reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

cześć dziewczyny
nie dam rady wszystkiego nadrobić, nie mam siły po prostu...
źle się czuję i nawet nie mam siły siedzieć przy komputerze
co noc śnią mi się takie głupoty, że chyba osiwieję... :no:

reklama
Witam
Ja dziś dyżuruje do 18, więc doczytałam co naskrobałyście wczoraj i dziś, bo wczoraj tu nawet nie zaglądałam.

Wczoraj dostałam takiej energii, że na tyłku sobie nie siadłam. Należy mi sie za to porządny kopniak w tyłek bo przesadziłam i dziś mnie boli brzuch, A już było dobrze, nawet buscopan odstawiłam, ale dziś jem od nowa.

Jak przyszłam wczoraj z pracy o 15 to poszłam strugac ziemniaki do barszczu. tak sie zagadałam z mama, aż się w końcu pyta po co mi tyle ziemniaków Bo nastrugałam całe wiadro. Więc starczyło do barszczu i na frytki jeszcze. Zrobiłam sobie frytasy i surówke do tego. A ta surówka wyszła mi taka dobra że sama zjadłam cały półmisek z nikim sie nie podzieliłam :D hehe
Poźniej korzystając ze słoneczka, pozamiatałam kostke koło domu i popodlewałam kwatki. Następnie skroiłam 10 kg papryki do zamrażalki :D i ugotowałam ten barszcz. W między czasie jeszcze przewietrzyłam pościel i posprzątałam w sypialni i salonie :D
Jak sobie usiadłam wykąpana na kanapie to była 21,30. Mąż mi ostrugał 7!!! Jabłek zjadłam i poszłam czytac do łóżka :D Tak mi minął dzień.

Dziś z rana wstałam doprawiłam barszcz, zrobiłam pranie i wyprasowałam już suche pranie. Terez jestem w pracy i byle do 18, dziś już nic nie robie tylko kanapy pilnuje żeby jej nikt czasem nie ukradł :D heheh

Jeszcze w nocy poprzytulaliśmy się z mężem. Na spiocha :D Bo na pytanie kto zaczał. Pada odpowiedz nie wiem. :p Nie wiem jak dziewczyny pod koniec ciązy radzą sobie z seksem jak ja mam mały brzuszek a już mi przeszkadza, ;/

Kasiurek na to usg zapisałas sie jak będziesz miała skończonych 20 tygodnie i będziesz w trakcie 21 czy jak skończone 21 tygodni i będziesz w trakcie 22?? Bo nie wiem jak sie zapisac. A co do ruchów maluszka po zjedzeniu czekolady. Też kiedyś o tym czaytałam i z pełną świadomością zjadłam czekolade wiedzac że będe mieć po niej zgagę i czekałam na ruchy Maluszka ale nic nie poczułam. Zreszta ja dalej nic nie czuje, zaczyna mnie to martwic. 19 tydzień mi leci a tu w brzuszku cisza :(

K&M
mój brzuszek też już się ładnie zaokrąglił :D nawet maż mi mówi że mam śliczny brzuszkek i pacjenci mi gratulują :d Więc już widac:D Ale niestety pojawiły mi się rozstęy na biuscie. Już kiedyś z nimi walczyłam, teraz też pewno stocze bój. Może chociaż na brzuszku się nie pojawią...
No i zycze ci żeby Ci lekarz dał zwolnienie bez niczego. mój nie daje :(

Angel
Trzymam cały czas za Ciebie i twojego Maluszka kciuki. A ty się nie denerwuj tyle. Wiem że to trudne ale Maluszkowi to nie pomoże... Ciumasy :*

Anula_mm gratujuje małych kotków

Ivi życzę udanej wycieczki :D

Mini55 proszę o przepisa na naleśniki z pieczarkami. Bo ja robie czystki w zamrażalce i mi w sumie jeszcze tylko porcje usmażonych pieczarek zostały. Więc mogłabym je zużyc bardziej twórczo niż w zapiekankach.

Ale się rozpisałam... A teraz zmykam do roboty, bo 18 się zbliża. A dziś koniec miesiąca więcej papierków niż zwykle...

Hej dziewczyny dzięki za ciągłe mysli!!
Po USG, w watku napisze, ale wszystko na nim ok!

Babeczka z laboratorium zasluzyla sobie na dobra kawkę bo dzwoniłam i wyniki maja byc pod koniec przyszlego tygodnia, jeszcze mam dzwonic w czwartek! a normalnie 10-14 dni ( tutaj 7).

Jakos mi lepiej na duszy ;-)

A wy mnie wirtualnie zaraziłyscie no!! ;) Przeziebienie sie rozwija wrr

Pinula - no ja ide jak skonce 21 to w sumie bedzie zdaje sie 21 i 2 dni . Ale głowy nie dam sobie ściąć ;] na pewno bedzie 21

Ja dzis u rodzicow na dzilce wypoczelam najadlam sie i gnije teraz w domku ;]

ja tez jakis przyplyw energii mam od 2 dni - moze to juz nareszcie energia II trymestru :-)
bo sprzatalam sprzatalam i dalej czuje sie na silach, a wczesniej po odkurzaniu samym ledwo zylam

Pinula to niezłego powera dostałas wczoraj :szok:

u mnie przypływ energii tez jest, tylko że najpierw namacham się jak szalona, a potem umieram, bo plecy mnie bolą. Ja się czuje juz tak potwornie słoniowato, a to nawet nie połowa ciąży - boje sie co to bedzie w zimie... najwyżej położe sie na śniegu i mnie będą toczyć :sorry2::rofl2:

najgorsze jest to, że największeo powera mam jak Dobrusia jest w przedszkolu, a jak wraca to ja padam, chcę poleżeć trochę, ale co chwile wstaję, bo mama to, mama tamto - dobrze, że przynajmniej nauczyła się bawić ze mną w łózku figurkami, to czasem chwilke poleżę...

Usnęło mi się z mała i teraz dlaej oczy mi sie kleją, więc zmykam ;-)

witam sie sobotnie slonecznie i cieplutko :) mi sie dzisiaj takk spalo ze nawet niewiem kiedy moj poszedl do pracy przebudzizlam sie zeby przy okazji isc do wc a tu ciemno i juz go niema ;) ehh i znowu dzien zaczol sie od niedobrej tabletki dobrze ze mam ja brac tylko 2 razy dziennie a nie co chwilke bo bym chyba zwariowala ;) a jak tam u was ?? nacieszcie sie sloneczkiem i ciepelkiem podobno to ostatnio cieply weekend

DZIEWCZYNY WIDZIALYSCIE ZE POJAWILY SIE JUZ CZERWCOWE MAMUSIE MASAKRA JAK TEN CZAS LECI :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry