reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel. ja tez miałam niebolącą dziurę od...hmmm.... lat;-)
i doczekałam się kanałowego leczenia teraz.

O ja durna, o ja durna, a trza było zęby robić od razu;p

To człowiek się bierze jak to konieczne i pieniądze uciekają z portfela w mgnieniu oka.
nauczka na przyszłosć będzie dla mnie.
Może nauczę się systematycznie chodzić na kontrole do dentysty. Tym bardziej, że dentyste mam świetnego w końcu.

ból po kanałowym juz mija wiec zabieram się do jedzenia, bo się ktoś tam na dole chyba już domaga. Dziś zajadamy się bułeczkami-ślimaczkami z pieczarkami,cebulką,boczusiem i serkiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Asko pogoda za oknem wietrzna , czarne chmury tylko czekac na deszcz :crazy:
Mi katar cała noc dokuczal niesamowicie .. ciagle mi zimno, a spie pod kołdrą i kocem grubym! :no:
Musze sie chyba porzadnie wygrzac..
Dzieki za pamiec! :happy2:

aj z tym dentysta.. wiem ,. ze to moja wina.. ale juz nic nie poradze fobia normalnie :-(

Aha te -30% na ta paczke huggies to skad macie??

Anula - skoro wysłałaś 21.09, to nawet jak wysłali do Zus 22.09 - pewnie zwykłym poleconym, to niestety możesz trochę poczekać.
Termin liczy zus od daty wpływu do nich.
Angel - zdrowiej!

Ja też muszę iść do dentysty, choć myślę, że raczej dla formalności niż na leczenie. Muszę też iść z Emilką na przegląd i fluoryzację. Ciekawe czy w ciąży można fluoryzować zęby, bo mam kupon dla siebie. Jak nie zapomnę to jutro zapytam gina.

kamilaedi ja tez jestem za pierwsza fryzura od poczatku mi sie podobala wiec taka bedzie dzieki kobitki za pomoc:*
Aadka oj bedzie sie dzialo bedzie:-D:-D:-D

Ja ostanio w jakiejs gazecie mialam tego pampersika huggies, widzialam ze w drogeriach ta cala paczka startowa jest za 23 zl sa tam te pampersy chusteczki i czapeczka gratis.

no przebrnelam uffff

wy tempo macie ;]

dziekuje za info odnosnie dupka - pytam sie bo mi gin kazal stopniowo zmiejszac dawke az wyjdzie pol tabletki nadzien brac przez 2-3 dni pol i odstawic calkowicie. wczoraj zaczelam po 1/2 brac i cos mnie kuło ale to przez emocje chyba psiapsiola przyjechala z londyny dzis lepiej ;]

co do mieszkania mamy male )48m2) mamy 3 pokoje ,lazienka z ubikacja. chcemy w przyszlosci te spredac (po generalce) i kupic ziemie a za kase z mieszkania tzw dom segmentowy. MIeszkalismy wczesniej w zabruz ale tam drogie mieskznaie i za 145 tysiecy kupilam mieskznaie w bytomiu w spokojnej dzielinicy wyremontowane i try pokoje ;] a osiedle ciche w smaym lesie super zima dzidi sobie i sarneki przebiegaja pod oknami ahhh super widok ;]

co dopieluch my zuwalismy na pocztaku pampersa, (syn mial 45 cm wiec jakies 3 miesiace bylismy na 1)potem hugisy ale one strasnzie male wychodza i potem juz leciala dada,helen harper, i rosmanowskie - kosmetyki rosmanowskie od pcoztaku mam i nie uczulaja, mialam probki z oliatum,emolium i atoper baby i wsyztskie 3 tak uczulismy mi malego ze myslisli ze ma AZS (atopowe zapalenie skory) na szczescie sama go wyleczylam i do dzis psokoj ;]

co do choinki - to ja mam co rok tą sama - kupilam w praktikerze kiedys ozdoby za pol odarmo na balkon i na choine- ale w tym roku chce robic z synkiem aniołki na choinke (z makaronu)wlasnorecznie i inne ozdoby moja mama ma choinke (ozdoby)od bombek po łancuchy wyszydełkowane (za co dla niej pełen szacun) siedziala pol roku zbey na 2,5 metrowe choiny robic ozdoby ale dala rade hihi ;] i zmia checia podpatrze ozbody które wy robiliscie ;]

co do bukietow z lisci to takze robilam z mama ;] super sa i jak sie je polakieruje na koniec to nie trzymaja kurzu i jak wyschna to sa nawet trwale ;]

dobra lece robic drugie danie dzis ogorkowa na pierwsze ....a na drugie chyba fryzy i rybka ;]

milego dzionka

*Doris* - mnie dzisiaj uświadomiono, że fluoryzacji poddać się można.

Zabroniono mi też robić zdjęcia ząbków. Dopiero po porodzie... a więc za pół roku.

Anula - skoro wysłałaś 21.09, to nawet jak wysłali do Zus 22.09 - pewnie zwykłym poleconym, to niestety możesz trochę poczekać.
Termin liczy zus od daty wpływu do nich.

ale oni mi jeszcze nie wypłacili za to poprzednie wysłane w sierpniu, chyba że muszą mieć 2 druki żeby im pełny miesiąc wyszedł to już nie wiem... ale za to wysłane 25.08 już powinni mnie rozliczyć

reklama
ja mam przerwane leczenie kanałowe, własnie ze względu na ciażę. Mam zaleczone kanały, wsadzone lekarstwo i zatkane tymczasowo (wymiana co 3 miesiące). Lekarka nie chce kończyć bo nie chce rtg robić.
Natomiast dzisiejsze dwa ząbki "otarły" się o kanałowe.. Okazało się że było już bardzo źle i jeśli jeszcze troche bym poczekała to nei wiadomo jak by się to skończyło.. wiec lepiej śmigajcie do lekarza poki to tylko wiercenie ;)

Angel - chodzę tutaj od pół roku (od kiedy poprzedni dentysta nie mógł mi kanału przetkać w tej mojej kanałówce skomplikowanej). Tak mi się spodobało, że zostałam i nie zamienię jej na nikogo innego :D
Cadent chodzę na ul. Parkową do dr Biegańskiej.

mi niestety poprzedni dentyści nie wiem czy nie dopatrzyli zębów czy cos.. ale mam mnóśtwo dziurek do zaleczenia. Jeszcze chyba z 3 lub 4 zęby mi zostały, ale mam nadzieje że te dwie kolejne wizyty wystarczą:)

Do góry