reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ajako, jesli mieszkasz w mieście gdzie jest Ikea to polecam Ci super foremki w kształcie zwierzątek, ja je kupiłam w zeszłym roku i są rewelacyjne!!! o te konkretnie :DRÖMMAR Formy do ciasta, 6 szt. - IKEA
jeśli potrzebujesz typowo świątecznych to na pewno w sklepach przed swietami będzie mnóstwo gwiazdek, czapek mikołaja i bałwanków foremkowych:) w internecie też masz wielki wybór foremek, na allegro, w tym sklepie: http://www.aledobre.pl/80,Pieczenie_ciast_ciastek_tortow/2-99,Foremki/, tutaj też http://www.tortownia.pl/dzial,100,wykrawaczki_metalowe.html, a na pewno w każdym supermarkecie na dziale gospodarstwa domowego znajdziesz wybór foremek:)
Służę przepisami na pierniczki, nawet na ekspresowe robione w dzień przed Wigilią:)
wklejam fotke robionych na kolanie ciastek z foremek z ikei:)
2011-09-21 16.07.40.jpg

tu znalazłam jakąs fotkę zeszłorocznych pierników;)
DSC_0930.jpg DSC_0969.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
monika ojoij no to nie fajnie kochana z tymi zebami... fakt a to teraz mega zdorga impreza M. wlasnie poszedl ostatnio 2 razy w tygodniu chodzi... koszty koszty koszty...

Atomowska spotkanie robi Doris - okazalo sie ze onz z Warszawy zgadala sie jeszcze z ktoras dziewczyna z forum :zawstydzona/y:nie pamietam z ktora i umowily sie na jutro o 16 jesli dobrze pamietam w Wola Park - mysle ze jesli masz czxas i ochcote to chetnie Cie przygarna :)

ja wlasnie weszlam na strone Ikea i tam sa takie reczniczki 10 szt za 10 zł Przygotuj się na pojawienie się dziecka w Twoim domu - IKEA ciekawa jestem bo na ogol do wycierania to pieluchy tetrowe ida w ruch chyba... a tu moze faktycznie by sie to sprawdzilo? jak myslicie? co prawda nie wiem jak to wyglada trzeba pomacac ale za 10 zł to po 1 zł wychodzi sztuka....

ajako ja niby mam mamę dość blisko (11Km ) ale pracuje i nie jest w stanie mi pomóc . Też muszę liczyć puki co na samą siebie . Trochę się boje tych poczatków .
Koło lipca teściowa ma już zjechać na stałe i zaoferowała pomoc żebym mogła wrócić do pracy . NO chyba że znowu zmienią tam wiek emerytalny :wściekła/y:. Już w tym roku miała zjechać ale przesunęli o rok

Jutro idę na jogę :-)

ajako, jesli mieszkasz w mieście gdzie jest Ikea to polecam Ci super foremki w kształcie zwierzątek, ja je kupiłam w zeszłym roku i są rewelacyjne!!! o te konkretnie :DRÖMMAR Formy do ciasta, 6 szt. - IKEA
jeśli potrzebujesz typowo świątecznych to na pewno w sklepach przed swietami będzie mnóstwo gwiazdek, czapek mikołaja i bałwanków foremkowych:) w internecie też masz wielki wybór foremek, na allegro, w tym sklepie: Foremki - strona 1 z 10, tutaj też wykrawaczki - metalowe - www.tortownia.pl, a na pewno w każdym supermarkecie na dziale gospodarstwa domowego znajdziesz wybór foremek:)
Służę przepisami na pierniczki, nawet na ekspresowe robione w dzień przed Wigilią:)
wklejam fotke robionych na kolanie ciastek z foremek z ikei:)
Zobacz załącznik 402421

tu znalazłam jakąs fotkę zeszłorocznych pierników;)
Zobacz załącznik 402426 Zobacz załącznik 402427
no no!!!ale cuda:tak:

Kindzia - badanie moczu miałam ok. miesiąc temu i było ok. Ale wiem też, że białkomocz, to już w drugiej fazie zatrucia. Waga też mi jakoś nie skoczyła, ślinotoku brak. Chyba te nogi puchły mi przez podkolanówki - dzisiaj zauważyłam, że od ściągacza skarpetek robi mi się balonik, więc je zsunęłam niżej i nie spuchły tak bardzo.
Amandla - jakby mi tak spuchły nogi, jak temu panu, to bym od razu pojechała na ostry dyżur:) Super foremki i ja się muszę zatem wybrać do Ikea.
Atomówka - super się czyta takie pozytywne posty. A jeśli chodzi o spotkanie, to ja bywam w piątki po południu w Wola Park (zakupy) i Adka miała jutro też tam wpaść.
Ajako - ja też będę miała na 90% cc i też mnie trochę martwi jak to będzie. Mój mąż dlatego teraz się tak spina z pracą, żeby później móc zrobić sobie troszkę wolnego - ale zobaczymy, jak będzie miał zlecenia, to wiadomo, że nie odmówi. Dobre jest to, że ma wspólnika, wiec jak któryś z nich bierze urlop, to drugi dba o o interesy. Do tego ja odbieram Emilkę z przedszkola, a mąż wozi - taki mamy układ, a po cc nie będę mogła dźwigać dziecka z fotelikiem, żeby pojechać po Emilkę, wiec wszystko będzie na jego głowie. Mam też rodziców, co prawda w innej dzielnicy (w godzinach szczytu to godzina jazdy), ale miasto to samo - mama bardzo mi pomagała przy Emilce - właściwie samym tym, ze do mnie przyjeżdżała - nic nie robiła, tylko ze mną była i było mi raźniej.
Pinula - te fioletowe rozstępy na piersiach, to na pewno nie prześwitujące żyłki? Bo żyłki są normalne, a rozstępy podobno są czerwone na początku.
K&M - Adka się coś nie odzywa, więc nie wiem, czy coś wyjdzie ze spotkania, ale jak najbardziej musimy się jakoś umówić - również z Atomówką (jeśli będzie chętna). Moje włosy raczej nie zmieniły kondycji (paznokcie też nie), ale z Emilką całą ciążę w ogóle włosy mi nie wypadały, za to 3 mieś. po porodzie nadrabiały straty...

Dotarłam do domu na 19-tą. Odwiozłam Emilkę do rodziców, bo dzisiaj u nich przenocuje i wracałam do domu ponad godzinę. Okazuje się, że po 18-tej są jeszcze większe korki niż po 17-tej. Dotarłam umęczona okropnie - chciało mi się usnąć jak stałam w tym korku, ale jako kierowca, to nie bardzo mogłam :) Poczytałam, co naskrobałyście od mojego wyjścia z pracy i troszkę odpoczęłam. Mąż znowu dziś późno wróci, bo przenoszą się ze stolarnią w nowe miejsce, a ja chyba pójdę wcześniej spać. Na szczęście jutro piątek, a potem do pracy idę dopiero w środę.

reklama
Do góry