reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Czesc dziewczynki:-)
Mnie tez dzisiaj w nocy brzuch zaczal bolec zrobila sie taki twardy ze szok, czy ja moge tak o sobie sama z siebie wziasc nospe????Czy musze lekarza zapytac?
Bozienka nie denerwuj sie wdech wydech i na luzie:-)wiem ze nie zawsze sie da:-) albo zrob tak jak radzi ajako niech Ci poprstu cos wypadnie wtedy:-)
Perelandra nie przejmuj sie rozstepami bo ja tez je mam zrobily mi sie na biodrach, trudno ale ja sie na to szykowalam widocznie jestem podatna na rozstepy:-)tez smaruje ale jakos nie widze rezultatow napewno zbieleja tylko kiedy:-)
A jak pogoda dzisiaj u Was?Bo u mnie taka zimnica ze szok na dwor sie nie chce wychodzic normalnie...

reklama
tunia jedna nospe jak wezmiesz nic sie niestanie mi pani doktor wytlumaczyla ze nospa niejest szkodliwa (ja sie balam zazywac) a jak jej brac niebede to zacznie mi sie robic rozwarcie i moze byc juz zapozno :( wiec wole teraz brac tak jak zaleca lekarz a nie dobierac sobie do glowy ze cos bedzie nie tak bo potem moge zalowac a z brzuszkiem uwazaj jak sie zacznie powtarzac idz do lekarza bo jets to niebezpieczne

Pierwszy raz mi sie tak zrobilo, ale we wtorek ide na usg wlasnie do swojego lekarza i moze mu powiem o tym wizyte mam 4 listopada, wiec wole mu powiedziec na tym usg.

tunia ja tez tak mowilam a poczekam do wizyty poloze sie itd itd i wyladowalam w szpitalu :( teraz wolalam odrazu doniej isc i sie przebadac ztym ze mi sie tak co godzine stawial brzuch i bolal uwazaj na siebie i dizisaj odpoczywaj jak najwiecej zeby sie niepowtorzylo

tak sobie czytam o tych "wstrętnych teściówkach" ... i na płacz mnie się zbiera, bo mojej nie ma z nami od 2 i pol roku. - Moja teściowa była dla mnie drugą matką... Szkoda, że tak często relacje z teściowymi są "kwasowe". - no ale tak ot już bywa.

U nas noc dosc spokojna, dzien niby lepszy niż wczoraj... ALE ...
jest "ale" więc nie do konca.
Jakoś zaczęłam się stresować przed morfologią poniedziałkową, bo musimy skontrolować PLT czy dalej spadają tak szybko - oby nie.

Zaraz idziemy się powoli szykować na babcine urodzinki...
Kwiatki na tort wyschły pięknie (udało mi się wieczorem lilie naprawić) i trzeba je powtykać ładnie.

Musze podmalowac oko, bo jak kret wyglądam :nerd:

Mam nadzieję, że wasze zdrowie z dnia na dzień będzie coraz bardziej cacy. Udanego weekendowania Drogie Panie i dbajcie o siebie.

W poniedziałek po badaniach mam nadzieję przynieść dobre wieści;-)

... a teraz weekendowy czas dla rodziny. :happy:

Dziewczyny poczułam coś... cholercia ale mi ulżyło... za mocno to nie daje znać o sobie ( w porównaniu z tym co było) ale delikatnie i tak się cieszę :-):-):-):-):-) poczekam na mocniejsze ruchy - jak się nie pojawią do swojego doktorka zadzwonię .... tak przy sobocie a co :rofl2:

Tunia
co do nospy rozmawiałam z położną - jeśli chodzi o dzieci ponospowe to jeśli zażywa się ją normalnie (nie po 4 na dobę cała ciążę) nie ma żadnego nie bezpieczeństwa, każda kobieta w polsce wzięła choć raz nospę w ciąży i jakby to było takie niebezpieczne to całe społeczeństwo byśmy "ponospowe" mieli - tak mi wytłumaczyła - a jak się brzuszek stawia i twardnieje brać - bo można zaszkodzić bardziej dziecku nie biorąc niż biorąc.... Także bez przesady jedna raz na jakiś czas a nawet dwie nie zaszkodzą :-):-) Wszystko z umiarem :tak::tak:

Lina super że poczułaś dzidziusia . To musiała być ogromna ulga ...
Ja też się stresuję jak dłużej nie czuje, albo jak za bardzo dziecko się rusza . Boje się wtedy że coś mu jest ...
Bozienka ja bym chyba dla własnego spokoju wyszła z domu :tak: Mam nadzieję że nerwy Cię nie zjedzą ...

Ciśnienie dziś chyba mam zerowe , idę wychylić jakąś kawę i biorę się za ogarnianie mieszkania i jakiś obiad ...
A wieczorem czeka mnie spotkanie piffkowo-soczkowe z koleżankami :-)

Mini ulga ogromna :-):-):-):-):-):-)

W takim razie życzę udanego babskiego wieczorku ;-);-) tam chyba dzisiaj jakiś leszek albo karmiątko się poleję ;) :-D

Ja dziś też miałam sobie karmi z siostrą machnąć ale po tej całej sytuacji zostanę przy soczku :-):-):-)

reklama
Lina dzięki . Przy tej pogodzie zadowolę się chyba ciepłą herbata :-D i sałatką grecką z chlebkiem czosnkowym ...
A twój dzidziuś pewnie spał sobie , zobacz jaka pogoda paskudna . Nawet Borys pospał mi do ósmej co mu się nigdy nie zdarza :-D

Do góry