moj mnie wlasnie zastrzelił:-)rozmawialismy o tych rogalach co sie z nimi zasypia i jest wygodniej i mowie mu ze musze taki kupic zeby miec cos miedzy nogami wtedy bedzie mi sie wygodniej zasypiac, a ten do mnie po co Ci ten rogal juz ja cos na to poradze zebys miala cos miedzy nogami juz dzisiaj mozemy sprobowac tak zasnac:-D:-D:-D:-Dno i wez z nim tutaj rozmawiaj powaznie:-)

reklama
atomówko - problemu niestety nie jest w stanie niestety zrozumieć nikt kto choc troche nie intersuje sie sprawa zwierząt. Jak ktos ma psa/kota i nie czyta w necie, nie spotyka sie z innymi, nie pomaga itp to pewnie nie rozumie co teraz sie w świecie dzieje. Wystarczyloby sie zalogowac na jakiekolwiek forum tematyczne, wejsc na jakakolwiek strone a haslo rasowy=rodowodowy, czy stop pseudohodowlom bylby juz bardziej znany. Trzeba przyznac, ze z roku na rok swiadomosc jest coraz wieksza chociazby pod wzgledem ludzi ktorzy sa i rozpowszechniaja wiedze w sieci.
łatwo sobie popatrzec jak kotka sie zapyli, urodzi odchowa a sasiad wezmie. Ja chcialam pomoc znalezionej kotce z 5 kociat w krzaku w ulewie, a ona uciekla mi z domu i nie wrocila. Zostalam z 5 rozwrzeszczanymi glodnymi mordkami. Mleko ludzkie starczlo na kilka dni, wstawanie w nocy co 2 godziny i karmienie po kolei kazdego , masowanie by sie wyproznily.., potem karma specjalna na odchowanie ich po mleku, szczepienia, kombinacje.. cale tygodnie poswiecenia czasowego, finansowego.. Na koncu oddanie w dobre rece, starannie znalezione a jedyna zaplata byla swiadomosc, ze trafia do dobrego domu gdzie zostana wykastrowane i chociaz o kolejne koty nie przybedzie na tym padole..
I potakim czyms jak sie widzi ta lekkosc w bezmyslnym rozmnazaniu kolejnych i kolejnych kotow..wszyto opada :( Zostaje nadzieja, ze ktos czasem sie zastanowi i zrozumie na jak wielka skale jest to w obecnym swiecie i jak nie wiele trzeba by pomoc..

ajako- wspaniałe wiesci!!!!!! Ale mnie zszokowałas tymi 1,5 kg :szok: a ja tu sie ciesze z mojego 740 g szczescia hehe ale podejrzewam, ze to faktycznie bedzie teraz z dnia na dzien rosnac :-)

kuswa wiecznie cos, ubieramy sie i jedziemy z mala do poradni dyzurujacej, obawiam sie, ze wykluwa sie jej 'cos' w rodzaju ospy:szok:
zauwazylam to juz w ciagu dnia, ale widze sie nasila...takie pecherzyki jej na ciele wylaza:szok:
a w dzien miala pod oczkami i juz mnie to zaniepokoilo,kurde...
wiec nie poczytam raczej, nawet dobrze nie zjadlam, przegryzalam marsem, lece

Ajako mam nadzieję,że u małej to nic poważnego
A drugi maluszek to już wcale nie taki maluszek, aż się mordka śmieję, jak się czyta,że te szkraby już takie duże :)

Angel wszystko o czym piszesz nie jest mi obce
A wiesz co jest najgorsze i najgłupsze? Że ludziom się po prostu nie chce poczytać o tym, dowiedzieć czegoś więcej, idą na łatwiznę po prostu. Rozumiem jeszcze kilka, kilkanaście lat temu kiedy o problemie nie było tak głośno, a i środki douczające nie były tak łatwo dostępne
Ale teraz? Gdzie w każdym domu jest komp, net, wystarczy otworzyć umysł na wiedzę, na świat Nas otaczający a nie tylko widzieć swoje podwórko

tunia- uslyszalam dokladnie to samo przy rozmowie o podusi miedzy nogi :-D
ajako 1.5 kg niezle :szok: szkoda ze tu nie mowia ile dzidzia wazy

angel-nadzieja tu za wiele nie pomoze, moim zdaniem, poki nie zacznie sie uswiadamianie ludzi, nie wiele sie zmieni... jest to temat rzeka mozna by pisac i pisac... (mowisz o czytaniu o schroniskach i psiej sytuacji przez wlascicieli zwierzat, moim zdaniem ludziom trzeba ppodsunac pod nos informacje, bo ile jest osob ktore nie czytaja wiadomosci na temat rasy jaka maja zamiar kupic/ kupili a co dopiero o innych rzeczach........

ajako oby to było coś niegroźnego .

A ja położyłam Myszkę spać i mam teraz relaks :-DM będzie w domu pewne na dwie godziny .
Brzuch mi urósł i ciężko mi czasami . Wczoraj po tym spacerku ledwie wlazłam na górę a M musiał mi buty ściągać :-D czułam się jak by mi ktoś piłkę lekarską doczepił do brzucha :sorry2:

I jeszcze coś jak jesteśmy w temacie zwierząt i ich praw :
Która z Was kupując jajka patrzy na cyferki ?? Bo zwierzęta to nie tylko kotki i pieski :sorry2:
http://otoz.pl/czy-wiesz-co-jesz-kury-nioski.html

Ostatnia edycja:
Ajako - oby to nie ospa i inne wirosowe !!!

Mini - ja tka mialam ostanio haha poszlam na zakupy potem na sapcerek z synem mezem i po 30 minutach spacerku nie umialam wejsc na 3 pietro do domu, jak juz wlazlam to w butach do sypialni na łózko gdzie mąż mnie musial rozebrac bo sie nie umialam ruszyc !!!!

Znowu skazana co najwyżej na książkę...
Po co mi w ogóle był chłop, jak każdy wieczór (nawet w weekend) siedzę sama :-(.
Idę sobie. Miłego wieczoru jeszcze wszystkim życzę i spokojnej wyspanej nocy z rogalami i rogalikami też ;-):-D.

Znowu skazana co najwyżej na książkę...
Po co mi w ogóle był chłop, jak każdy wieczór (nawet w weekend) siedzę sama :-(.
Idę sobie. Miłego wieczoru jeszcze wszystkim życzę i spokojnej wyspanej nocy z rogalami i rogalikami też ;-):-D.
moj mąż pojechal z synem na zkaupy po 17 i co do teraz ich nie ma - a to niby baby zapominaja sie na zkaupach - dzownil ze jedza w kfc urczaki i ze beda wracac- hyht !!!

reklama
Do góry