reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej :-)

my już po spacerze, teraz mamy południową drzemkę :) pogoda super, słoneczko świeci, ale nie jest upalnie

monika 9 kg, no to ładnie waży
ewstra ja jak problem z kupką daję na czczo wodę u nas zawsze działa. Wydaje mi się, że dobrze, że potraktowałaś Tosię termometrem. Ekstra wychodne 10h :)))
monika może znajdziesz odpowiedz http://www.mp.pl/wideo01/?id=453
mini u nas też bardzo smakują gruszeczki, chyba zrobię na zimę tak jak vill. Nasz Grześ się przemieszcza ruchem śrubowym :-), a także pełza
aina jak Wasze bioderka?
kadza a przesiedliście sie już w spacerówkę? u nas to zupełnie zmieniło spacery, a teraz już jak siedzi to w ogóle jest super

reklama
Kasiulka! mamy spacerówke ale jak przestała nas widziec to katastrofa już całkiem po za tym mamy za dużą i ona pływa w niej więc albo zmienimy wózek na taki żeby można było zmieniac kierunki siedzenia albo na spacer pójdziemy dopiero jak będzie siedziec ;/ bo inaczej tego nie widze

Tak czytam i czy ja mam sie zaczac martwic ze moj jakos nie specjalnie sie porusza???Tzn nie pelza do gory dupke tylko podnosi i nogami probuje sie odpychac ale zeby sie jakos specjalnie ruszal to nie.

aina gratuluje jąder kostnienia :-D

Tunia absolutnie się nie przejmuj . Zapytałam, bo Dusia też się nie porusza ale widzę że dzieciaczki dopiero zaczynają coś tam działać :tak:

hej wpadłam na chwilę w wolnej chwili i troszkę was podczytałam :-D
agusia a to ulewanie to może od zębów?
vil ja tak samo jak ty te gruszki robiłam jabłka z bananami :-)
e tam tunia mój ani nie pełza, ani nie siada, ani się nawet nie obraca a jest miesiąc starszy od waszych tyle że wcześniak ale chodzimy na rehabilitacje lekka asymetria mu została

Moja Roksana również jakoś nie specjalnie do pełzania się bierze :p dzisiaj to nawet zauważyłam że zamiast to przodu to ona do tyłu pełza jak leży na brzuszku :p pupę rzadko co podnosi go góry bardziej robi "samolocik" :))
dzisiaj próbowała się przekręcic z pleców na brzuszek już kiedyś to robiła ale był taki okres jakby zapomniała i dzisiaj znów tylko że całkowicie się nie przekręciła, trzeba było jej pomóc bo rączkę zostawia pod swoim ciałem jak nie przekręca :/
Dzisiaj również przełom bo przez sekunde Roksana sama siedziała, nie chwiała się w żadną strone, jak tak dalej pójdzie to niedługo będzie sama siedzieć moja dziewczynka :))

Aina gratuluje jąder kostnienia, my dopiero będziemy wiedzieć 10 września czy są :)

Dziewczyny mam pytanie do tych ,ktore juz sa po chrzcie ew sa matkami chrzstnymi.Co kupilyscie ew co dostaly wasze dzieci od rodzicow chrzestnych.Przepraszam za tak bezposrednie pytanie -ale w niedziele mam zostac matka chrzestna kupilam ubranko i dzis mama dziecka zapytala mnie czy kupie bozie z bialego zlota-przyznam szczerze ze troszke mnie to pytanie zbilo z nog.

witam sie wieczornie :)

tak do masazysty albo rehabilitanta zdecydowanie ... ale u nas nie ma , amoj lekaz wreczyl mi xero na kartce A4 z jakimis cwiczeniami i kazal cwiczyc, a ja tu desperacko pomocy potrzebuje :tak::tak::tak: szkoda ze tu nic takiego nie ma, ale jakby wygladal tak Zobacz załącznik 492883
bylabym sklonna nawet do POlski na sesje masazu latac regularnie :-D:-D:-D

to tak dla rozluznienia :-)

monika 9 kg sporo :)

kadza trzymaj sie dzielnie :) mama wroci to cie odciazy i zawsze mozna babci wozio wreczyc a samemu hyc pod kolderke i "aaaaaa" :tak:

renia- ja tez juz myslalam ze od zebow ... sama nie wiem dzis bylo dobrze

widze temat pelzania , moj tez specjalnie sienie garnie , przemieszcza sie przekrecajac na brzuch i na boczki , z brzuszka na plecki tak nie specjalnie, moze kilka razy tylko sie udalo.
moje dziecko przechodzi fascynacje " domowym" jedzeniem, wczoraj ciagnal moja reke z mandarynka do swojego dzioba i jak sie przyssal nie szlo zabrac bo wrzask, to jedlismy pol na pol , on wycmokiwal sok ja zjadalam reszte :-D a dzis ogora kiszonego babcinej roboty cmokal , bardzo smakowal - zrobilam nawet zdjecie , wrzuce jak zgram z aparatu .
dzis staralam sie zrobic jakies w miare fajne zdjecia Tutkowi, mysle ze calej sesji moze z 2 wzgledne wyszly... :baffled: cos wybiore to pokaze .

ja jakas nerwowa jestem ... moze @ sie zbliza :szok: oby nie taki blogostan i martwic sie nie trzeba :tak:

reklama
Dziewczyny mam pytanie do tych ,ktore juz sa po chrzcie ew sa matkami chrzstnymi.Co kupilyscie ew co dostaly wasze dzieci od rodzicow chrzestnych.Przepraszam za tak bezposrednie pytanie -ale w niedziele mam zostac matka chrzestna kupilam ubranko i dzis mama dziecka zapytala mnie czy kupie bozie z bialego zlota-przyznam szczerze ze troszke mnie to pytanie zbilo z nog.

eh taka wymagajaca mama , bozie z bialego zlota? ale ze na lancuszek czy taka 20 cm do postawienia :p
moj Kevin dostal np. komplet dzieciecych srebrnych sztuccow takie z misiem , bozie do postawienia ( nie zlota :p) biblie dla dzieci i rozaniec i kase - to od obojga chrzestnych

Alex glownie kase bo pytali co chcemy , lancuszek z krzyzykiem dostal od nas

fajnym dodatkiem jest aniolek , taki co sie przypina dziecku do ubranka na chrzest, pozniej mozna na komunie i do slubu :) moi chlopcy maja oboje - na zdjeciach uchwycone na pamiatke tez jest

ja swojemu chrzesniakowi kupilam lancuszek i medalik z bozia , grawerowany , lancuszek troche wiekszy zeby i na komunie i pozniej pasowal :tak:

Do góry