reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ajako Ty nie przesadzaj z tym prasowaniem . Jak się czujesz ?? Brzuszek już nie boli ??
Ja też myślę o tym cieńkim szlafroku . W szpitalach i tak zazwyczaj jest duszno i gorąco , a jak w marcu jeszcze będzie śnieg to na pewno nie pozwolą otworzyć okna :no:

Zrobiłam renament ciuszkowy i wyszło mi że mam tylko dwa pajacyki ( czy też śpiochy) i cztery bodziaki :szok: Dużo więcej mam ale na starsze dziecko . Muszę się chyba wybrać na jakieś łowy i kupić choć parę uniwersalnych ubranek

reklama
a dzieki Mini- a u mnie jest tak; rano np. czuje sie dobrze, to juz w poludnie gorzej itd. i na odwrot, wiec musze cokolwiek robic poki czuje sie chwilowo dobrze, ale wlasnie teraz zanim sie zebralam to juz mi sie zrobilo gorzej, ale to raczej z powodu chorobska i przejedzenia:crazy:
a myslisz, ze te bawelniane szlafroczki to beda dostepne caly czas na allegro? tzn. zima rowniez?

a co zrobilas z reszta malych ciuszkow, ze nie masz? rozdalas?
ja mam cala szafe w sypialni zawalona i jak przyjdzie mi to wszystko powyciagac, posegregowac, poprac i poprasowac to chyba zwariuje, choc nie powiem straaaasznie uwielbialam prasowac te malenkie ciuszki, zreszta do tej pory lubie prasowac ciuchy malej, a ze swoimi i meza to juz gorzej;-)

Angel super wieści - wiedziałam, że będą dobre wyniki :-)

jesli na poacztaku ciazy podawany jest duphaston czy iinny lek podtrzymujacy- to tak wtedy ciaza jest zagrozona!!!! bo jesli bysmy nie braly tych lekow nie donosilybysmy dzieci. A jak wiecie dosc duzo z nas tu mialo plamien i calej reszty. Takze z marszu taka caza jest potraktowana jako zagrozona!!

nie tylko podawanie leków w początkach ciąży jest uznawane za ciąże zagrożoną - jest jeszcze wiele innych przypadków, ale mniejsza juz o to ;-)

dziewczyny zabierzcie ode mnie czekoladę!! albo nie.. przynieście więcej bo już ostatki wygrzebuję ze skrytek... Rany julek jak mnie do słodkiego ciągnie!!!

:-D:-D:-D

a mnie do słodkiego nie ciągnie :-p

Mini no to nie ominie Ciebie szaleństwo zakupowe :-p ja jestem ciekawa ile ja mam rzeczy i ile będzie sie jeszcze nadawać... póki co nic nie wyciągam - najpierw chce mniej więcej zobaczyc kto tam u mnie mieszka ;-)

mi sie kimneło z 15 minut jak mała bajki oglądała i nieco lepiej już mi. Szwagier wymienił drzwi od kabiny i teraz szybko poszedł montaż. Ale i tak zabudowę rur trzeba skończyć, sporo pierdólek zostało do zrobienia i już nie łudze się że szybko to sie skończy. Teraz teść przyjechał i z M działaja w piwnicy, bo piec wody nam nie grzeje :baffled: ciekawe co się stało - ale cos czuje, że czeka nas wymiana bojlera na ciepłą wodę... A najgorsze jest to, że przez ten remont całe dnie siedze w domu i niegdzie się nie ruszam, nawet na durne zakupy :dry:

Ajako porozdawałam :tak: Pewnie część do mnie wróci ale nie wiem w jakim stanie więc parę "prawie nowych " sobie sprawię
Ja też uwielbiam takie malizny prasować :-)
Dobrze że dużo sobie odpuszczasz i działasz tylko wtedy jak czujesz że jest dobrze :tak: A Julka daje Ci odpoczywać ??

Mata ja mam przeczucie że teraz się nie dowiem kto tam w środku mieszka . Będę kupować pewnie uniwersalne ubranka , choć na parę dziewczynkowych sobie pozwolę :-D Najwyżej komuś sprezentuje ;-)
Ja chciałam na wiosnę robić remont łazienki ale chyba za szybko się nie zdecyduję skoro tak to w praktyce wyglada :szok:

Tunia &&&&&

Adka - to się raczej nie spotkamy w szpitalu, bo ja planuję na Żelaznej - tam też rodziłam Emilkę.
Anula - śliczne kociaki. Ja obiecałam Emilce, że będziemy mieć kotka, jak zmienimy mieszkanie na większe.
Ajako - nie wiem jak z tym szlafroczkiem - ja jestem zmarźlak, więc będę miała ciepły, ale z tego co pamiętam u nas w szpitalu było ciepło.

Mi też jeszcze nie w głowie wyciągać ubranka po Emilce, ale też na pewno coś będę kupować, bo te ubranka w sklepach są takie śliczne... Raczej poczekam na informację o płci i dopiero będę kupować.

hej mamuśki, nie nadążam was czytac na bieżąco bo nie mam teraz za bardzo czasu na nic i mam strasznego lenia :) jutro juz zaczynam 18tc, nie moge sie doczekac wizyty u gina az dowiemy sie co dzidzia ma miedzy nóżkami :) a jutro wybieramy się na weekend do mojej siostry do Zabrza więc trochę odpocznę :) jeszcze muszę zaraz lecieć do sklepu po jakies słodyczę dla chrzesniaka :)
aaa tak w ogóle wczoraj bylismy w Kauflandzie na zakupcha z M i była mega promocja na pampersy, 108 pamparsów za 39,90zł :) więc się nie obeszło i juz kupilismy 1 paczuche która bedzie sobie ładnie leżeć w szafie i czekać na przyjscie dzidzi :)))

Hej :)

ja tylko piszę, że by się przywitać :) nie mam ostatnio weny choć czytam Was non stop :)

2 tematy
1) jeśli chodzi o tabletki podtrzymujące ciążę - to osoby, które mogą mieć dzieci nigdy nie zrozumieją tych, którzy sie starają rok, dwa, pięć... My z M jesteśmy 2 lata po ślubie, od 4 lat się w żaden sposób nie zabezpieczaliśmy - dawno powinniśmy zwyczajnie wpaść - moja sis jest 6 lat po ślubie i ciągle walczą o maleństwo... Lekarz, który mnie leczył od razu przepisał mi duphaston - po takim czasie wkońcu się udało więc jak można dodatkowo jakoś chronić Maluszka tak wyczekiwanego nie widzę w tym nic złego... Przy moim krwotoku jakbym nie brała duphastonu prawdopodobnie nie było by mnie już z Wami...
2) temat porodu - ja będę walczyć o cc - mam bardzo niski poziom bólu i nie da rady ;/ chyba, że poród będzie trwał 20 minut i nie zdążę się zorientować, że to bóle krzyżowe, umieram i bach wyskoczy Zuzia ;)

W każdym razie ile jest Nas tyle jest różnych opinii :) ja przedstawiłam swoje zdanie :)
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i czekam do 18.10 na połówkowe :)

P.S. Angel strasznie się cieszę, że nie ma praktycznie żadnego zagrożenia a z kolorkiem poszalałaś :) ja chyba w przyszłym tygodniu pójdę coś zakombinować na swoich piórkach :)
Tunia wieczór panieński miałaś?? bo to już chwila moment :) jak nie możemy zrobić akcję - każda z picolo przed monitorem, specjalny wątek i wielkie obgadywanie wszystkiego wokół - od taki e-panienski :)

reklama
witam dziewczyny :-) wczoraj nie zagladalam, padnieta bylam, z rana mechanik a pozniej kopytka robilam (pychottttaaa) ale po tych kopytkach padlam i chyba o 20.00 poszlam spac...
ale naprodukowalyscie tu przez ten jeden dzien, widze temat porodow dosc burzliwie przeszedl - ja mysle ze jeszcze mamy sporo czasu na takie dyskusje ;-)
ivi- super ta nowa lista
angel- bardzo sie ciesze ze wyniki wyszly dobre, no i nowa fryzura tez super :tak:
tunia trzymam &&&&&&& za jutro
anula- super kociaki, jeszcze male to grzeczne ale pozniej sie zacznie za 5tyg, pamietam jak nasze szczeniory zaczely szalec

sorki ale nie napisze wszystkiego co chcialam bo tyle naskrobalyscie ze juz czesci nie pamietam a tematu porodu nie bede zaczynac na nowo

milego popoludnia laski

lina- co do tematu tabletek zgadzam sie z toba w 100%, ja jestem po 2 stratach, badania nic niewykazaly, dostalam duphason na 'wszeliki wypadek' i oto zaczynam 18 tydzien... niegdy wczesniej sie nie udalo utrzymac ciazy, tu w uk niedostalabym nic zeby pomoc mi utrzymac ciaze ... bo oni nie wierza w leki jak D czy L ! ja wierze !!

Ostatnia edycja:
Do góry