reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

laspetunia- wygrzej sie tam dobrze, zeby cie nic nie dopadlo na dobre...
no niestety Kamila, choróbsko dopadło mnie na dobre, cała noc nie przespana, gardło boli i czuje od srodka spuchniete jak nigdy, katar leci z nosa jak woda :/ zęby zaczęły mnie jeszcze boleć ale to zawsze tak mam jak chora jestem :/ własnie zapisałam sie do lekarza rodzionnego wiec na wizyte trzeba bedzie leciec a na 13 do gina :) miłego dnia zycze mamuski!

reklama
witam po weekendzie

bardzo smutny był dla mnie i zabiegany,w sobotę miałam plany aby z mężem wyjśc wieczorem ale nic z tego nie wyszło
pogoda marna i nie chce się nic,trzeba iść na miasto sprawy załatwić

pozdrawiam serdecznie

Hej Kobietki :)

Tunia ja pamiętam :) i napewno się pojawię :) takich okazji nie przepuszczam :)

Muszę się pochwalić :) wczoraj pierwszy raz całkiem samodzielnie upiekłam murzynka (zawsze Mamus wspomagała) i nawet dobry wyszedł (troszkę przesłodziłam ale w sumie ciasto ma być słodkie ). Dla większości z Was to pewnie żaden wyczyn ale dla mnie analfabety ciastowego to naprawdę :) wyczyn jak ta lala ;)

Tylko Mała mi się przy mikserze strasznie wierciła... Chyba się dzieciak na początku wystraszył ale potem już dobrze było :)

witajcie!

Lina gratki! Ja sie też ciesze jak mi ciasto wyjdzie - nawet jak to murzynek zwykły jest, bo mam identyczny talent do pieczenia :-p;-):rofl2:

Omamba wybór wózka zależy od tego jak będzie uzywany - jeśli głównie jeździcie samochodem, a wózek ma byc tylko na krótkie dystanse, to nie ma sensu kupować wielofunkcyjnego, bo te są zazwyczaj cięższe od zwykłych parasolek.
My wózka uzywalismy przez prawie 2 lata - potem mała juz na nogach śmigała długie dystanse. Mieliśmy wilofunkcyjny i spacerówka była dośc masywna. Ale u nas parasolka by nie przeszla, bo mamy kawał dziurawej drogi zanim dojdziemy do chodnika czy asfaltu, więc prasaloką byłaby męczwrnią. Poza tym pod wielofunkcyjna spacerówką był duzy kosz na zakupy ;-) potem nosiłam się z zamiarem kupna lekkiej spacerówki (głównie z tego powodu, że małą zaczynałą coraz więcej sama chodzić i ciężko było nasza spacerówkę do małego auta upchnąć), ale zanim sie zdecydowłam, to mała juz wózka nie potrzebowała ;-)
Teraz gondolkę wykorzytsamy pewnie jakośc przez 6-7 miesięcy, chyba, ze maluch będzie chciał dłużej jeździć (mamy dużą gondolkę z opcją podniesienia oparcia), potem zimę naszą spacerówką czołgiem (żadne śnieg czy zaspa nie strzaszne), tylko, że spcerówka już wysłuzona, więc na wiosnę pewnie kupimy coś lżejszego.

Lastpetunia zdrówka! Mam nadzieje, że szybko się wykurujesz! Powodzenia na wizycie!

mała dziś nieco lepiej, tylko zchrypnięta wstała (ja z reszta też). U nas dziś potwornie zimno a do tego tak ponuro, że nic tylko kłaść się do łóżka... zaraz pójde chyba zobaczyc czy w piecu jest jakis żar i rozpalę, bo mam pranie dziś robić i dopiero będzie zimooooo w domku...

hej
zdrówka dla Wszystkich chorych :tak:
Tunia ja pamiętam , chyba trzeba będzie założyć nowy wątek :-)

Ivi Fajny pomysł z łóżeczkiem piętrowym . W razie czego jak się boisz możesz dla pewności zamontować taką barierkę
VIKARE Barierka ochronna - IKEA
Moja siostra tak ma i fajnie się sprawdza :tak: Ja mam łóżko już z barierką bo to akurat jest góra piętrowego :tak:
Mnie się bardzo podoba takie łóżko , można zrobić jednopiętrowe i dwupiętrowe :tak:
KURA Dwustronne łóżko - IKEA

Lina
gratuluje pierwszego samodzielnego murzynka :-D Ja jak miałam fazę na pieczenie to piekłam też indianinka :-) zamiast kakao dawałam cynamonu ;-)

Bożenka
jak po badaniach ??

ja juz po badaniach oczywiscie nieobylo sie bez czasniecia zyly :( ta babka juz boi sie pobierac krew odemnie zawsze szczeli :( masakra teraz leze w luzeczku i cos czuje ze zaraz zasne i chyba lapie mnie goraczka,zrobilam ten syropek z czosnkiem miodem cytryna wsyztsko bylo dobrze dopuki go niesprobowalam wzielam jedna lyzeczke i wyladowalam w kibelku :( masakra jakie to niedobre niedam rady tego pic. JUTRO DOO LEKARZA ALE SIE CIESZE I ZARAZEM DENERWUJE

Mini podoba mi się to ikeowskie łózko, z tym, że w przypadku robienia piętrowego materac lezy na podłodze, a my na parterze mieszkamy i podłoga zimna... ja się zastanawiam na takim rozwiązaniem Łóżko piętrowe KACPER B 3-os.INTER-BABY NOWOSC (1848891664) - Aukcje internetowe Allegro sa różne modele takich 3-osobowych więc na pewno znajdzie się coś odpowiedniego ;-) no i można rozłożyc na dwa osobne łóżka i zdemonowac barierki :tak:

Bozienka Ty sie masz z tymi zyłami... ja idę w przyszłym tygodniu na badanie, a za 2 tyg na wizytę :-)

Mini właśnie wiem, że jest niskie, no ale cos za coś - z takich 3-osobowcyh tez mozna na niskie trafić. A wolę 3 osobowe z 3 spaniem w szufladzie, bo mniej miejsca zajmuje, a nigdy nie wiadomo czy to 3 spanie dla kolejnego malucha się nie przyda ;-)

a ja miałąm rozpalić, a okazało się, że do węgla nie sięgnę, a drewna już nie ma :confused2: no nic, zaraz chyba żelazko odpalę, poropasuję a przy okazji nieco zagrzeję ara powietrze :sorry:

reklama
Cześć dziewczyny! ja dziś w pracy :(a po pracy - dentysta! ;)

mata - własnie o takim łóżku myślę:) bo przecież nie muszę od razu piętrusa rozkładać! :)

bozienka - ja w piątek bylam u wampirków i mam niezłego krwiaka na ręku... wyniki też spadły wiec zobaczymy czego się w środę dowiem;)

Do góry