reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

zazdrosze wam tego sniegu-mam nadzieje ze i u nas spadnie na swieta ach.Dziewczyny bierzecie witaminy?bo mi sie konczy prenatal i zaczne brac teraz prenatal dha, a dzis mama byla u mojej ginekolog i polecila bym jeszcze jadla tran hmm mama oczywiscie mi kupila juz paczke bedzie slac ale ja jeszcze lykam magnez i pewnie na nadcisnienie bede cos miec i tak juz biore to co w pl mi przepisala nie zaszkodzi to dziecku?

reklama
Witam
nie nadrobie wsyztskich

Ajako- wyslalam ci esa ale chyba znow masz telefon w kurtce albo torebce? bo nie odpsialas, a jutro mam glukoze-powtorke wiec po badaniu mozemy sie przejsc na krepla czy cos ;]

daj znac ;]

no a ja dzis odpadam niewyspana estem w ogole bleh zlecialam apteki i kupilam reszte lekow wiec mam spokoj ;]

powodzenia na badaniach jelsi kotras ma, na wizytach jelsi ktorras ma i do jutera;]

u nas tez snieg pada

Ostatnia edycja:
U nas jeszcze nie pada - zapowiadają na jutro ..
Może przez noc coś popruszy . Mnie tam bardzo nie zależy ale Borys by miał frajdę :-)

u nas nie pada jeszcze. Co do witamin ja nie biorę żadnych specjalistycznych, do póki nie będę miała słabszych wyników, na razie są ok, więc nie dam zarobić firmom farmaceutycznym. Ja biorę dalej folik, asparagin (Mg+K na skurcze łydek) i leki na nadciśnienie Dopegyt.

u nas wczoraj troszkę popadało,ale zaraz znikł
dla mnie może wcale nie być zimy,ale śnieg dla dzieci to frajda

ja to dzisiaj okropnie się czuję po co ja spałam:no: teraz czuje się okropnie mdli mnie i głowa boli rewelacja normalnie

nie biorę witamin, bo pytałam lekarza i powiedział, że nie ma takiej potrzeby
a pyzy jadłam chyba 2 dni z rzędu w tamtym tygodniu :-p
też spadam chyba
jutro mam glukoze rano jak się nie wyśpię to mogę zaspać, a to by nie było dobrze
postanowiłam, że skoro mam siedzieć 2 godziny i czekać, to się wepcham bez kolejki do laboratorium i niech się która babka odezwie to ją z brzucha pociągnę :-p

Perelandra - ty robisz koronki ? bo tak czasem czytam i nie wiem czy to właśnie szydełkujesz?
Ivi - szok - rok i 10 miesięcy i już przedszkole!!!! aaaaaaaa, ja tu panikuję bo go zapisałam od maja- czerwca ( to znaczy mam go na kilka godzin przyprowadzac) a boję się strasznie że poczuje się odrzucony jak urodzę mała i jeszcze teraz się przeprowadzamy i przedszkole - wszystko na raz. Pozatym jeszcze nie mówi i robi w pieluchę więc też się tym martwię! ale my możemy tylko prywatnie bo panstwowo to dopiero jak skończy 3,5 roku. A u was prywatnie czy państwowo?
I nie masz problemu z małym teraz - że ci po brzuchu skacze i bryka??? :) bo mój to wciąż mnie atakuje i nagle skacze na brzuch lub wali mnie w niego - a ja jakoś za późno reaguję i chyba jego siostra ma tam niezły ring.

cześć laseczki :) wieści z mojej wizyty w odpowiednim wątku. Niestety za późno wyszłam od lekarza i nie zdążyłam się spotkać z Angel :( (moja gin przyjmuje w tym szpitalu w którym leży Angel:) ) ale pisała mi że ma nadzieje że ją w końcu wypuszczą do domu, więc trzymajmy kciuki :)

maria - przedszkole prywatne, parę godzin dziennie:) Młody też nie jest samodzielny.. Ale o dziwo u nas to nie był żaden problem! A wydaje mi się że jak teraz tam poszedł, to lepiej zniesie to co będzie się w domu działo po narodzeniu małej.. Już się przyzwyczai do pewnej "rutyny", zanim się pojawi nowy członek rodziny.. Co do ataków na brzuszek - na szczęście Tymek nie ma takich zapędów :) ale też cały czas go pilnuję, tlumaczę że tam jest dzidzia itd.. Wiec młody daje buzi brzuszkowi przy każdej okazji, karmi go ciasteczkami i wciska mi smoczek w pępek :)

reklama
AHA a ja witamin nigdy nei brałam i w obydwu ciązach żaden gin mi nie każe brać, bo jak wyniki morfologii są ok to lepiej nic nie brać. biorę tylko kwas foliowy no i moje hormony na tarczycę.
śniegu w warszawei brak :( szkoooooooooooooda.
Dziś stałam 2,5 godziny w urzędzie w kolejce - żadna baba mnie nie przepuściła ! świnie jedne
i mam już tak duży brzuch (102cm) co z Bartkiem pod koniec 8 miesiąca, przez to mega ciężko mi się pracuje przed komputerem i zgaga straszna.a pachwiny mi rozrywa gorzej niż chyba w pierwszej ciąży :)

Do góry