reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

A pewnie, zreszta nie wiele ich pewnie bedzie ;-)

Ewstra odpisze Ci tu o futerkach żeby tam nie zasmiecac. Jak twoja miala miesiac to bez srachu nie mozna tak wczesnie czipowac zwierzat :-) Ile juz z Wami jest? Wstaw fotke!!
Ja zaraz po slubie zostałam obdarowana przez los 5 raczkami :dry:

2-8.jpg 1-6.jpgDSCF0837.jpg
jak kotki odrosły to suka przestala je juz lubic hehe ale za malego uratowala mi i im zycie lizac, bo to byla masakra - takie male sie zame nie wyprozniaja, po kazdym posilku trzeba je masowac i ciezkie to bylo , cieply wacik to nie to samo co jęzor..

No i dwa zostaly ze mną- Tosia i Jędrek, odkad jestemy w UK sa z tesciami. Jędrus niestety w wieku niespelna 2 lat odszedl od nas w ciagu kilku godzin. Zostalo tylko moje futrzaste sloneczko Tosia. Kot totalnie pozbawiony agresji, non stop sie tuli, mruczy. Spi w nogach jak pies, przytulajac sie. Cudenko :)

Tak mi wyrosły dwa bandzory na ludzkim mleku NAN :-D Malo kto w to wierzyl, ze uda mi sie je odchowac , a jednak :)
Jedrus z lewej, bardziej bury , wiekszy z bialym paskiem na pysiu..

DSCF0343-1.jpg Obraz415-1.jpg

reklama
Angel fantastyczne futrzaki - moje też akurat śpią pod kaloryferem ;-), tyle że do zrobienia ognia w piecu od pół godziny wysyłam swojego M :-D więc na razie kaloryferek zimny, ale chyba im to nie przeszkadza :cool2:.
Jak moja kotka przepadła, a też akurat malucha miała, to udało się do oddać do adopcji sąsiadce, której kocica też akurat młode miała. No i tym sposobem Lucky mógł po odrośnięciu zamieszkać z moją "siostrzyczką" w Niemczech. Gdzieś mam fotkę z jej synem - jak znajdę, to wrzucę, bo jest niesamowita

hehe kotki chyba wszytski lubia spac na kaloryferach :) moj kocorek tez strasznie lubial lerzec na parapecie nad kaloryferkiem :) ehh teskno mi za moim glutkiem on byl taki kochaniutki przytulasek :(

Angel ale piękne koty i takie ogoniaste ;-)
ja muszę brać tę fraxiparynę anty zakrzepową - profilaktycznie po poronieniach się ją stosuje - przed ciążą brałam acard. Lekarz już mi powiedział, że do końca ciąży będę ją brać. brzuch mam pokuty, czasem siniak wyskoczy ale ogólnie to nic strasznego i można się przyzwyczaić... na szczęście mam izolację tłuszczową, bo trochę bym się bała kłuć po brzuchu w ciąży nawet jeśli ta igła taka krótka; z resztą pielęgniarki w szpitalu pytały, czy chcę w brzuch czy wolę w rękę... ja się kłuje w brzuch ale nie przy samym pępku, tylko tak bardziej po bokach

Poza tym spałam do 12, a poszłam spać o 4 nad ranem
pogoda dziś piękna... na tę okoliczność zakupiliśmy węgiel, który mężu musi teraz wnieść do piwnicy, a potem czeka na niego jeszcze jedna niespodzianka - umyje okna :rofl: skoro mnie nie pozwoli - ale tylko 2 są
potem zawiesi nowe firanki... a ja "zrobię" pranie w międzyczasie :-)

Ostatnia edycja:
witam sobotnio, ale macie cudne koty dziewczyny!
ja tez zawsze miałam koty dopóki w domu nie pojawił się pies, który wyraził zdecydowany opór wobec kocich istnień, a że wtedy akurat kota żadnego w domu nie było, to niepodzielne rządy pies sprawuje do dziś:)
Mi strasznie podobają się koty scottish fold, szkockie zwisłouche, najlepiej jak są zmiksowane z brytyjskimi, wtedy pełnia szczęścia jest, o takie jak te:
235px-Adult_Scottish_Fold.jpgcute_scottish_fold_cat-2686.jpgLilac_Scottish_Fold.jpg

mój mąż dojechał właśnie po 16 godzinach jazdy do celu narciarskiego, a ja się pałetam po pustym domu i straszna tęsknota doskwiera, słuchamy sobie muzyki z dzidzią, podzielę się z Wami ładnym kawałkiem, tylko nie znalazłam oryginału na youtube, ale cover też całkiem przyjemny, zwłaszcza,że w tej piosence najważniejsze są słowa
TERYTORIA / Bick Black - Anna Maria Jopek - "A Gdybyśmy Nigdy Się Nie Spotkali" - cover - YouTube

reklama
Amandla przepiekne! A tak nie lubilam kiedys kotów .. teraz ubóstwiam sierściuchy!!
Ewstra nie mogę się napatrzeć, przepiękna!! Śliczny ma kolorek, a z pysia widać, ze rozkoszna dziewczynka:-D

Perelandra alez wspolczuje, ze juz od samego poczatku masz je :( Mnie jeszcze kazdorazowe kłucie przeraza i stresuje.. ja zawsze 15 minut sie czaiłam zanim dalam sobie kujnąć palec do tego domowego badania na cukier :baffled: Tez z wiekszym spokojem przyjmuje je w brzuch bo izolacje mam bardzo sporą, taka igielka nawet pelwnie do polowy tkanki tluszczowej nie dociera ;-) Aczkolwiek Dori za kazdym razem czuje moje napiecie, zawsze jak sie kluje zaczyna wierzgac.

Do góry