reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej
dziewczyny yule pisalyscie,ze nie nadrobie wszystkiego ostatnie dwa dni przeczytalam i juz zapomnialam co bylo...zapisalam sie do dentysty uwaga termin mam na styczen:).Wrocilismy wczoraj z naszej 3 dniowej wyprawy byl tak milo,pogoda mokra ale i tak wszystko wyszlo super. Za tydzien usg i juz nie moge sie doczekac i kolejna dolegliosc mam ,opuchniete stopy-kostki ,a to dopiero polowa i trosze mnie to martwi.Wiec za tydzien ide do lekarza moze cos poradzi,czekam tez na list ze szpitala bo mam mniec zalozony holter,bo jedna problem z cisnieniem jest i lekarz chce byc pewny jakie sa skoki w ciagu doby i dobierze leki odpowiednie.dla tego sie boej ze te puchniecie zwiazane z tym cisnieniem ech..Za 3 tygodnie mam urlop bo juz padam,no nic ale do stycznia musze pracowac

reklama
Właśnie przyszły mi probki z musteli:-)
-kojacy balsam dla dzieci"spokojny sen"
-krem ochronny
-krem przeciw odparzeniom
-i dla mnie intensywnie dzialajacy krem na rozstepy i niebiska kosmetyczka
Strasznie szybko to wszystko przyszlo w tamty tygodniu sie logowalam:-)

Ja kupuje ten prenatal complex wlasnie dzisiaj kupilam i kwas foliowy
Ale że kwas foliowy osobno? Po co?

Ja w ogóle nie wiem, czy mi brzuch twardnieje czy nie. Raz na jakiś czas mam taki skurcz jak na okres, ale to jeden na tydzień, więc obstawiam, że to raczej normalne. A z trwadnieniem... No jest czasem twardszy, ale właściwie dopóki nie dotknę to tego nie odczuwam:confused:.

Ja w ogóle nie wiem, czy mi brzuch twardnieje czy nie. Raz na jakiś czas mam taki skurcz jak na okres, ale to jeden na tydzień, więc obstawiam, że to raczej normalne. A z trwadnieniem... No jest czasem twardszy, ale właściwie dopóki nie dotknę to tego nie odczuwam:confused:.

kazał mi tez brac oddzielnie dlatego ze przed ciaz ani na poczatku ciazy nie bralam powiedzial ze nie zaszkodzi wiec biore:-)

Tricia twardnienie brzucha mi trochę przypomina wzdęcia , napina Ci się tak i nie jest to przyjemne uczucie ale za chwilę przechodzi :tak:

Tunia super , to chyba ja też wyślę :rolleyes:

kazał mi tez brac oddzielnie dlatego ze przed ciaz ani na poczatku ciazy nie bralam powiedzial ze nie zaszkodzi wiec biore:-)
O, przyznam, że nie spotkałam się z czymś takim. Większość lekarzy twierdzi, że kwas foliowy to tylko przed i w 1 trymestrze ma znaczenie, a potem to już i tak nic nie zmieni. Zresztą w tych witaminach dla ciężarnych najczęściej i tak jest folik.
Kurcze śmiesznie tak z tymi lekarzami. Jak ktoś chodzi do dwóch i każdy mówi co innego, to można dostać świra pewnie:-D.

Ja się zastanawiam, czy jak do Polski polecę, to się nie przejść do lekarza, żeby mi sprawdziła jak się młoda po podróży trzyma, ale jeszcze trafię na lekarza z innym podejściem niż moja tutaj i tylko się zestresuję;-).

A ja mam panikę zaczęło mnie kłuć bardzo nisko takie promieniowanie :(i położyłam się i leżałam było ok a potem znowu i bardziej.Zadzwoniłam do lekarza kazał 2 no-spy i jak nie przejdzie to jechać do szpitala.Pytał się czy robiłam coś dziś ale ja pojechałam z moim tylko 40 km do innego miasta chwilkę w urzędzie i do samochodu i potem byliśmy u babci parter odpoczęłam i do domku aż mi się płakać zachciało:-( nie sprzątałam nawet obiadu nie robiłam:( za ile zacznie działać no-spa???
bedzie dobrze , jedz sobie magne a przez pare dni nospe forte lub nospe zwykla;] i bedzie odbrze ;] w srode idz do gina niech zobaczy jak tam szyjka ;] bedzie dobre glowa do gory

co do kwasu foliowego - to u mnie lekarz mowi ze do 25 brac, apotem jesli klopot z krwia to brac na przmeian z zelazem zeby sie nie zatkac bo kwas foliowy na krew tez ma wpływ ja do 25 tc mam brac kwas foliowy 5 mg to jest chyba najsilniejsza dawka

Ostatnia edycja:

wiekszosci nie czuc twardnienia brzucha tylko jak sie go dotknie ;] mi twardnieje po zjedzeniu obfitego posiłku

reklama
Do góry