reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam Was niedzielnie, u nas też pogoda niezbyt optymistyczna, ale przynajmniej nie pada:) odwiedzili nas teściowie, którzy wybrali się na spacer ( mieszkają niedaleko), posiedzieliśmy i pogadaliśmy, a przyznać muszę, ze teściów mam super;) a wieczorkiem wybieramy się do znajomych na pogaduchy i jakieś jedzonko, bo mamy taki zwyczaj, że robimy sobie jedzeniowe wieczory tematyczne, każdy coś gotuje, lub wspólnie coś pichcimy. Mój mąż na jutro wziął sobie wolne, więc mamy dłuuuuuugi weekend i póki co się nim rozkoszujemy:) buziaki na niedzielę:)

reklama
Pogoda u nas taka sobie..ale malo mnie ona interesuje dzis;/
Jestem nie wyspana i zla jak osa.. Mam wrazenie, ze w domu o ciazy sie pamieta mojej wtedy jak jest wygodnie :/ Skoro juz troszke sie przeforsowalam nie spiac cala noc do 6 rano w kinie, to chyba tak troszke na logike, ze potrzebuje odespac i wylezec.. Nie chodzi oczywiscie o chodzenie na palcach, ale normalne zachowanie - przynajmniej ja nie wyobrazam sobie wstac wczesniej przed kims kto chce odespac i zachowywac sie tak a nie inaczej...No i 10 rano gadanie tudzież wołanie do siebie przez caly dom, piski i trzaskanie drzwiami jak leci, telewizor na caly regulator a co tam... Normalnka odespac 4-5 godzin ciezarnej po czyms takim :/ Po chwili darcie sie z dolu, ze na spacer jedziemy :| No chyba jednak bezemnie.. 3 godziny lezalam i sie meczylam w tym jazgocie!!!!!!! :wściekła/y: wkoncu pojechaly na ten pieprzony spacer obrazone a mnie tak łeb boli od niewyspania, oczy spuchniete.. nie no jakis czeski film poprostu:wściekła/y:

Nie no nie mam slow i sil..

Ostatnia edycja:
u nas pogoda ponura raczej, ale nie pada i podobno wcale nie jest zimno jednak jeszcze się nie odważyłam wyjść w domu
mąż wyjątkowo w pracy, więc siedzimy z moją mamusią i czas nam mija na pichceniu i marudzeniu :happy:
pokazałam się wczoraj przyjaciołom w moim czerwonym ciążowym płaszczu i wszyscy zgodnie zaczęli się zbijać, że z tym brzuchem i w tym kolorze wystarczy mi dać białą brodę i czapkę i mogę robić za św. Mikołaja - głupole wstrętne :rofl2::-D:rofl2: teraz się zastanawiam czy w ogóle pokazać się w tym płaszczu na ulicy
Angel rozchmurz się, najwyraźniej w domu toczy się normalne życie... nic na to nie poradzisz, chyba że powiesz wprost żeby się zamknąć, bo nie możesz spać
villandra karpatka nawet się udała- zwłaszcza, że pierwszy raz robiona :-pnajlepsze, że dzwoniłam do męża, a tam teściowa była i mówi: powiedz żonie, że upiekłam karpatkę, a ja na to: powiedz mamie, ze ja sobie sama upiekłam ona na to: i jej dam, a ja na to: nie potrzeba, dzisiaj ja jej przyniosę (a w duchu dodałam: i niech się ugryzie w d... zadek, bo się prosiłam prawie 2 miesiące)... ależ ta kobieta mnie czasem irytuje, chociaż zasadniczo nie mogę jej mieć nic do zarzucenia, bo mnie uwielbia i zawsze broni i złego słowa nie powie na mój temat (przynajmniej w mojej obecności ;-))

Dzien dobry.
Dzis dzien typu "nie dotykaj mnie nawet kijem!"
No masakra jakas ja wiem ze w ciazy sa humory ale zeby az tak!Moj to nawet niech sie na mnie nie patrzy bo zabije!:angry:
A pogoda sliczna jak zawsze leje pochmurno i gole drzewa za oknem czyli slicznie poprostu:crazy:

heyka
My ze smarkiem po spacerku
tak słonecznie i jesiennie.. ciepełka nie ma ale co tam..
liście w parku zbieraliśmy...

Maruusia to tam w chacie wielkie świeto bedzie, jak zjedziesz, 4 lata to kupa czasu, pewnie wszyscy stesknieni, no i pewnie lepeij cos poszukac na spokojnie, a rodzice dom maja? bedziecie np "pomieszkiewac" na gorze? czy pokoik jest dla Was? jak za osobiste pytania to nie odpisuj.. tak sie tylko pytam, my po przyjedze przez rok mieszkalismy w bloku.

Mini moja sis tez w ciaży, rok młodsza ode mnie, to jej pierwsze. A Twoja sis co bedzie miec?
Moja jeszcze nie wie, ale ona w 13tc, ja mam termin na 8 marca a ona na 10 maja:) 2 miesiece roznicy:)
Ale nigdy z obiadkiem nie przyjeadza, tak jakos...

Kasiurek my tez czasem serwujemy sobie niedzielne obiadki u mamci. I tez ciesze sie wtedy ze nie musze stac przy garach. Uff

Mata zdrowka dla Dobrusi:)

Tunia jutro bedzie lepszy humorek:)

A tym co pichca .. zazdrosze...
ja sie pod tematy nie podpinam bo nic sensownego bym nie napisała.. moze tyle ze moj M bardzo lubi wypieki, ciasta, ciastka i zapach jaki sie unosi po domu, zwłaszcza przed świetami... ale musi sobie do matulki jechac jak chce takowego "powdychac"...

miłego....

Ostatnia edycja:
Perelandra napewno już sie przyzwyczaiły do życia tylko we dwie, no ale proszę cię chociaż takie minimum pomyślenia o drugiej osobie...

No cóż i przez to dzien roboty polozylam sie po 13 i do 15:30 spałam.. Moze za jakis czas wybiore sie do babci - ale jak trafie na i jej zły dzien to chyba sie dzis juz powiesze :angry:

_Lina nie ma sprawy, dziś to ustalę, bo sama muszę też się wreszcie zabrać za wybór termometra:)

:D

co do termometrow to ja moge polecic w 100% Braun Thermo Scan
jest z tych drozszych ale warto bo to inwesytcja na lata
Moja kolezanka uzywa go juz 6 lat i dziala idealnie do tej pory
Ja mam swoj od 2 lat - na poczatku za kazdym razem sprawdzalam dodtkowo temp po pacha tradycyjnym termometrem i nigdy sie nie pomylil - zawsze wychodzi ta sama roznica - u nas 4 kreski wiecej w uchu mierzone Braunem, ale to jest normalne bo temp w uchu jest zawsze wyzsza niz pod pacha.
Dziala juz 2 lata i mialam 2 takie sytuacje jak MIska byla naprawde chora - raz przy infekcji drog moczowych, raz przy wirusie ktory ja zlapal - ze miala temp prawie przez tydzien po prawie 40 stopni, po podaniu srodka przeciw goraczce spadala i zaraz potem rosla powoli do gory ... mierzylam wtedy temp 30 razy dziennie i w nocy jak nie wiecej, uzywajac normalnego termometru bym sie chyba wykonczyla. Thermoscanem mozna nawet w nocy mierzyc, kilka sekund w uszku bez budzenia dziecka :)

no to zareklamowalam - ale mysle, ze warto bo to naprwde SUPER inwestycja :)

a tak jak juz pisalam sprawdzilam i sprawdzam juz od ponad 2 lat u siebie,a przekonala mnie do niego kolezanka, ktora teraz juz uzywa 6 lat, moj brat uzywa ponad rok - wszyscy bardzo zadowoleni :)

Nie narzekajcie na pogodę, u mnie spadł śnieg:szok:. Ale mam nadzieję, że do jutra śladu po nim nie będzie, bo w tygodniu ma być ponad 10 stopni.

reklama
Do góry