reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam po dłuuugiej przerwie :-) Oczywiście na początku wszystkiego naj dla wszystkich naszych roczniaków.

A u nas zimno jak cholera . Siedzimy w domu , nie wychodzimy ;-) Mały dalej nie chodzi i trochę mnie to martwi . Nie stoi bez trzymanki . Nie wiem czy już się martwić czy poczekać . Chciałam go poprowadzać trzymając pod pachy , ale też bunt i zaraz klap na dupę i na czworaka zasuwa :zawstydzona/y: masakra :wściekła/y:a jak u was mamuśki ?

reklama
Karolina nie ma się czym martwić., wiem łatwo mówić ja też czekałam z utęsknieniem na te pierwsze kroczki i się doczekałam w moje urodziny Nadia postanowiła pójść. Najpierw trzy kroczki a później pół pokoju. A dziś byłam w kuchni a ona w pokoju i sama przyszła. Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju. Jedne idą przed roczkiem a inne nawet w wieku 18 miesięcy i też to jest normalne. Czytałam gdzieś że nie ma co tego przyspieszać i na siłę prowadzać bo można dziecko zniechęcić. Nie martw się na zapas., twoje dziecko na pewno cię z tym zaskoczy:-):-)

cześć
cóż to za pogoda? Nie wiem jak u was ale u mnie za oknem śnieżny szał:-D
Karolina nie martw się bo na razie to wszytko jest w normie, mój Kuba tez jeszcze nie chodzi sam a już rok skończył. W tym tygodniu nauczył sie dopiero sam wstawać. Wcześniej czasem mu się zdarzało ale bardzo rzadko. A teraz wstaje gdzie tylko może, stoi sam ale jeszcze waha się pójść do przodu, czasem tylko jak go trzymam blisko łóżka to puści moje ręce i sam zrobi 2 kroki do łóżka. Pod pachy Kuba tez nie lubił chodzić, on chwyta mnie za ręce i ciągnie do przodu żeby go prowadzać. Więc spokojnie wszystko przyjdzie w swoim czasie :tak:

U nas też zima na całego :/ wiatr taki ,że łeb chcę urwać...szok ,a już bym chciała wiosne :-p

Tak jak radzicie , staram się nie stresować i czekać cierpliwie na pierwsze kroki , no może na początku stanie bez trzymanki :-):-)

I jeszcze staramy się samodzielnie nauczyć zasypiać ,ale to też nam idzie nie za bardzo...

Hej.
nie mówcie mi o pogodzie :no: Gdzie ta wiosna, ja się pytam!???????????

A sama czuję się jak ta pogoda, niestety.....

beata dużo zdrówka życzę ;-)

My też na razie nie chodzimy i nic nie wskazuje na to, żeby miało to rychło nastąpić - prędzej chyba "mama" doczekam, ale sza!

beata przepraszam, że dopiero dzisiał przesyłam zdjęcia, ale u nas isty koszmar:-(. Najpierw Pati zachorowała w niedzielę, trzy dni potem ja z Milenką, dziewczyny czują się już o niebo lepiej (Pati ma siedzieć w domu do wtorku), a ja ...dramat katar, osłabienie, wymioty, mój żołądek nie przyjmuje chyba jedzenia, na samą myśl o jedzeniu mnie mdli, a na domiar złego cały tydzień byłam sama, m przyjechał na week i w niedziele wieczorem jedzie znowu na tydzień:-(.
Zobacz załącznik 545627Zobacz załącznik 545628Zobacz załącznik 545629
W sklepie przymierzają wkładkę do stópki i w ten sposób wiadomo jaki ma być rozmiar.

patka ojej a gdzie żeście się tak załatwiły że was tak choróbsko dorwało?? Dobrze że już chociaż z dziewczynkami lepiej trzymaj tam się :) cos mi się te zdjęcia nie wczytują nie wiem dlaczego ;/

P3091161.jpgP3091162.jpgP3091163.jpg

Załączniki

• P3091161.jpg
    P3091161.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 67
  • P3091162.jpg
    P3091162.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 71
  • P3091163.jpg
    P3091163.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 64
reklama
patka fajne te buciki i widać że leciutkie. Ja małej kupiłam w ccc ale w sumie mogłabym więcej trochę zapłacić i mieć takie pożądne. No ale cóż człowiek uczy się na błędach

Do góry