reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

o widze ze mata-kow po 4 jeszcze nie spala a ja o 3 oczy w 5zl i leze, hmm chyba dzis pelnia byla
kurcze nie wiem co bylo ale nie cierpie tak wczesnie wstawac...z drugije strony lepsze to niz nie spac :-)

Witam :) :) w sobote mam plan aby wybrac sie do hurtowni z art, dzieciecymi i wozki poogladamy :)
milego dnia moje panie
tez chcialabym wybrac sie do jakiejs hurtowni...niby w poznaniu jest patimaks ale jakos tam malo miejsca i niekomfortowo....

U nas dzis zapowiada sie brzydko...musze troche ogarnac dom chyba.

reklama
Hej Kobietki :-)

Ja od 6:00 na nóżkach dziś - byłam na pobraniu krwi, zasłodziłam się :-D:-D:-D:-D a teraz czekam do 9:30 i idę na 2 pobranie... najgorsze , że nic napić się nie mogę nawet :sorry2:

Czy Was Dzieciątka też kopią w dół brzucha - ja nie dokładnie wiem gdzie jest szyjka ale wczoraj wydawało mi się, że Zuzanka obrała sobie dane miejsce i waliła non stop:sorry2: czy jest możliwość, że przez kopy szyjka zacznie się otwierać? czy niech sobie kopie a i tak jej nic to nie da??:-D

MaMicurina na co do kina?? Ja się na "Listy do M" wybieram ale nie wiem dziś albo w niedzielę - jutro mam imprezę Lubego i muszę posprzątać i gotować zacząć troszkę ;-) a mi się nie chce :-D

hej ja zaraz zbieram sie do dentysty , muszę kupić jakiś prezent w końcu dla kuzynki Boryska i wysprzatać dziś mieszkanie bo koleżanka do mnie przychodzi .. nie wiem czy się z wszystkim ogarnę :no:

Lina
nie sądzę żeby kopniaki powodowały rozwieranie się szyjki ... Dzieci są w tzw poduszce powietrznej i ona jednak łagodzi trochę te kopniaczki :tak:. Poza tym są trzykilowe maluszki ustawione miednicowo i one kopia mamy w dole brzucha aż do porodu skoro one nie otwierają szyjki to nasze 400 gramowe maleństwa tym bardziej :-D

Ale mam dziś spadek energii :confused2:

Hej Kobietki :-)Czy Was Dzieciątka też kopią w dół brzucha - ja nie dokładnie wiem gdzie jest szyjka ale wczoraj wydawało mi się, że Zuzanka obrała sobie dane miejsce i waliła non stop:sorry2: czy jest możliwość, że przez kopy szyjka zacznie się otwierać? czy niech sobie kopie a i tak jej nic to nie da??:-D

MaMicurina na co do kina?? Ja się na "Listy do M" wybieram ale nie wiem dziś albo w niedzielę - jutro mam imprezę Lubego i muszę posprzątać i gotować zacząć troszkę ;-) a mi się nie chce :-D
mnie tam nic nie kopie :wściekła/y::-(
a do kina na Contaignon...nasi panowie na listy nie daliby sie namowic a i ja nie przepadam za polskimi filmami tego typu,ALE slyszalam same dobre opinie o tym filimku.

hej ja zaraz zbieram sie do dentysty ,
Ale mam dziś spadek energii :confused2:
powodzenia u dentysty i na podniesienie energii polecam maliny na cieplo :-D

Witam!

o widze ze mata-kow po 4 jeszcze nie spala a ja o 3 oczy w 5zl i leze, hmm chyba dzis pelnia byla

oj dokładnie, M wstawał po 4 do pracy, to jeszcze nie spałam, a Dobrusia rześko wstała po 6 i żegnaj spanie :sorry2: dała mi chociaz poleżec i doszłam do siebie. Nawet nie wiedziałam, że pełnia była, bo u nas 2 dni była non stop mgła przez cały dzień... a teraz mgły nie ma - za to kropi deszcz....

Hej Kobietki :-)

Ja od 6:00 na nóżkach dziś - byłam na pobraniu krwi, zasłodziłam się :-D:-D:-D:-D a teraz czekam do 9:30 i idę na 2 pobranie... najgorsze , że nic napić się nie mogę nawet :sorry2:

Czy Was Dzieciątka też kopią w dół brzucha - ja nie dokładnie wiem gdzie jest szyjka ale wczoraj wydawało mi się, że Zuzanka obrała sobie dane miejsce i waliła non stop:sorry2: czy jest możliwość, że przez kopy szyjka zacznie się otwierać? czy niech sobie kopie a i tak jej nic to nie da??:-D

Lina a blisko masz ośrodek, bo podczas obciążenia glukozą dłuższe spacery nie wskazane :sorry2: u nas ośrodek od 8 czynny, zanim małą odstawie do przedszkola i sie tam doczłapię będzie jakoś 8.20, więc dopiero przed 11 coś zjem :baffled:

Co do kopania w dole... ja przede wszystkim tam czuje kopanie, czasem wyżej i jest wszystko ok :tak: ale tak jak Mini pisze raczej nie ma szans, żeby dziecko cokolwiek tym kopaniem zdziałało ;-)

mi też się dziś nic nie chce, ale mam nadzieję, że się rozkręcę bo sporo rzeczy jest do zrobienia w domu...

Miłego dzionka życzę :-)

Mata ośrodek bliziutko - w młodszych czasach jego ściany za bramkę robiły :-D:-D - strasznie Ci współczuję tej bezsennej nocy... a do 11:00 bym miała problem, żeby wytrzymać - dlatego z samego rana się poczłapałam :-)

Cześć Dziewczyny,

Witam się z rana i uciekam, bo dzień napięty mam:
-lekcja języka hiszpańskiego (uczymy się z małą niunią w brzuchu:-))
-potem ploteczki z koleżanką na mieście i obiadek
- zakupy na ten długi weekend z M
Obym dała radę, bo brzucho coraz większe i ciężko. Ale póki energia jest to trzeba korzystać.
Aha i spróbuję zrobić chlebek/ciasto bananowe z przepisu, oby wyszło.

Buziaki dla mamuś i maleństw.

Ajako – no właśnie mi też tak dziwnie z myślą o synku. Tez myślę – jaki będzie, że trzeba go wychować na mężczyznę, a nie synalka mamusi J Pocieszam się tylko, że dziewczyny u mnie w pracy, które mają synów – z przerażeniem myślą o dziewczynce. Pewnie jak się urodzi i właczy się prawdziwy instynkt macierzyński, to będziemy się cieszyć.
Pinula – ja przed ciążą, to wręcz mówiłam o sobie, że jestem nałogową jadaczką chipsów, a teraz nagle przychodzą mi do głowy słodycze. Do tej pory w ogóle nie miałam zachcianek.
Mata – Emilka treż miała wymioty wirusowe i nam lekarz kazała zastosować trzydniowa dietę: bez surowych warzyw i owoców, słodyczy i smażonego, więc z tymi słonymi krakersami bym uważała. Ja dawałam sucharki na przekąskę.

Jestem w pracy i okropnie mi zimno. Ustawili piec tak, że kaloryfery są ledwo letnie. Ja jestem zmarźlak i denerwuje mnie, że mam wysiedzieć w takiej zimnicy prawie 8 godzin… Oj szybko muszę pozałatwiać sprawy i uciekać na zwolnienie. Miłego dnia wszystkim życzę!

Cześć.
Od rana awantura.
Szkoda słów.
Jadę zaraz do miasta, potem może się zmobilizuję do lukrowania pierników.

Miłego dnia - niech będzie dla wszystkich pomyślny.

reklama
Wróciłam :-):-):-):-)

Nie dość, że załatwiłam już wszystko to i zdążyłam wtrząsnąć całą paczkę śledzi w sosie musztardowym :-):-):-) ależ byłam głodna a one aż uśmiechały się do mnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D

A ciągle pełna energii jestem (oczywiście nie do sprzątania i gotowania :sorry2:) - polatam po necie i zbieram się to może jakieś zakupki zachaczę :-):-):-)

Do góry