reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam z rana!

Kasiurek wyluzuj, zawsze sie tak stresujesz, a potem jest wszystko dobrze ;-) szkoda maluszka męczyc nerwami :tak:

Angel no to ładnie posiedziałaś - najważniejsze, że efekt się podoba, no i póki możemy jeszcze tyle wysiedziec, to trzeba korzystać :-p

Kathinka to niezłe urwanie głowy masz :baffled: mam nadzieję, że szybko to ogarniesz :tak:

Amandla to rzeczywiście spory bobas u Ciebie się szykuje

Tricia prezenty na święta - wow to się nazywa racjonalne planowanie :tak: u nas pierwszy tydzień listopada - codziennie ktos albo urodziny albo imieniny ma - masakra i nie wiem co komu, a o świętach to juz całkeim jeszcze nie myslę :rofl2:

Perelandra ja też nie jestem jakąs zapaloną ogrodniczką, tym bardziej, że Dobrusia ciągle więcej mi tam deptała niz pomagała, ale lubie miec pod ręką jakies świeże warzywa ;-) w tym roku była tylko rzodkiewka z marchewka, ale w przyszłym chcę więcej posiać - kwaśna mamy ziemię, więc nie wszystko ładnie rośnie, dlatego naturalny nawóz i wapnowanie na wiosne i myslę, że damy radę ;-) tym bardziej, że chciałabym żeby maluch pierwsze rozszerzenie diety na natrualnych warzywkach zaczął ;-)

Mała w przedszkolu, ja wrócilam z targu - dzis zupka z buraczkami, co by mi hemoglobinę podniosła ;-) Tylko cos sił mi brak, bo znów Dobrusia sie co chwile w nocy budziła, a ja przez to ganianie i marudzenie za duzo nie pospałam... Dzisiaj znów zapowiada sie pracowity dzien, ale znając życie skończy się na tym, że będe sobie szydełkować :-p

Miłego dnia!

reklama
hej
Tricia ja też mam smaka na piwko ... bezalkoholowe moim zdaniem "robi robotę " :-D
Ostatnio byliśmy na pizzy i mąż sobie wziął piwko , napiłam się od niego łyczka a mój synek na cały głos ...- mamo czemu pijesz piwo przecież masz dzidziusia w brzuszku -:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D

Angel pochwal się nową fryzurką .. ja też mam ochotę na zmiany ale pomysłów brak :dry:

Kasiurek ja też ostatnio nie czuję ruchów i trochę się niepokoję ,bo na tym etapie już Boryska czułam codziennie :dry:

Mata ja też mam taki plan z warzywkami :-) Tylko to moja mama będzie sadzić a ja będę zajmować się plonami :-D Chciała bym małe dynie , dużo marchewki i pietruszki .

Odprowadziłam dziś Boryska do przedszkola i rozmawiałam z Panią o "diecie " bo ma ostatnio biegunkę i już wychodząc zauważyłam że jakiś chłopczyk wyrywa samochodzik mojemu synkowi , już miałam zareagować ale wyręczył mnie najlepszy kumpel Boryska - Kondzio :-D Zaczął okładać tego chłopaka po plecach , aż puścił zabawkę . Panie oczywiście zaczęły mówić Kondziowi że nie wolno bić - ale wyjaśniłam im sytuację :tak:
Fajne że mój synek ma takiego kumpla :-D

Ostatnia edycja:
witam dziewczynki

ale Wy piszecie:szok: dopiero 1/3 doczytałam a juz nie wiem co do czego :-(
dzisiaj znowu wypad na miasto sprawy pozałatwiać,strasznie mi się nie chce no ale trzeba,cały październik mam coś i najgorsze w tym wszystkim to ze mam problem bo nie mam z kim zostawić Agi i jest problem

witam :) ja nocke tez dzisiaj mialam dobani :( niemoglam spac obudzilam sie o 3 maz poszedl do pracy a ja wlaczylam sobie film i standardowo wcinalam kromeczki z drzemikiem poczym moj szkrab zaczol tance urzadzac a teraz chyba odsypia ;) jeszcze sie z mamusia njieprzywitala :).Ehh pogoda sie unas zepsula co prawda jest 19 stopni ale wieje i tak ponuro jest :(

Cześć, Dziewczyny, no , nie nadążam, piszecie z kosmiczną prędkością.
Ja miałam przerwę, znów muszę nadrabiać, na razie na tym polega moje forumowanie z Wami..
Ale wiecie co , sprawdzajcie sobie ciśnienie. Nie wiem, czy była o tym mowa wcześniej.
Mnie dopadło ostatnio wysokie( Miałam i przed ciążą, leczyłam się), ale może być ciążowe wysokie.
Tydzień wycięty z życiorysu, złe samopoczucie, chodzenie po ścianach, ból głowy i nieokreślone wrażenia w całym organizmie. Kto ma nadciśnienie, to wie, o czym mówię. Teraz jest włączony lek, specjalny dla ciężarówek - i wreszcie osiągam normalne wyniki.
Mierzcie się, dziewczyny, jak macie aparat w domu, po wysikaniu porannym i bez żadnego posiłku - najbardziej miarodajny wynik. No i nie po wysiłku czy stresie, to wiadomo.
Pozdrawiam

PS A ruchy pływającej rybki czuję od 29 IX czyli od tygodnia gdzieś:))))))))

Czesc
ale naprodukowalyscie:szok:
nie zagladalam wczoraj, bo mnie tak rozlozylo po tym jednym wyjsciu z domu do gina w poniedzialek, ze zdychalam caly dzien, ledwo co, ostatkiem sil poszlam po mala do przedszkola.
Dzis juz jakby nieco lepiej, ale niestety mam znowu antybiotyk i troche mnie to martwi, ale i gin i internistka powiedzieli, ze to mniejsze zlo:-(

musze napisac w watku lekarskim o mojej wizycie, ale ogolnie to nie jest za fajnie, kurde zawsze ten gin mnie nastraszy, ale wdzieczna w sumie jestem, ze jest szczery, przejety i czuje sie zaopiekowana.

Angel- fota z nowa fryzura bedzie? fajnie, ze jestes zadowolona i masz dobry nastroj poki co. Ja pamietam, ze bylam 2 czy 3 dni przed terminem porodu u fryzjera, spoko wysiedzialam tez prawie 3 godziny, a fryzjerka miala meeeega stres :-D:-D
A czas szybko zleci, wytrzymasz bez swojego wariata:-D odpoczywaj, a jak Ci sampoczucie pozwala to nadrabiaj kontakty towarzyskie w Pl:-)

mata- jestes niemozliwa!! podziwiam Cie, serio!
tance, ogrodek i jeszcze te Twoje cuda; obrusiki, zabawki, czapeczki itp wow co za kobita! SZACUN :tak:

Kathrina- wielkie zmiany u Ciebie! to czekamy na relacje w grudniu juz na spokojnie jak sie wszystko uda poukladac :tak:

Wy o gotowaniu, a ja nadal nie mam ochoty na nic, wiec i gotowac mi sie nie chce, tzn. jak Was czytam to nawet bym zjadla krokiety, kopytka czy nalesniki, ale zrobic to nieeee, a pozniej jak mam jesc cokolwiek to tez tak z niechecia, nie wiem o co caman:baffled:

aha tylko ciekawe skad mam te 5 kg na plusie:szok:
w tamtej ciazy przytylam 8,5 kg na cala ciaze, a teraz juz 5 :szok:

ps. tego posta pisalam 2 h hehehe, w miedzyczasie wpadla do mnie kolezanka z pracy, urwala sie na szybka kawke:-)

hej dziewczynki, miłego dnia wam życzę
u nas dzisiaj święto dyszla, koło mojego domu tłumy chodzą, a mnie się nie chce wyjść
pochmurno ale słonko się przebija, może jakieś pranie się wrzuci...

Hej .
Ja dzis zakatarzona :( Ciagle mi zimno co jest grane :/

Fruzurka.. no ok, ale nie widac 100% robilam wczraj bez swiatla dziennego bo mężo się uparł zobaczcy :dry: A teraz itak pochmurno i nie ulozone ..
Jak kojarzycie z fotek mialam czarne, dosc zwichriowane, roznej dlugosci i z odrostem :baffled:
A sa takie mniej wiecej ;-)

aaaaaaa.jpg
DSCF2075.jpg
DSCF2079.jpg

Sorry za mine wiecie jak to jest robic sobie sweet focie :-D
DSCF2099.jpg

reklama
Czesc kobitki:)
Jem sniadanko i pije kawusie:)Jakas energiczna jestem jak nigdy:):):)Same wiecie ze pisze ze nic mi sie nie chce dosc czesto:):-)Bede gotowac rosol bo tak mi smaka narobilyscie ze szok:-)Z przeziebieniem juz lepiej albo zadzialala woda morska, albo wasze zyczenia szybkiego powrotu do zdrowia:)Stawiam na to drugie:-D

Do góry