reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

A co do becikowego - 1000 zł to dal mnie bardzo dużo - za tą kasę miałam kupić wózek dla małej - mieć a nie mieć jest różnica a teraz znowu dadzą tym co mają mniej niż 500 zł na osobę w rodzinie - no parodia - ja mam więcej ale przy opłatach, budowie to zostaje nędza...

Przysięgam, że jak zabiorą becikowe to nigdy więcej na PO nie zagłosuje!!!!!!!!!!!! Żebym miała nawet na Kaczora głosować na nich nie oddam głosu!!!!!!!!!!!!! Chcą żeby się dzieci rodziły - no to super, że pomagają młodym małżeństwom - kredyt rodzina na swoim cofnięty, becikowe zabrane i ulga na dzieci też... Parodia nie polityka!!!! A sami za obiadki i noclegi w najlepszych hotelach zwrot kosztów biorą...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja nie wiem czy by to obowiazywalo od 2012 moze od 2013 bo jeszcze musza napsiac ustawe, musza to przeglosowac itd .......... jeszcze niech nam zbaiorą dodatkowe wolne wygodnie co nam teraz panstwo łaskawie daje tj od 2012 bedzie juz 24 tygodnie urlopu macierzynskiego.

Ja wiem ze to glupio zabrzmi ale człowiekowi nie oplaca si emiec dzieci bo jak liczylam to mnie wyprawda dla syna ksotowala 1000 (bez wozka i łozeczka) mowie o ubiorze do roku czasu, o butelkach,podgrzewaczach,streylizatorach, torbie dla dziecka ,grzechotki,wanienka kosmetyki...teraz z bida w 2000 bym sie zmiescila(szczescie ze mam starszaka) i wozek i cala reszte mam po nim !!! ale jak ktos rodzi po praz pierwsyz to juz masakra jest bo dziekco to koszt kolo 5 klockow z wozkiem i lozeczkiem ....to jest masakra ..ubranoa od 1 stycznia i buty drozeja, ale pewnie jedzenie zabwki dla dzieci tez bo przeciez zawsze tak jest mowia ze benzya za miesiac podorzeje to stacje juz dzwigaja o pare groszy ...tak samo jest z ubraniami dla dzieci !

włączylam tvn 24 ale tam o 11 listopada gadaja durś !

reklama
Kasiurek - to czysta prawda my z M liczyliśmy kase z ubezpiecznia (za dziecko ja i on plus jeszcze za moją wizytę w szpitalu w danym okresie) + becikowe + jedna moja pensja na start z Małą (wózek, łóżeczko i cała wyprawka plus umeblowanie pokoju Małej, pomalowanie ścian itp) co razem nam daje koszt około 6000 zł - i to nam wystarczy ale jakbym miała się zmieścic w 2000 to bym się chyba zajechała - ciuszki kupuje w ciuchlandach - ale kilka nowych sztuk też chce Żabie kupić w używanych to ona może w domu leżeć jak same będziemy a nie iść do lekarz, spacer czy jak rodzina przyjedzie a teraz body bez szału 29.90 fajniejsze do 49.90 no i skąd to brać?? ale nie najlepiej jeszcze zabrać... Wózek ok mogę kupić używany za 150-300 zł, ale chciałam nowy - Zuzanka jest pierwsza a napewno będę chciała, żeby miała rodzeństwo... a tam z tym wszystkim - masz racje najlepiej rodzić za granicą....

TVN24 przeżywa 11.11 bo im wóz zniszczyli to teraz wkółko będą o tym nadawać - a trzeba było zabronić albo rozbić po całym mieście demonstaracje a nie każda obok siebie :sorry:

Ostatnia edycja:
no włąsnie - ja mam to samo ! licze na kase z ubezpieczenia bedzie jakies 3200 w sumie za mnie i za meza ze tak powiem plus moze cos za cc wpadnie -zalezy co mi na wypisie napisza ...
Ja tez mam ubrania po synku ale chce kupic pare nowych dla dziecka wlasnie takie lekarzowe, imprezowe wiadomo - ze ładniejsze pare sztuk trzeba miec,
Mam nadzieje ze bede kamric jak najdluzej bo tu odejda koszty na mleko kaszki....wiaodmo ze jeszcze cos zawsze wypadnie po urodzeniu dziecka- nikt nie mysli o chrzcinach o imprezie z nią zwiazanej, wydatkach to oczywiscie w dlaekich planach ....... nie daj boze bedzie jakies ucuzlenie dizekco mialo ,leki ,wizyty u lekarzy itd . Politykom sie zajebiaszczo gada bo przytulaja 14 tysiecy i maja to w duszy a ci co zabaiaja 1300 zyla czyli najmniejsza to co maja powiedziec ? jak sie dowiaduja o ciazy ot juz odkladaja po pare groszy na ubrania ,kupuja po lumpach itd tyle odbrego ze lumpy sa !!!

poza tym ja sie pytam !!!!! - dlaczego kobiety ciezarne nie maja lekow refundowanych w 80% ?ba nawet w 50???? przeciez ja na sam duphaston kotry bralam do 21 tc wydalam 900 zyla (kupywalam gdzie najtaniej) a jeszcze magnez,nospy i inne leki :angry: i tak naprawde ja na leki wydala jak liczylam z mezem to juz 1700 w tym dwie wizyty prywtane u mojeog gina (60 i 80 zyla) nie wliczalam w ogole 600 zyla za dwa usg 3/4D grrrrrrrrrrrrrrr

Zmykam się szykować do doktorka - trzymajcie kciuki, żeby na te usg mi się zgodził ;-) o 15:30 wchodzę do gabinetu :-)

Lina no to trzymam kciuki .

mam nadzieję że becikowe i ulgi podatkowe bardzo się nie zmienią i że nadal będę mogła z nich korzystać :sorry:

Ja juz to dawno wiedziałam
ze w pl tylko Ci co nie maja dzieci i nie choruja
moga normalnie "bytować"
i of course Ci przy korytach
......
dlatego nie mogłam pojac dlaczego niektore tak "psioczyły" na zagranice
wiadomo ze nie wszystko "piknie" i tam
ale mozna tam zyc godnie
.......a tu...

Temat polityki, mnie dobija ;( Masakra. Jednak ja już jestem przyzwyczajona że ciągle pod górke... więc przestałam narzekac.
Jak to mówi moja mama, trzeba nasadzic ziemniaków i kapusty to z głodu nie umrzemy :p

Narobiłam z mamuśką pierogów całe wiadro będe się obżerac przez 2 dni jak nic :p teraz będe odpoczywac bo tak się ojadłam że nie mogę się ruszac...

Lina trzymamy kciuki za wizyte ja i Mały :p

Mój mały od wczoraj jest taki aktywny że maskara. kopie non stop cały czas i to tak mocno... Rośnie śłiny chłopak :p

A propos golenia to już og jakiegoś czasu mam z tym problem... bo po prostu mam za małą kabinę prysznicowa... Jak by była większa to bym sobie jakoś radziła ale jest mi ciasno nie mam jak sie zgiąc czy kucnąc... buuu jak będę większa to chyba będe musiała chodzic do mamuśki do wanny na dół.... Ale Wole swoją łazienke, bo mała jasna i ciepła :D

reklama
Do góry