reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

mam 3 pary legginsów ale chodzę w 2 na okrągło więc mi się ciut poprzecierały, to pewnie kupię jeszcze z jedne ale jestem zadowolona bo mam 2 pary spodni ciążowych, tuniki i buzy od przyjaciółki (wypożyczone) więc jak coś będę kupowała to dlatego, że mam takie widzimisię
jakoś zapominam o mówieniu do Dzidzi ale teraz się poprawię :tak:

reklama
hej kobiety!
wczoraj w calym beznadziejnym dniu i humorze mialam fajny wieczor i wrocilismy z mezem do domu kolo 1.00
muzyka,taniec,przyjaciele-super :-)
dzis piekna pogoda sie zapowiada wiec bedziemy spacerowac:tak:

Tylko zastanawia mnie to bardzo ze na ulotce pisze ze nie stosuje sie ich pod czas ciazy!
xenny tez podobno nie a mnie lekarz pozwolil

No to schodki zrobione - wyszło wszystko cacy, lepiej nawet niż pierwowzór i taniutko - baaaaaardzo siem cieszem :-D:-D:-D:-D:-D
fsjnie ze skonczone. ja wcinam kilogramami mandaryny i cos widze ze odczuwam zgage co jakis czas..ale co tam
hejjj
Byłam w szpitalu . Pojechałam sprawdzić bo jednak ból całkiem nie ustąpił więc dla czystego sumienia pojechałam .... PORAŻKA ...
Pan doktor zbadał mnie ginekologicznie i wszystko tam na szczęście jest ok , no ale łożyska mi nie sprawdził ( najbardziej właśnie obawiam się tego odklejania ) bo nie zrobi mi USG jak nie będę przyjęta na oddział :no:
To mi właśnie zaproponował leżenie na oddziale bez zbadania czy wszystko jest ok ...
więc pojechałam do domu ...
Jak jest u was w szpitalu ?? Jak coś jest nie tak to was badają i robią USG czy każą wam zostać na oddziale ????
u nas jesli wszystko dobrze puszczają do domu...ale na pewno badaja i robia usg

dzięki dziewczyny ... widzę że z tym USG to standard ... Mnie położne mówiły że jak bym przyjechała z wypadku albo z ostrym bólem brzucha to musieli by mi zrobić ( tzn jak bym była skierowana z izby przyjęć ) a jak się sama zgłosiłam to jedynie mogą mi zaproponować to przyjęcie na oddział ...
I tak miło byłam zaskoczona położnymi ... spodziewałam się wrednych bab a były strasznie miłe i bardzo pomocne
Kindzia nie wiem co Ci lekarze szpitalni mają za manierę ale jak byliśmy na konsultacji laryngologicznej u ordynatora ( jak Borys był chory na uszy) to też mu pakował łyżkę do gardła i kazał go trzymać :szok: zamiast powiedzieć do Borysa otwórz buzię ... a bez problemu to zrobił jak ja mu powiedziałam .

Angel pochwal się efektem pracy fryzjera .. Ja się też wybieram na jakieś ścięcie ale ciągle odwlekam bo nie mam pomysłów :sorry:

Pinula
jak mąż zareagował na blokadę ??

witam w niedzielny leniwy ranek
Angel pochwal sie kolorem,czasem mnie korci zmienic moj naturalny ale...cale liceum farbowalam zmienialam wydziwialam i powiedzialam basta tak mi wlosy zaczely wypadac,stwierdzilam jak siwe beda to zaczne:)

Mini
lepiej dla spokoju zro sobie usg, mnie tez pobolewa lewy jajnik ale ja w srode mam pol. usg wiec licze ze sprawdza to i owo.Hutro ide znowu do lekarza bo puchna mi tak okropnie stopu do kostek zreszta na twarzy tez widac i boli mnie to, w nocy sie budze i dretwieja mi rece od lokcia po palce, w ciagu dnia nie moge utrzymac kubka czy ksiazki, licze ze dostane zwolnienie, mam taka nadzieje i za 3 tyg zakladaja mi holder

Wczoraj caly dzien odpoczynek, dzis planuje maly spacer do parku mam nadzieje ze nie bedzie tylko padac.Przepraszam ze tak zadko jestem z wami,czyta czytam ale po pracy czasem nie wiem co napisac taka rozbita i zmeczona jestem

Ewstra a nie chciałabyś troszkę po odpoczywać przed rozwiązaniem :-) praca nie zając nie ucieknie:-) tak mówi moja ginekolog :-)złota kobieta :-D

Dzien dobry. Ja juz musiałam sie podnieść z łożka, żeby mąż mógł trochę pospać , bo tylko kaszle i kaszle i dusze się:-/ A jego też zarazilam, bo boli go gardło. Wczoraj byłam nie dożycia, i cały czas lezałam i nie miałam siły nawet kompa odpalić.

Angel czekamy na zdjecie włosków:-)

Pinula dobry patent z ta blokadą, chyba też będę musiała taką założyć:-)

Mini dobrze ze po badaniu wszytko ok, a dla swojej pewności i żebyś sie nie denerwowała zrób usg

Ewestra powodzenia na połówkowym w środę

witam was
umnie nicka minela tragicznie prawie wogole nie spalam a to dlatego ze wczoraj mialam malutkie plamienia przestraszylam sie :-( kompalam sie i zauwazylam krew tak nieduzo no ale jednak byla zachwile znowu doslownie sie poplakalam szybko wyszlam z wanny i polecialam do meza blada jak sciana,Od tych dwoch sladow krwi mam spokuj ale i tak sie boje jak ide do wc to asz sie cala czese ze zobacze krew na wkladce naszczescie zakazdym razem jest czystko.Mysle ze to przez ciepla wode albo moze zadlugo siedzialam sama juz niewiem a to bylo takie jakby jeden malutki skrzep a 2 raz to taki przezroczysty sluz z niewielka iloscia krwi oczywiscie odrazu soie przypomnialam jak mi czop odchodzil wiec cala noc myslalam co to niewybaczyla bym sobie jak by cos mojej kruszynce sie stalo przez moje siedzenie w wannie :(

dziendobry dziewczyny :)
u nas pogoda super, ale jeszcze chyba poleniu****e troche, pozniej zabiore burki na spacer. Wogole to sunia moja dostala cieczki (1,5 miesiaca wczesniej) i wyglada na to ze w styczniu bedziemy miec szczeniorki

angel- wrzuc foto koniecznie, ja tez chcem isc do fryzjera i sie zastanawiam nad czerwonymi wlosami... teraz mam blad pasemka a naturalnie czarne jak smola...

bozienka- kochana ty uwazaj na siebie, moze zadzwon do gina i mu powiedz o tej sytuacji, moze wymaga to kontroli?

Ostatnia edycja:
kamila wiesz juz sie nic niedzieje od wczoraj zadnych plamien zadnego nic a tamto to bylo naprawde malutkie ilosci narazie leze i nie zamierzam wychodzic z wyrka jedynie do wc :) poczekam jeszcze wrazie czego jutro pojde do mojego lekarza niech mnie zbada,z synkiem to samo mialam zaciepla kompiel i wyladowalam z plamieniami w szpitalu ztym ze po ostygnieciu wsyztsko zniklo ;) ale swoje przelezalam standardowe 3 dni ;-)

reklama
Witam Marcóweczki...

Ja dziś wstałam w takim humorze, że bez kija nie podchodz... Całą noc spać nie mogłam, śniły mi się totalne głupoty typu dziecko o wielkości ziarnka grochu i ja się miałam nim opiekować a niestety nie potrafiłam... czego efekt był wiadomy spłakałam się w nocy przez sen dopiero jak wstałam i mała troszkę się poruszyła to spokojniejsza się zrobiłam... głupie sny

hejjj
Byłam w szpitalu . Pojechałam sprawdzić bo jednak ból całkiem nie ustąpił więc dla czystego sumienia pojechałam .... PORAŻKA ...
Pan doktor zbadał mnie ginekologicznie i wszystko tam na szczęście jest ok , no ale łożyska mi nie sprawdził ( najbardziej właśnie obawiam się tego odklejania ) bo nie zrobi mi USG jak nie będę przyjęta na oddział :no:
To mi właśnie zaproponował leżenie na oddziale bez zbadania czy wszystko jest ok ...
więc pojechałam do domu ...
Jak jest u was w szpitalu ?? Jak coś jest nie tak to was badają i robią USG czy każą wam zostać na oddziale ????

Mini u nas w szpitalu jest cennik prywatnych usług i jak coś jest nie tak wchodzę i z miejsca mówię, że ma być badanie i usg , jeśli będzie źle kładą mnie na szpital a jak jest ok to za wszystko zapłacę... Chyba, że jest mój doktorek to wtedy nie płacę...

Doczytałam mniej więcej wszystko. Mężowi założyłam blokade rodzicielską :p heheh więc mogę spokojnie isc spac tymbardziej że od rana znowu przygoda :( ze szkołą :( buuuuu
miłej nocy wszystkim i jutro jeszcze lepszego dnia. Buziaki dla wszystkich :*

Pinula
mam nadzieję, że szybko Ci minie a co do blokady rodzicielskiej chyba też ową założe bo już szału dostaję :wściekła/y:

Do góry