reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

mata - ja tez mam tak ze w czjaniku gotuje tyle potrzebuja zarowki mam ledowe w wiekszosci ;] a tez robie taki myk ze gotuje w czajniku i jak mi zostaje to biore do termosa- np jak mlodemu robie butle na noc, albo herbatke rozpuszczalna to z tej wody z termosu i dolewam zimnej odstanej ze dzbanka ;] na noc wylaczam wsyztskie telwziory dekodery i cala restze z pradu ze nie ma nawte na stanndby czy jak sie to tam pisze;]

co do okulisty - to mi badal cisnienie dna oka, ogolnie wzork czy sie nie pogorszyl itd, ja u denstysty bylam na pocztaku ciazy bo kanalowke musialam skonczyc ;]teraz msuze isc zeby mi wbila do karty

acha ktoras pisala ze ma krucho z kasa zeby do zebola isc .......wiec w ciazy jest praktycnzie wsyztsko za darmo -ja kanalowke cala mialam za free z plomabmi światlotwoutwardzalnej, i cala reszte . Ale nie wiem czy tak wszedie jest ??

lece spac dobranoc

reklama
Dentysta u ciężarówek to lekarz nr 2 zaraz po ginekologu:-) ja w lipcu byłam i babka wsadzi la mi jakąś plombę na 6 miesiecy, bo powiedziała ze w 1 trymestrze nic nie można zbytnio robić. Ale pod koniec listopada lecę do Polski więc dentysta jest obowiązkowy. Mnie bardzo bolą dziąsła- niby te szyjki zębowe się osuwają. Ale stosuję pastę merdiol i jest trochę lepiej

jakoś nie miałam kiedy usiąść z Wami dzisiaj, a teraz to już śpicie...
wraca temat dentysty wiec obiecuję zadzwonić w poniedziałek i umówić się na wizytę

mata podziwiam Cię z tym remontem, do tego trzeba mieć anielską cierpliwość... przed naszym ślubem mój brat zaczął remont u nas w domu w lutym - rozwalił ściankę działową, wszystko było kute do cegły.... po czym po kilku tygodniach nadarzyła się okazja żeby wyjechał do pracy za granicę, co też zrobił - zostaliśmy w syfie niemiłosiernym i musiałam kolejne kilka tygodni prosić szwagra, żeby przyszedł skończyć tę rozpierduchę, położyć regipsy, a wcześniej zrobić elektrykę itp. do malowania już znalazłam dwóch gości, którzy mi spierniczyli to i owo, jeden pokój pomalowałam z siostrą i tak oto jakieś 2 tygodnie przed ślubem (który odbyli się w ostatnią sobotę czerwca) było po remoncie; jak sobie pomyślę teraz, że miałabym coś remontować to mam gęsią skórkę

Co do rachunków za prąd, to my spisujemy licznik raz w miesiącu i faktura przychodzi na maila, dzięki temu unikamy tych durnych prognoz i płacimy raz w miesiącu po ok 100 zł, a nie ponad 300 raz na kwartał plus prognozę, moja mama też wyłącza wszystkie urządzenia na noc, żeby nawet kontrolki nie zużywały prądu, a czajnik mamy na gaz :-) A teraz jeszcze oszczędzamy, bo ja dostaję 100% wypłaty, a nie wydajemy na paliwo tyle co wcześniej, bo to ja dojeżdżałam do pracy i w ogóle więcej jeździłam samochodem :-)
ta zgaga mnie wykończy, zwłaszcza że jak mnie dopadnie to razem z nią jeszcze okropne mdłości mam :wściekła/y:
upisałam się za cały dzień to mogę iść spać
pa pa

No nie wierzę - prawie 9:00 a ja pierwsza na BB :) konsumując śniadanko nadrabiam wszelkie zaległości :)

Wkońcu zrobiło się zimno, ciemno i ponuro :) Czuję się świetnie :) już miałam tak dość tych ciepłych dni (czułam się jakbym 5 miesiąc lata w ciąży chodziła ;/ ciągłe mdłości i po 50 metrach zawroty głowy) a teraz :) jak mała dziewczynka dajcie kalosze a będę skakać po kałużach :)

Mam nadzieję, że zareagujecie tak samo jak ja :) wkońcu troszkę można odsapnąć :)

Tunia
ostatniego dnia słonecznego i ciepłego w tym roku życzę w przyszłą sobotę :)

Dzień dobry. ja już tez na nóżkach, a dokładniej pod kocykiem pałaszuje śniadanko. U mnie dopiero 8:-) Później zakupy z mężem, i przygotowanie obiadu, bo przyjaciele przychodzą do nas na obiadek.

Pogoda w Irlandii deszczowa,ponuro i chłodno i przez to się nic nie chce.
Miłej soboty wszystkim ciężarówkom:-)

Perelandra ja sobie ten remont sama wymyśliłam i sppecjalnie do pracy poszłam (nadażyła sie okazja na 4 miesiące), żeby na niego zarobić. A teraz mam dość, no ale juz bliżej niz dalej końca łazienki, potem malowanie, ale to juz luzik (chociaż chciałabym tynk ozdobny :sorry2:). Zobaczymy ;-)

Lina ja w e upały to po spacerku do sklepu ledwo dychałam, a wczoraj jak juz chłodniej to latałam na zakupy, poczta, po małą do przedszkola i nadal pełna energii :tak: dzisiaj chyba będe się brała pomału za konkretne porządki, bo raczej wielkiego kurzenia juz nie będzie - mam nadzieję, że powera dostanę.

Nusia to dziś możesz się czuć u siebie jak w Polsce, bo u nas identyczna pogoda ;-)

Ja wyspana, chyba pomaga mówienie Dobrusi, że duże dziewczyny ładnie spią w nocy - bo rano jak sie obudziła i przyszłam do niej do pokoju to mnie wygoniła z powrotem i powiedziała, że jak będzie się nudzić to do nas przyjdzie :rofl2: M pojechał na zakupy, a ja zaraz idę kuchnie ogarnąć, bo chcę zaraz sałatkę zrobić - obiad dziś z głowy bo teściowa podrzuciła nam w tygodniu gołąbki ;-) jedynie Dobrusi zupke ugotuje, bo ona gołąbków nie jada...

witam sie z wami :) nieodzywalam sie ale jakos niemialam czasu wracalam do domu zmeczona szlam spac wstawalam o 3-4 rano i niemoglam spac dalej wiec same rozumiecie,wczoraj wrocil moj synek :-) i jestem przeszczesliwa :-) oczywiscie nieopuszcza mamusi na krok :) dzidizus tez sie wczoraj z nim przywital dostal kopniaka hehe musialam mu wytlumaczyc ze to niebyl taki kopniak jak sie daje normalnie tylko takie udezenie lleciutki ;) sie zdziwil troszke :) ehh musze was nadrobic ale dzisiaj napewno niedam rady bo musze sie nacieszyc synkiem :)

witam podbilam chyba rekord spalam 11h ja ranny ptaszek.Szybko dziewczyny piszecie .Wstalam sprawdzilam cisnienie i od wczoraj mam wysokie 140/90 co mnie oczywiscie martwi ,polozna mam dopiero w srode, ktoraj z was tez miala skaczace cisnienie? jakie byly zalecenia lekarza jesli moge wiedziec ,jak bylam w pl doktor powiedzial zwolnienie i oszczedzac sie ,natomiast w uk jakos tak chetnie zwolnien nie daja, dowiem sie w srode.Wczorajsze zakupy udane:) bogatsza o 2 pary spodni
Jakis taki humor grobowy moj M wczoraj stwierdzil ze na swieta nie pojedziemy do pl:( oczywiscie chodzi martwi sie cisnieniem i twierdzi ze zaden lekarz mi prawdy nie powie ,ze lot z wysokim cienieniem bedzie dla mnie czyms zlym, no i ceny bileto...

Mini55 - jestem zdecydowana na pieluszki ze wzgledow ekologicznych, jeszcze nie wiem jakie kupie ,ale mysle ze otulacz i kieszonki,tylko nie wiem jaki rozmiar.

dziendobry dziewczyny :))
u nas pogoda tez typowo jesienna, ja na dzies totalny bezplan, poza praniem i podlogami

mata- podziwiam Cie z tym renomtem... ja chyba bym nie dala rady ....
bozienka- super ze masz juz swojego skarba przy sobie
ewstra- ja z cisnieniem Ci nie pomoge, bo ja mam zawsze za niskie...

milego dnia zycze laski

reklama
A ja zakatorzona dalej... zle przespana noc.. coraz gorzej znalesc pozycje do spania, juz pol lezoco na brzuchu sie nie da, trzeba skoltunic koldre miedzy nogami by byla wyzej noga i wygodniej ;)
Jutro urodziny babci, mama imprezka rodzinna.. a potem znowu zamulania..
ehh dzien za dniem blagam pedz szybciej :(

Do góry