reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dzięki Vill.... mam pytanko odnośnie Twoich pierniczków... powiedz mi jakie masz foremki?? Bo ja szukam po sklepach i znaleźć nic nie mogę... a chciałam dziś ciasto zrobić :) czy są takie formy , które odrazu rzeźbią ładną choinkę czy tylko takie co kształt nadadzą i na tym koniec???? :-) bo moje zdolności manualne na więcej poza foremkę raczej nie pozwolą zrobić :-D
u nas IKEOWSKIE zdaly egzamin :tak:

reklama
Lina małe pierniczki robię ze zwykłych foremek - jedna chyba starsze ode mnie, inne kupiłam niedawno w realu. Duże kształty wycinam z szablnu, tzn, mam papierowy szablon (gwiazda, serce, choinka), który układam na cieście i takim specjalnym nożykiem wycinam ciastko.
03122011094.jpg

Jeśli chodzi o foremki z kształtem ,to na all można znaleźć sporo silikonowych i tu też widziałam, ale pojęcia nie mam jak to wychodzi w praktyce

Dom, ogród, technika – Sklep internetowy Weltbild.pl – elektronika, sprzęt agd, rtv, akcesoria kuchenne i łazienkowe, kupuj online

górny odnośnik świąteczne wypieki z gratisem - w sklepie widizałam nawet formę domku

A propos - ktoś tu chyba miał się jeszcze pochwalić jednym takim? Nie będę pzrypominać kto... ;-)

edit:
Na all też są fajne firmy WILTON ja kupowałam co nieco u tego sprzedawcy - polecam

http://allegro.pl/show_user.php?uid=6124133

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziendobry
kurcze weszlam na forum, zobaczylam podswietlone 'wiadomosci ze szpitala' i az mi serce sie zatrzymalo....
angel- kochana wracaj do zdrowia!!! i nie denerwujcie sie, wazne ze z malym wszystko ok! sciskam mocno....

u nas pogoda super bylam z psami u koni chociaz poklepac i pomarzyc o jezdzie.... eh... az mi smutno bylo... pozniej zakupki- nalesniki na obiad dzis :happy2: dosc leniwie a co tam wkoncu niedziela

A ja myślałam że Angel się aklimatyzuje po powrocie do Anglii :-(
Dobrze że jest pod opieką lekarzy :tak:

Maria u mnie z tesco te kocyki były w takim tekturowym pudełku, w sumie ciężko się domyślić,że to kocyk. U mnie były po 20 zł niecałe
:no: te kocyki 100 % eco-bawłna były za 23 zł i na wieszaczkach przy dziewczynkowych -niemowlaczkowych rzeczach . Dość cieńkie ( dwie warstwy bawełny) niezbyt duże ale jak dla małego brzdąca w sam raz . Koloru beżowego w sarenki chyba :-) Firmy F&F

LIna trzymam kciuki za tatę .... i za pierniczki :-D

A ja już mam dość zimy ( choć jeszcze się nie zaczęła ) :dry: Brakuje mi słoneczka .. Można chodzić na solarium w ramach swiatłoterapii ?? np na pięć minutek dwa razy w tygodniu ??

reklama
Do góry