reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

mata - ja tez mam tak ze w czjaniku gotuje tyle potrzebuja zarowki mam ledowe w wiekszosci ;] a tez robie taki myk ze gotuje w czajniku i jak mi zostaje to biore do termosa- np jak mlodemu robie butle na noc, albo herbatke rozpuszczalna to z tej wody z termosu i dolewam zimnej odstanej ze dzbanka ;] na noc wylaczam wsyztskie telwziory dekodery i cala restze z pradu ze nie ma nawte na stanndby czy jak sie to tam pisze;]

co do okulisty - to mi badal cisnienie dna oka, ogolnie wzork czy sie nie pogorszyl itd, ja u denstysty bylam na pocztaku ciazy bo kanalowke musialam skonczyc ;]teraz msuze isc zeby mi wbila do karty

acha ktoras pisala ze ma krucho z kasa zeby do zebola isc .......wiec w ciazy jest praktycnzie wsyztsko za darmo -ja kanalowke cala mialam za free z plomabmi światlotwoutwardzalnej, i cala reszte . Ale nie wiem czy tak wszedie jest ??

lece spac dobranoc

reklama
Dentysta u ciężarówek to lekarz nr 2 zaraz po ginekologu:-) ja w lipcu byłam i babka wsadzi la mi jakąś plombę na 6 miesiecy, bo powiedziała ze w 1 trymestrze nic nie można zbytnio robić. Ale pod koniec listopada lecę do Polski więc dentysta jest obowiązkowy. Mnie bardzo bolą dziąsła- niby te szyjki zębowe się osuwają. Ale stosuję pastę merdiol i jest trochę lepiej

jakoś nie miałam kiedy usiąść z Wami dzisiaj, a teraz to już śpicie...
wraca temat dentysty wiec obiecuję zadzwonić w poniedziałek i umówić się na wizytę

mata podziwiam Cię z tym remontem, do tego trzeba mieć anielską cierpliwość... przed naszym ślubem mój brat zaczął remont u nas w domu w lutym - rozwalił ściankę działową, wszystko było kute do cegły.... po czym po kilku tygodniach nadarzyła się okazja żeby wyjechał do pracy za granicę, co też zrobił - zostaliśmy w syfie niemiłosiernym i musiałam kolejne kilka tygodni prosić szwagra, żeby przyszedł skończyć tę rozpierduchę, położyć regipsy, a wcześniej zrobić elektrykę itp. do malowania już znalazłam dwóch gości, którzy mi spierniczyli to i owo, jeden pokój pomalowałam z siostrą i tak oto jakieś 2 tygodnie przed ślubem (który odbyli się w ostatnią sobotę czerwca) było po remoncie; jak sobie pomyślę teraz, że miałabym coś remontować to mam gęsią skórkę

Co do rachunków za prąd, to my spisujemy licznik raz w miesiącu i faktura przychodzi na maila, dzięki temu unikamy tych durnych prognoz i płacimy raz w miesiącu po ok 100 zł, a nie ponad 300 raz na kwartał plus prognozę, moja mama też wyłącza wszystkie urządzenia na noc, żeby nawet kontrolki nie zużywały prądu, a czajnik mamy na gaz :-) A teraz jeszcze oszczędzamy, bo ja dostaję 100% wypłaty, a nie wydajemy na paliwo tyle co wcześniej, bo to ja dojeżdżałam do pracy i w ogóle więcej jeździłam samochodem :-)
ta zgaga mnie wykończy, zwłaszcza że jak mnie dopadnie to razem z nią jeszcze okropne mdłości mam :wściekła/y:
upisałam się za cały dzień to mogę iść spać
pa pa

No nie wierzę - prawie 9:00 a ja pierwsza na BB :) konsumując śniadanko nadrabiam wszelkie zaległości :)

Wkońcu zrobiło się zimno, ciemno i ponuro :) Czuję się świetnie :) już miałam tak dość tych ciepłych dni (czułam się jakbym 5 miesiąc lata w ciąży chodziła ;/ ciągłe mdłości i po 50 metrach zawroty głowy) a teraz :) jak mała dziewczynka dajcie kalosze a będę skakać po kałużach :)

Mam nadzieję, że zareagujecie tak samo jak ja :) wkońcu troszkę można odsapnąć :)

Tunia
ostatniego dnia słonecznego i ciepłego w tym roku życzę w przyszłą sobotę :)

Dzień dobry. ja już tez na nóżkach, a dokładniej pod kocykiem pałaszuje śniadanko. U mnie dopiero 8:-) Później zakupy z mężem, i przygotowanie obiadu, bo przyjaciele przychodzą do nas na obiadek.

Pogoda w Irlandii deszczowa,ponuro i chłodno i przez to się nic nie chce.
Miłej soboty wszystkim ciężarówkom:-)

Perelandra ja sobie ten remont sama wymyśliłam i sppecjalnie do pracy poszłam (nadażyła sie okazja na 4 miesiące), żeby na niego zarobić. A teraz mam dość, no ale juz bliżej niz dalej końca łazienki, potem malowanie, ale to juz luzik (chociaż chciałabym tynk ozdobny :sorry2:). Zobaczymy ;-)

Lina ja w e upały to po spacerku do sklepu ledwo dychałam, a wczoraj jak juz chłodniej to latałam na zakupy, poczta, po małą do przedszkola i nadal pełna energii :tak: dzisiaj chyba będe się brała pomału za konkretne porządki, bo raczej wielkiego kurzenia juz nie będzie - mam nadzieję, że powera dostanę.

Nusia to dziś możesz się czuć u siebie jak w Polsce, bo u nas identyczna pogoda ;-)

Ja wyspana, chyba pomaga mówienie Dobrusi, że duże dziewczyny ładnie spią w nocy - bo rano jak sie obudziła i przyszłam do niej do pokoju to mnie wygoniła z powrotem i powiedziała, że jak będzie się nudzić to do nas przyjdzie :rofl2: M pojechał na zakupy, a ja zaraz idę kuchnie ogarnąć, bo chcę zaraz sałatkę zrobić - obiad dziś z głowy bo teściowa podrzuciła nam w tygodniu gołąbki ;-) jedynie Dobrusi zupke ugotuje, bo ona gołąbków nie jada...

witam sie z wami :) nieodzywalam sie ale jakos niemialam czasu wracalam do domu zmeczona szlam spac wstawalam o 3-4 rano i niemoglam spac dalej wiec same rozumiecie,wczoraj wrocil moj synek :-) i jestem przeszczesliwa :-) oczywiscie nieopuszcza mamusi na krok :) dzidizus tez sie wczoraj z nim przywital dostal kopniaka hehe musialam mu wytlumaczyc ze to niebyl taki kopniak jak sie daje normalnie tylko takie udezenie lleciutki ;) sie zdziwil troszke :) ehh musze was nadrobic ale dzisiaj napewno niedam rady bo musze sie nacieszyc synkiem :)

witam podbilam chyba rekord spalam 11h ja ranny ptaszek.Szybko dziewczyny piszecie .Wstalam sprawdzilam cisnienie i od wczoraj mam wysokie 140/90 co mnie oczywiscie martwi ,polozna mam dopiero w srode, ktoraj z was tez miala skaczace cisnienie? jakie byly zalecenia lekarza jesli moge wiedziec ,jak bylam w pl doktor powiedzial zwolnienie i oszczedzac sie ,natomiast w uk jakos tak chetnie zwolnien nie daja, dowiem sie w srode.Wczorajsze zakupy udane:) bogatsza o 2 pary spodni
Jakis taki humor grobowy moj M wczoraj stwierdzil ze na swieta nie pojedziemy do pl:( oczywiscie chodzi martwi sie cisnieniem i twierdzi ze zaden lekarz mi prawdy nie powie ,ze lot z wysokim cienieniem bedzie dla mnie czyms zlym, no i ceny bileto...

Mini55 - jestem zdecydowana na pieluszki ze wzgledow ekologicznych, jeszcze nie wiem jakie kupie ,ale mysle ze otulacz i kieszonki,tylko nie wiem jaki rozmiar.

dziendobry dziewczyny :))
u nas pogoda tez typowo jesienna, ja na dzies totalny bezplan, poza praniem i podlogami

mata- podziwiam Cie z tym renomtem... ja chyba bym nie dala rady ....
bozienka- super ze masz juz swojego skarba przy sobie
ewstra- ja z cisnieniem Ci nie pomoge, bo ja mam zawsze za niskie...

milego dnia zycze laski

reklama
A ja zakatorzona dalej... zle przespana noc.. coraz gorzej znalesc pozycje do spania, juz pol lezoco na brzuchu sie nie da, trzeba skoltunic koldre miedzy nogami by byla wyzej noga i wygodniej ;)
Jutro urodziny babci, mama imprezka rodzinna.. a potem znowu zamulania..
ehh dzien za dniem blagam pedz szybciej :(

Do góry