reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej
dziewczyny yule pisalyscie,ze nie nadrobie wszystkiego ostatnie dwa dni przeczytalam i juz zapomnialam co bylo...zapisalam sie do dentysty uwaga termin mam na styczen:).Wrocilismy wczoraj z naszej 3 dniowej wyprawy byl tak milo,pogoda mokra ale i tak wszystko wyszlo super. Za tydzien usg i juz nie moge sie doczekac i kolejna dolegliosc mam ,opuchniete stopy-kostki ,a to dopiero polowa i trosze mnie to martwi.Wiec za tydzien ide do lekarza moze cos poradzi,czekam tez na list ze szpitala bo mam mniec zalozony holter,bo jedna problem z cisnieniem jest i lekarz chce byc pewny jakie sa skoki w ciagu doby i dobierze leki odpowiednie.dla tego sie boej ze te puchniecie zwiazane z tym cisnieniem ech..Za 3 tygodnie mam urlop bo juz padam,no nic ale do stycznia musze pracowac

reklama
Właśnie przyszły mi probki z musteli:-)
-kojacy balsam dla dzieci"spokojny sen"
-krem ochronny
-krem przeciw odparzeniom
-i dla mnie intensywnie dzialajacy krem na rozstepy i niebiska kosmetyczka
Strasznie szybko to wszystko przyszlo w tamty tygodniu sie logowalam:-)

Ja kupuje ten prenatal complex wlasnie dzisiaj kupilam i kwas foliowy
Ale że kwas foliowy osobno? Po co?

Ja w ogóle nie wiem, czy mi brzuch twardnieje czy nie. Raz na jakiś czas mam taki skurcz jak na okres, ale to jeden na tydzień, więc obstawiam, że to raczej normalne. A z trwadnieniem... No jest czasem twardszy, ale właściwie dopóki nie dotknę to tego nie odczuwam:confused:.

Ja w ogóle nie wiem, czy mi brzuch twardnieje czy nie. Raz na jakiś czas mam taki skurcz jak na okres, ale to jeden na tydzień, więc obstawiam, że to raczej normalne. A z trwadnieniem... No jest czasem twardszy, ale właściwie dopóki nie dotknę to tego nie odczuwam:confused:.

kazał mi tez brac oddzielnie dlatego ze przed ciaz ani na poczatku ciazy nie bralam powiedzial ze nie zaszkodzi wiec biore:-)

Tricia twardnienie brzucha mi trochę przypomina wzdęcia , napina Ci się tak i nie jest to przyjemne uczucie ale za chwilę przechodzi :tak:

Tunia super , to chyba ja też wyślę :rolleyes:

kazał mi tez brac oddzielnie dlatego ze przed ciaz ani na poczatku ciazy nie bralam powiedzial ze nie zaszkodzi wiec biore:-)
O, przyznam, że nie spotkałam się z czymś takim. Większość lekarzy twierdzi, że kwas foliowy to tylko przed i w 1 trymestrze ma znaczenie, a potem to już i tak nic nie zmieni. Zresztą w tych witaminach dla ciężarnych najczęściej i tak jest folik.
Kurcze śmiesznie tak z tymi lekarzami. Jak ktoś chodzi do dwóch i każdy mówi co innego, to można dostać świra pewnie:-D.

Ja się zastanawiam, czy jak do Polski polecę, to się nie przejść do lekarza, żeby mi sprawdziła jak się młoda po podróży trzyma, ale jeszcze trafię na lekarza z innym podejściem niż moja tutaj i tylko się zestresuję;-).

A ja mam panikę zaczęło mnie kłuć bardzo nisko takie promieniowanie :(i położyłam się i leżałam było ok a potem znowu i bardziej.Zadzwoniłam do lekarza kazał 2 no-spy i jak nie przejdzie to jechać do szpitala.Pytał się czy robiłam coś dziś ale ja pojechałam z moim tylko 40 km do innego miasta chwilkę w urzędzie i do samochodu i potem byliśmy u babci parter odpoczęłam i do domku aż mi się płakać zachciało:-( nie sprzątałam nawet obiadu nie robiłam:( za ile zacznie działać no-spa???
bedzie dobrze , jedz sobie magne a przez pare dni nospe forte lub nospe zwykla;] i bedzie odbrze ;] w srode idz do gina niech zobaczy jak tam szyjka ;] bedzie dobre glowa do gory

co do kwasu foliowego - to u mnie lekarz mowi ze do 25 brac, apotem jesli klopot z krwia to brac na przmeian z zelazem zeby sie nie zatkac bo kwas foliowy na krew tez ma wpływ ja do 25 tc mam brac kwas foliowy 5 mg to jest chyba najsilniejsza dawka

Ostatnia edycja:

wiekszosci nie czuc twardnienia brzucha tylko jak sie go dotknie ;] mi twardnieje po zjedzeniu obfitego posiłku

reklama
Do góry