reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

o te spanie starszaków pytałam bo ja chciałabym już teraz - znaczy ok stycznia - kupić takiego piętrusa rozkładanego, jedną część złożyć i "przenieść" Tymka na to łóżko, a niemowlęce zostawić dla drugiego :) A jak drugie podrośnie to złoży się drugą część "piętrusa" i z głowy;) Ja uważam że młody spokojnie da radę spać na "dorosłym" wyrku, ale coś moje otoczenie jest tego niepewne.....

Ivi - własnie o tym samym myśle!! tylko właśnie ja nie wiedziałam czy można rozłożyć tylko np. na razie dolne łóżko co by było dla Jadźki na razie, a jak drugie podrośnie to by się zrobiło piętrowe.... ja myślę tak styczeń-luty kupić jakieś łóżko. za 2 lata myślę pójdziemy na "swoje" więc piętrowe jak znalazł do pokoiku dzieci.... a tu mamy mało miejsca w tym jednym pokoiku i myślę jak to urządzić żeby dało się okręcić i dzieci miały miejsca troszkę do zabawy...Bo wiecie ja tu u teściów, to na razie mamy jeden pokój który jest sypialnią,pokojem dziennym,bawialnią,gościnnym,pracownią eeeee ogólnie spełnia wszystkie funkcje oprócz łazienki i kuchni hehe

co do wózka - ja mam gondole<i można spacerówke zrobić> po Jagodzie (kupiłam od znajomych, używali go 5mc i ode mnie chcieli tylko 150zeta) jest dość ciężki i masywny, na wielkich dmuchanych kółkach,ale ja mam 2 schodki do domu i mieszkam na wsi,wszędzie dookoła polne drogi do spacerowania więc mi takowy pasuje.
Jedyne co Wam mogę poradzić odnośnie wózków to jak chcecie kupić przez internet to najpierw idzcie do sklepu i sobie go dokładnie obejrzyjcie (jak mieszkacie na piętrze,w bloku itp. to musi być lekki, popatrzcie też na długość gondoli bo kumpela miała krótką,a mały był dość długi no i musieli po 4mc wymieniać:eek:)
No i ja jeszcze mogę powiedzieć tyle, że dodatkowy plus tego mojego dość dużego wózka,to właśnie możliwość zrobienia takiej spacerówki, mimo,że Jagoda w zimę już ładnie siedziała,to lekką spacerówkę typu laska, kupiłam dopiero jak już była ciepła wiosna. Bo w tym pierwszym wózku miała więcej miejsca i byłą super zastawiona od mrozu i wiatru:)

reklama
helooo kobitki!

Lina- gratulejszyn murzynka, pewnie juz zjedzony!ja tez sie ciesze jak mi jakies ciacho wyjdzie, bom mega niezdolna w tym temacie:-D

lastpetunia- oj bidulko, ale Cie nasze slaskie powietrze zalatwilo:-( zdrowka kochana, lez pod kocykiem, musisz wylezec nie ma rady. Na wybory zdazyliscie?;-)

mata- mała w przedszkolku??
ja jestem zachwycona...dopiero ponad miesiac chodzi, a juz sie bawi popoludniami w przedszkole i jestem w szoku, bo co chwile slysze jak siedzi i sobie spiewa jakies piosenki, albo wierszyki z przedszkola:szok::-D mam nadzieje, ze moj synek bedzie rownie bystry;-):-D
jak łazieneczka? kiedy finisz?

mini- Ty jestes kobietka w wersji mini, wiec lejdz!!!! nie zaszkodzi Ci!!

ja wczoraj na czas basenu mojej rodzinki zostalam odstawiona do kumpeli, ktora jest w ciazy, bedzie rodzila miesiac przede mna i tez musi lezec, bylysmy w szoku jak nam sie brzuchy roznia (ona na corke- w koncuuuu- 4 ciaza) a ja na tego synusia, a wiec zgadza mi sie ta teoria z brzucholkami.
aaaa no i w ogole jestem w szoku jak mi ten brzuch wywalilo w przeciagu tygodnia, szok! i taki do przodu sie robi, fajnie, moze mi w biodra nie pojdzie :-D:-D

tunia- pamietam o wtorku, zalozymy watek pt. panienski tuni? czy na naszym bedziemy obgadywac chlopow??:-D

ivi- moja corcia spi w doroslym lozku (ale w wydaniu dzieciecym tzn. wezsze i krotsze) jak tylko skonczyla 2 latka, nigdy nie spadla i spi jak krolowa, kocha swoje lozko!
my zrobilismy prawdziwa imprezke i pozegnianie z butelkami; butelkowa wrozka zabrala butle a w zamian przyniosla dorosle lozeczko dla ksiezniczki i dodatkowo prezent; domek dla laleczek, mala byla zachwycowna, dlugo o tym kazdemu opowiadala tzn. o odwiedzinach wrozki i prezentach od niej, za butelkami i lozeczkiem niemowlecym wcale nie plakala:-)

Bozienka to nie jest tak źle , w sumie przytyłaś 7 kg to całkiem ładnie biorąc pod uwagę że wcześniej chudłaś :tak:
Mnie lekarki bardziej zwracały uwagę na to żeby za dużo nie przytyć . Raz miała coś popsutą wagę i wyszło mi że przytyłam 3 kilo w ciągu dwóch tygodni to powiedziała mi ze nie dobrze ( choć tłumaczyłam że moja domowa pokazuje inaczej :-p)

Maruusia
odważna decyzja , oby wszystko było po Waszej myśli :tak:

ajako fajnie że Julka tak się zadomowiła w przedszkolu . Mój Borysław też podśpiewuje piosenki , uwielbiam to :-D
Niezły patent z łóżkiem księżniczki :-D

Olavip
ja przeczytałam :-D

Byłam dziś u dentysty dopytać się czy jako kobieta ciężarna mam przywileje z NFZ ale niestety nie bardzo :-(
Dla kobiet w ciąży refundacja jest tylko na kanałowe leczenie i czyszczenie kamienia nazębnego .
Ale i tak się umówiłam na czwartek , trochę mi żal dać ponad dwie stówy ale jak mus to mus

dziewczyny mam pytanie...jutro ide do lekarza ale sadze ze i wy cos wiecie :D
wczoraj mialam chyba bardziej z prawej strony macicy taki kłujące skurcze. Nie długie,sekundowe po 3,4x...tak mi sie zdarzylo chyba ze 4x w ciagu dnia...
gdzies czytalam ze sie juz moze cos takiego pojawic ale zawsze lepiej sie upewnic.

MaMicurina ja nie bardzo się orientuje czy to normalne , ale jak nie były bardzo bolesne to pewnie tak
Mnie wczoraj za to bolał jajnik jak przed owulacją i trochę dziwne mi się to wydało

Ajako Dobrusia tez co dziennie nową piosenkę albo zabawę przynosi - uwielbia przedszkole :tak:
a łazienka... ehh szkoda gadać... Przynajmniej kabina zamontowana i możemy się kąpać... M dzisiaj połozy kilka płytek na dole, jutro zafuguje ścianę i będizemy mogli grzejnik zamontować, bo zimno w łazience.... Poza tym szwagier się rozchorował i obudowa rur stoi... a dopóki rury nie będą obudowane i obłożone płytakmi musimy męczyc się bez umywalki i nie zamontujemy nowej toalety (czyli spłukujemy w starej wiadrem :confused2:)... Poza tym sporo pierdół typu wyokńczenie dookoła drwi i okna, parapet, lampa, szafka, konakty... wrrr ten remont nigdy sie nie skończy a gdzie reszta?

Mini może nie będzie tak źle z tymi zębami? Ja miałam w tym tyg. iśc ale znów mi cos po gardle spływa i nie usiedzę dłużej z otwartą buzią...

reklama
Do góry