reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Kasiurek jak dla mnie, to późno :-p, bo poprzednio miałam zanim ruchy poczułam (z początkiem 17 tc ;-))

Dobrusia spi na "dorosłej" sofie odkąd skończyła 1,5 roku - kilka razy się zsunęła (jakiś czas poduszka leżała), ale to jest raptem 15 cm od podłogi, więc nie jakos mega wysoko ;-) poza tym po rozłożeniu na 1/3 długości materaca (a mała zajmuje niecałą połowę długości spania) sa boki sofy, więc musi sie nieźle nawiercić, żeby zlecieć ;-) Jak drugi maluch podrośnie mam zamiar kupić piętrowe z mozliowścia rozłożenia na dwa osobne, z tym, że na dole tak jak Kasiurek ma - dodatkowe wysuwane spanie (co by się nie martwic o miejsce do spania w razie kolejnego malucha, albo marudnych nocy dzieci ;-)). Ale to dopiero gdzieś za 2-3 lata ;-)

reklama
o te spanie starszaków pytałam bo ja chciałabym już teraz - znaczy ok stycznia - kupić takiego piętrusa rozkładanego, jedną część złożyć i "przenieść" Tymka na to łóżko, a niemowlęce zostawić dla drugiego :) A jak drugie podrośnie to złoży się drugą część "piętrusa" i z głowy;) Ja uważam że młody spokojnie da radę spać na "dorosłym" wyrku, ale coś moje otoczenie jest tego niepewne....

my już wykąpani leżymy w wyrku i oglądamy Taniec z gwiazdami...

U mnie wlasnie wczoraj zaczeli grzac jestem przeszczesliwa bo straszny zmarzluch ze mnie:-)
Kobitki pamietacie o wtorku???:-)
ja pamietam i jak nie zapomne to bede z butelka picolo :))))
my własnie wrócilismy z mezem ok godziny temu z weekendu od rodzinki, droga masakra :/ myslałam ze mnie szlak tarfi. Teraz własnie wskakuje do łóżkka sie wygrzewac bo gaedło voli i katar z nosa leje sie jak woda ;/
miłej nockiiiii mamuski!!!

kobietki a mam pytanie do was odnośnie wózka, tyle już o tym myslę i ciągle nie wiem. Zastanawiam się czy lepiej kupić na początek wózek głęboki, a potem jak dziecko zacznie siadać spacerówkę (parasolkę czy jak to się zwie) czy może kupić wózek 2w1(gondola+spacerówka). Ja się skłaniam ku tej drugiej opcji, ale naczytałam się że te wersje spacerowe wózków wielofunkcyjnych są niezbyt dobre, ciężkie i przez to trudno się je prowadzi. zaznaczam, że chciałabym taki wózek 2w1 wykorzystywać przez cały czas aż do kiedy dziecko nie będzie już potrzebować, czyli do ok.3roku zycia. A te parasolki to mi nie się nie podobają, mają takie małe kółka i wydaje mi się że w terenie się nie spisują, ale zauważyłam na ulicach, że większość matek ma zwykłe spacerówki, nie 2w1. Więc jak to jest? Czy jeśli tak wiele matek skłania sie ku zwykłym parasolkom to chodzi tu głównie o to że są lekkie?(że łatwiej w telekomunikacji miejskiej itd) Ja nie jeżdzę autobusami, nie musiałabym go nigdzie wnosić, więc waga wózka nie ma dla mnie znaczenia. Czy w takim wypadku wózek 2w1 będzie odpowiedni dla dziecka? I czy faktycznie tak cięzko prowadzi się np 14kg wózek +waga dziecka? Mnie się zawsze wydawało, że na kółkach to tego nie czuć...
Przepraszam że sie tak rozpisałam ale może Wy pomożecie podjąć decyzję:)

no niedziela minela... ja pol dnia z ksiazka spedzilam :tak:
abed- one mi tez sie barrrrrrdzo podobaja, ale cena juz mniej:crazy:
tunia- ja oczywiscie pamietam o wtorku :-) zazdroszcze ci troszke tego slubu ;-)
mata- ty to exspres z ta siara :szok:
laspetunia- wygrzej sie tam dobrze, zeby cie nic nie dopadlo na dobre...
omamba- ja doswiadczenia nie mam ale kupuje wozek wielofunkcyjny na bank

oomamba my patrzymy na na takie wielofunkcyjne i zwracamy uwagę na to ile waży, ten który nam się podoba tylko 11 kg... ja jeszcze zwracam uwagę jak będzie wyglądał jako spacerówka, bo gondola to gondola... a niektóre spacerówki mi się w ogóle nie podobają... no i zwracamy uwagę z jakiego materiału, czy jest przyjemny w dotyku

reklama
Do góry