reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
jestem po wizycie u okulisty,masakra jak mi wzrok się zepsuł,może i ciąża ma wpływ na tą wadę,mam astygmatyzm i oko lewe +4 a było 2 kiedyś,na razie szła mniejsze nie 4 tylko 2 bo nie dam rady takich nosić gorzej widze,może po porodzie się jeszcze zmieni więc wizyta za 6 miesięcy
już wzięłam sobie oprawki,Klaudii wymianę szkieł i dla Agi muszę nowe oprawki bo tamte nie da rady naprawić,więc następna kasa pójdzie

co do położnej to zawsze właśnie położna przychodziła po porodzie do domu do mnie i do dziecka,jak coś się działo zawsze mogłam do niej zadzwonić,teraz jest tak ,że od 21 tygodnia ciąży również położna obejmuje nas opieką oprócz gina,więc nie wiem jak jest w innych miastach ale powinno to obowiązywać wszędzie,albo ja do niej ide albo ona przychodzi do mnie zawsze dopasuje się do mnie i nie odmówi jak trzeba coś doradzić,mierzy ciśnienie słuchamy serduszka i taką opiekę właśnie jesteśmy objęte od 21 tygodnia ciąży,też o tym nie wiedziałam,koleżanka mi powiedziała
a na nasz położne naprawdę nie można narzekać bo są superowe i bardzo pomocne,jak coś z dzieckiem się działo i nie byłam pewna co robić to przyjeżdżała i mówiła co w takiej sytuacji zrobić,bo lekarzowi nie chciało się na wizytę domową przyjść

ale się rozpisałam

marnie się czuję,okropnie drapie mnie w gardle jestem niekontaktująca i ciężko dzisiaj z energią

Ajako czekamy na wieści z wizyty

pinula chwila odpoczynku na pewno nie zaszkodzi

Angel tulaj go tulaj :-D

tunia
pewnie za dużo miałaś hihihihi oj te rachunki to najgorsze

villandra super dzieła

Perelandra są takie u nas i sama mówiła,że właśnie od 21 tygodnia mają ciężarne pod opieką a później po porodzie
dzisiaj jedna dzwoniła do niej bo ma termin na dzisiaj a gin nie dała skierowania do szpitala i pojechała robic jej ktg

witam po pracy...zrobilam sobie puszyny obiadek i padlam.Dziewczyny dopadla mnie zgaga nie mialam tego nigdywczesniej jest to cos koszmarnego obudzilam sie w nocy bo tak mnie palilo, w ciagu dnia troszke mniej ale jednak.Przezylam samotna noc:)
Te pierniki sa takie ladne, az mam chec na takiego

Lina ja wcinam az mi sie uszy trzesa:-D

oj ja też wcinam - zresztą ja w occie to wszystko bym zjadła - zawsze tak miałam

A plan dzisiejszy wykonany :tak: całkiem ładnie udało mi się zmobilizować, żelazko w końcu trafiło do szafy po wykonaniu swojego zadania, reszta gotowych pierników zapakowana (z pomocą mamy), pozostałe pokryte czekoladą (na podstawki pod choinki i szopki), mikołaje śmieją się spod wąsa ;-)...
Za to jutro nic nie robię - jadę do miasta na usg, a przy okazji pewnie zahaczę o kilka sklepów, ot taki luźny dzień...

Teraz pędzę do małża - spróbuję sie trochę poprzytulać - trzeba korzystać z jego dobrego humoru :-D
Miłego wieczoru i spokojnej nocki :-)

Ja wykąpana, pije syrop z pigwy i cebuli :p Domowej roboty.
Jutro dzień wolny, zobaczymy co będzie dalej... Korzystając z wolnego narobie z mamą pierogów bo już tak dawno nie było... ;)

no ja sie tez witam ;]

bylam u lekarza w gruniu zas musze tam isc ale do endo w ciazy sie chadza raz na miesiac, bylismy w ikei kupilam takie gwiazdki do okien co swieca ;]w ramach ozdbób swiatecznych ;] STRÅLA Łańcuch z 10 żarówkami, do wnętrz - IKEA
na balkon mam takie weze swietlne i kurtyny i brakowalo mi do okien po przeciwnej stronie (z drugiej storny bloku) wiec mam z głowy ;]

kupilam tez patelnie cala srebrna bo mialam z tefalu i maz mi ja spalil jak placki smazyl ;p wiec teraz moze smazyc i nie spali hahha ;]

reklama
Do góry